2a divisió FEF

Fent història gràcies a Sant Marcos i el mag Cortés

Copa Federació. El Llagostera guanya el títol contra Las Rozas (1-2) a força d’èpica, amb un penal aturat en la primera part i un gol de falta en l’últim segon d’una pròrroga de bogeria

las rozas 1 llagostera 2

LAS ROZAS:Yelco Ramos; Raúl, Carlos Moreno, Ramos Mingo, Pipe; Algarra (Gulón, 65’), Indiano, Carrasco (Fontaine, 76’); Albur (Arib, 106’), Losada (Portero, 80’) i David Barca (Augusto, 65’).LLAGOSTERA:Marcos; Aimar, Julen, Diego, Aleix Roig (Èric Jiménez, 91’); David García (Manchón, 87’), Cortés; Salvans (Genar, 87’), Gil Muntadas, Duba (Guiu, 57’); i Dieste (Youssef, 75’).GOLS:0-1 (106’) Youssef. 1-1 (114’) Indiano 1-2 (121’) Cortés.ÀRBITRE:Miranda Bolaño.T.G.:a Albur (42’), Algarra (45’) i Carlos Moreno (121’), de Las Rozas; i a Dieste (21’), Julen (59’), Aleix Roig (90+2’), Cortés (90+4’) i Genar (97’), del Llagostera.PÚBLIC:Uns 400 espectadors, el màxim permès, a l’estadi municipal Navalcarbón de Las Rozas.

És impossible explicar el que va passar ahir, però la realitat és que només hi ha una cosa important. El Llagostera és el campió de la copa Federació després de guanyar a Las Rozas al seu camp en la pròrroga (1-2). Un capítol més escrit amb lletres d’or a la història del club i, com gairebé tots els altres, amb l’èpica i l’orgull com a principals elements. Un premi meravellós a un any 2020 que els llagosterencs no podran oblidar mai per tot el que han viscut. I 90.000 euros embutxacats, que de ben segur permetran continuar vivint somnis com el d’ahir.

Tota la final, que amb el patiment dels noranta minuts i la pròrroga no es va fer curta, es resumeix en un instant de màgia. La màgia de Sergio Cortés que va aparèixer en l’últim segon del partit, quan tothom ja esperava els penals, per clavar a l’escaire una falta a la frontal. Un homenatge a Pitu, responsable d’aixecar el primer títol de la història del club amb Aimar, que segur que també va empènyer l’esfèrica des de la grada. El gol, i la bogeria, ja que durant la celebració el col·legiat ja va xiular el final del partit. Va ser el colofó perfecte a una segona part de la pròrroga que va tenir de tot, perquè el Llagostera ja s’havia avançat abans, en el minut 106, amb un gol del protagonista inesperat de la nit, el jove Youssef, que va ser el més murri i va aprofitar una errada defensiva per fer el 0-1. Las Rozas, però, havia empatat amb un golàs d’Indiano en el 114’.

Supervivència extrema

El gol de Cortés va evitar que el títol es decidís en la tanda de penals. Lògicament ningú ho hauria volgut, però no era una mala carta per al Llagostera, perquè ahir també era la nit de Sant Marcos. I és que el porter va ser, un dia més, decisiu. Ni més ni menys, perquè en el minut 21 va evitar que Las Rozas canviés el guió del partit aturant a Indiano un penal molt clar, que havia comès Dieste.

No va ser l’única gran intervenció de Marcos, ja que, durant els noranta minuts, si algú es va merèixer el títol va ser Las Rozas, que va dominar i va tenir nombroses ocasions, mentre que els gironins no es van despertar fins a la pròrroga i van estar incòmodes. Marcos, de fet, va haver de treure amb els peus un xut de Losada des de la frontal de l’àrea petita just a l’inici de la segona part, en la que va ser l’altra ocasió clara dels locals, que es van anar apagant en veure que el domini quedava en res per un exercici de supervivència dels gironins que va acabar sent vital per alçar el títol.

Estic molt i molt orgullós. Seguim fent viu un somni tan gran per a un poble com Llagostera
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Marcar aquest gol, en l’últim segon d’una final... Estic molt feliç pel que suposa per a l’equip i per al club