Girona

Francisco: “Stuani pot ser titular demà”

El retorn de l’ariet uruguaià, el més destacat en la roda de premsa del tècnic del Girona prèvia al duel davant del Mirandés de demà

Francisco ha parlat en la roda de premsa prèvia al partit que el Girona juga demà a Montilivi (21.30h) contra el Mirandés. Per al matx, tornarà Cristhian Stuani.

L’estat de la plantilla

“Amb Ibra potser vam anar una mica ràpid, portava 20 dies a casa i va tenir alguns problemes però està disponible per demà que és l’important. També recuperem a Nahuel i a Stuani. Tenim la baixa de Pablo Moreno, que té un petit trencament al quàdriceps. Ens falta gent però en recuperem i és important tenir demà la presència de Nahuel i de Stuani.”

Estat anímic

“Vam passar el dol, sempre s’ha de passar després d’una derrota, però al dia següent ja estem a tope, preparant el partit i afrontant la situació que no és bona i tornar-nos a convèncer de qui som de què volem fer. I que les derrotes, que son doloroses, no ens desviin.”

Què ha fallat a l’equip?

“Hem fet l’anàlisi del partit contra l’Alcorcón i és molt injust que perdessim aquell partit. Vam tenir situacions, no de xut, però a punt de connectar l’última passada per fer gol. Ens estan condemnant les errades a les àrees i també el no tenir recursos per donar descans a gent que està acumulant masses minuts en posicions molt concretes com a la davantera i als extrems. No hi ha excusa, demà serem 16, 17 jugadors del primer equip per enfrontar-nos a un rival fantàstic.”

Què suposa recuperar Stuani

“És fantàstic recuperar a Stuani i a Nahuel. La plantilla s’ha format per que estiguin presents i és molt important que hi siguin. Un ha jugat el 10% dels minuts i l’altre el 25%. Tots dos tindran minuts demà, veurem si ho faran d’inici. És important que Samu tingui competència, que Yoel tingui competència, que Sylla també. Això ens fa créixer i ens permet donar descans.”

Stuani

“És molt important que torni. Té un compromís enorme, com a persona ens té a tots guanyats, mostra una fam terrible. Ens ajudarà, però no més que altres perquè això depèn de l’equip i l’equip és el que ha de donar la cara per intentar guanyar.”

L’impacte mental que torni Stuani

“Stuani és la nostra bandera. Això s’ha de sentir, els companys ho saben i quan el veiem amb aquestes ganes de jugar és fantàstic. Stuani ens ajudarà i és una algeria per tothom que estigui disponible. És un jugador importantíssim en la categoria i estem molt agraits a l’esforç que ha fet per posar-se bé per competir.”

Stuani o Nahuel, titulars?

“Sí. Un dels dos, o potser tots dos, ho hem de pensar. Veurem demà perquè encara hem de decidir coses del partit.”

Millorar en atac

“Hi ha hagut moments en què hem proposat a camp contrari però ens hem anat diluint amb els minuts perquè ens ha faltat força. No tenir Aday o Valery, extrems específics, també ens limita en el nostre joc. Hem perdut tres partits: Mallorca 0-1, que no crec que fos una derrota justa, contra el Màlaga 0-1, també tenint les suficients oportunitats per no perdre... les derrotes porten a això, ceguen una mica això que hem fet mig bé, perquè és veritat que no estem bé perquè no estem assolint victòries. Però hem d’estar forts, seguir millorant, ser una mica més creatius i no estar cohibits dins del camp, no ens serveix. Tenim jugadors molt bons com Samu, Monchu i Gerard i necessitem el millor d’ells, jo els dono confiança perquè ho facin. Els errors els assumeixo jo i necessito d’ells la seva millor versió i que ens facin jugar una mica més fluid en el joc ofensiu.”

Mirandés

“El Mirandés és un dels que, ara mateix, està a millor nivell futbolístic. És un equip molt jove, molt versàtil i és l’equip, ho diuen les dades, que més metres recorre a alta intensitat. Per tan, estem parlant d’un equip molt intens i agressiu, que esta fent molt bé les coses. És une quip molt treballat, amb un molt bon entrenador que ens posarà les coses difícils. A nosaltres ens toca aixecar-nos, posar molt de la nostra part a nivell col·lectiu. Hem preparat el partit per guanyar-lo.”

Guanyar sí o sí?

“Tot el què no sigui guanyar sempre complica les coses en un equip com el Girona. El context el sabem, hem tingut molt pocs dies per entrenar, vam començar la pretemporada tard, però no hi ha excuses. Depenem de nosaltres i demà no podem pensar en una altra cosa que no sigui la victòria. Soc un guanyar i no penso en una altra cosa i tenir la confiança com tinc de tothom que m’envolta, de club, de jugadors, em fa sentir segur de les meves decisions. Això s’ha de reflectir en el partit de demà i en els posteriors.”

Estat anímic de Francisco

“No puc enganyar a ningú. Després del partit i al matí següent estic super fotut. Li he dit als jugadors, si no estem fotuts després de dues derrotes és impossible créixer. A partir d’aquí m’he bolcat en el treball, en la il·lusió en concentrar-me en el què hem de fer, en exigir al jugador, a l’equip i tancar-ho tot perquè no se’ns escapi res. Em torbo com el primer dia que vaig arribar, amb ganes que arribi al partit. La confiança que em transmet tothom em fa sentir bé i això és molt important. Un entrenador depèn també de la confiança del seu entorn i jo la tinc de tothom, total. Al final l’entrenador depèn dels resultats però saber que tinc aquesta confiança em permet treballar de la millor manera i em dona un plus.”

Treure la millor versió dels jugadors

“Hem d’analitzar. Hi ha jugadors que estan entrenant molt poc, que donen l’esforç màxim en els partits. D’altres que porten molt temps sense jugar i la confiança es guanya amb minuts. Ens queda molt per arribar al 100% de tots. Això no és en dos dies ni en tres, porta un procés i és important guanyar demà, per guanyar temps perquè tothom es posi bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)