Girona

Falten peces, sobren partits

Les tres derrotes en quatre partits frenen i neguitegen el Girona, que només ha guanyat un dels set últims duels

Francisco admet que troben a faltar jugadors per afrontar un calendari sense fre fins a Nadal

“Fa dos mesos que competim i gairebé mai hem tingut més de catorze jugadors disponibles. Ens falta frescor, però ens falten efectius i es nota; ara no podem demanar una altra cosa, ja que seria enganyar-nos. Estem arribant justos als partits, tot i que no ho vull fer servir d’excusa.” Francisco Rodríguez fa temps que té clar que el Girona necessita fer un exercici de supervivència mentre espera que la llista de baixes es vagi reduint. Se n’havia anat sortint, i fa tot just una setmana l’equip podia presumir d’una remuntada èpica al camp de l’Espanyol. Aquell 1-2, però, és l’única victòria en set jornades de l’equip, que viu el seu moment més delicat de la temporada després de sortir de Santo Domingo, el camp del fins divendres cuer, amb la tercera derrota en quatre partits.

L’1-0 al camp de l’Alcorcón genera preocupació perquè accentua la dinàmica decreixent d’un equip que ha buscat ser competitiu malgrat les limitacions de la plantilla, curta i molt castigada per les absències. Tot plegat, amb un calendari infernal, de jugar cada tres o quatre dies, que han d’assumir tots els equips però que condiciona molt més els que tenen pocs futbolistes en condicions. “Hi ha companys amb una càrrega a les cames impressionant. Per un motiu o altre, estem arribat justos a cada jornada. Estem desitjant que els que falten s’afegeixin al grup, i així serem molt més forts i estarem més descansats. Està sent una pallissa tremenda, tants partits seguits”, reconeixia Antonio Luna.

El problema és que la marató de partits no s’acaba, ni de bon tros. En 21 dies de desembre, l’equip té programats cinc partits de lliga i un de copa. I entre l’Sporting-Girona amb què va entrar en competició, el 26 de setembre, i el Tenerife-Girona del 21 de desembre, haurà hagut d’afrontar vint partits, en menys de tres mesos (86 dies). Hi ha equips que poden fer moltes rotacions –l’Almeria ha arribat a canviar tota l’alineació d’un partit a l’altre–, però el Girona va molt curt i l’alternativa per oxigenar l’equip ha estat augmentar l’aportació de jugadors del filial. El davanter Àlex Pachón, per exemple, ha passat de no tenir presència al primer equip a participar en els tres últims partits.

La meitat sense marcar

La sequera golejadora està sent una llosa per al Girona, que té problemes fins i tot per rematar a porteria. Tant a Santo Domingo com contra el Màlaga, va fer un sol xut entre els tres pals. A Cornellà, l’efectivitat va ser màxima, però no es pot aspirar que tots els xuts acabin en gol. I el Girona va viure a Alcorcón el setè partit –la meitat dels que ha jugat– sense veure porteria. Dels últims quatre rivals, només Diego López (Espanyol) ha rebut gols. Mamadou Sylla, que va tenir una arrencada imponent, ha abaixat el ritme i enllaça cinc partits sense marcar –se’n va perdre un per sanció–, però continua sent l’únic davanter de referència. Els altres golejadors –Yoel, Samu Sáiz, Bernardo, Monchu, Valery i Franquesa– n’han fet un.

SEQUERA

Les sensacions de l’equip són bones, la gent competeix i està unida; encara ens falten molts companys que ens ajudaran moltíssim
Els gironins han acabat sense veure porteria 7 dels 14 partits de la temporada i 3 dels 4 últims
Hi ha companys amb una càrrega impressionant; tants partits seguits és una pallissa tremenda
Antonio Luna
DEFENSA DEL GIRONA

LA DENSITAT

20
partits
en 86 dies (menys de 3 mesos) haurà acumulat el Girona entre el primer partit de lliga i l’últim abans de Nadal

El retorn de Stuani, el més esperat

X.M.

El Girona es va presentar a Alcorcón amb cinc baixes, la xifra mínima que ha tingut (el màxim són nou) en les últimes sis jornades. Francisco té assumit que Juanpe, Valery i Aday no estaran a punt fins després del parèntesi de Nadal. Nahuel Bustos es va lesionar abans de rebre el Mallorca, i encara n’hauria de tenir com a mínim per a una setmana més. El retorn més esperat, amb diferència, és el de Cristhian Stuani, que en tota la temporada només ha jugat 119 minuts repartits en dos partits. L’uruguaià s’entrena amb el grup i Francisco espera recuperar una peça fonamental per superar la sequera golejadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)