Girona

El Girona passa a tenir un límit salarial de 4,3 milions

Amb trampa. El club gironí, però, s’acull a les noves mesures de LaLiga que permeten excedir aquest límit –els de Montilivi el podrien excedir en uns sis milions–. Tot l’excés repercutirà el curs 2021/22 si no s’aconsegueixen ingressos extraordinaris o una injecció de diners via ampliació de capital

La Lliga ha anunciat que el Girona disposarà pel curs 2020/21 un límit salarial de 4,3 milions. Els gironins han passat dels 29,2 milions de la temporada passada, el més elevat de la categoria, als 4,3 actuals, el segon que menys, ja que l’entitat ha mantingut despeses estructurals, logístiques, d’instal·lacions, entre d’altres, que sostenen el projecte. Ara bé, el club blanc-i-vermell s’ha acollit a les mesures incentives de LaLiga que permeten excedir aquest límit salarial publicat. Tot l’excés que es faci aquesta campanya –el Girona podria acabar tenint un límit d’entre 10 i 16 milions, ja amb l’excés aplicat–, repercutirà el curs vinent, i és que, es restarà al que estipuli l’ens segons els ingressos i les despeses. Per pal·liar la quantitat excedida, el club haurà de pensar fórmules com l’obtenció d’ingressos extraordinaris en forma de vendes o una injecció de capital via ampliació de capital, una acció damunt de la taula dels dirigents i accionistes actuals.

Amb l’excés previst del club en el límit salarial publicat de 4,3, els gironins es situarien entre els deu primers amb més límit salarial, i és que, hi haurien uns 15 dels 42 clubs que formen LaLiga que han excedit el seu límit. Superar la xifra estipulada no ha estat gratuït per cap de les entitats, i és que, cada una ha hagut de presentar un pla financer que demostri la viabilitat i la sostenibilitat, tot i que l’evident incertesa provocarà grans contratemps de tresoreria en molts clubs.

Tot i patir un cop esportiu molt gran amb el no ascens, que ha repercutit a nivell econòmic, el Girona no ha volgut disminuir massa la projecció estructural del projecte a nivell esportiu, de futbol formatiu, etc., el gran argument que explica el baix cost salarial publicat per LaLiga. Ara el risc és haver decidit excedir i haver de pensar fórmules perquè l’impacte d’aquesta decisió no tingui repercussions en un futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)