Girona

La plaga té rèplica

Jairo, Valery i Ureña han de frenar i elevaran a set les baixes que el Girona tindrà demà per visitar la Real Sociedad B

Míchel, altre cop molt limitat, admet la preocupació per l’acumulació de problemes

Míchel Sánchez va arribar amb mala cara a la sala de premsa de Montilivi. No se n’amagava. Les baixes tornen a atacar el Girona, i el madrileny està preocupat perquè, lluny de remetre, els problemes físics continuen castigant de manera accentuada un equip que no està precisament gaire farcit de peces. En l’última sortida, a Tenerife, s’hi va presentar amb nou baixes, entre altres coses perquè tenia tres sancionats (Stuani, Samu Saiz i Ortolà) i un futbolista amb la selecció espanyola sub-19 (Arnau). Demà, amb Arnau ja a punt i sense cap castigat, Míchel acumularà set baixes, que li tornen a crear molts maldecaps i a deixar una banqueta plena de futbolistes del filial.

Amb Darío Sarmiento, Borja García, Pol Lozano i Ramon Terrats, el tècnic tenia assumit que no hi podria comptar. No esperava, però, perdre de cop tres futbolistes més. Jairo Izquierdo es va sotmetre a una operació per una patologia greu, segons va informar el club, que calcula que el canari estarà entre tres i quatre setmanes de baixa. Òscar Ureña, que havia tornat després de superar una lesió al bíceps femoral de la cama dreta, ha recaigut. “Anirem més a poc a poc amb ell. Té 18 anys, encara no coneixem gaire bé el seu cos, ni ell tampoc, i ha notat unes molèsties musculars. Preferim no córrer. No sabem el temps de baixa”, comentava l’entrenador sobre el figuerenc. També té problemes musculars Valery Fernández, que veu tallada la seva progressió ara que havia agafat continuïtat i confiança. El tècnic no donava del tot per perdut l’escalenc –“avui hem fet molt poca càrrega i hem d’esperar a demà”– però gairebé.

Són nombrosos els futbolistes del Girona que han tingut problemes musculars, amb Darío Sarmiento i Borja com a afectats de més durada. “És clar que ens preocupa”, reconeixia Míchel. La sensació és que les limitacions –entre les mancances i les primeres baixes– han acabat generant més maldecaps. “La de Darío i Borja han estat les més importants, quant a durada. I la mateixa setmana. També veníem de jugar entre setmana, diversos partits seguits. Tenir certes baixes i certs estats de forma de jugadors que venien sense un procés bo d’entrenament han hagut d’anar entrant i acumulant molts minuts”.

Míchel, en qualsevol cas, va mirar de relativitzar-ho una mica: “Són molèsties musculars que ens desagraden i volem que passin com menys millor, però formen part també de la competició. Hem de veure si podem millorar alguna cosa perquè no passin aquestes coses, però amb Pol o amb Jairo, per exemple, també hi ha un punt de mala sort. Se’ns ha ajuntat tot.” El tècnic haurà de tornar a farcir de joves del filial –“ens estan ajudant, i penso en ells com a jugadors del primer equip”– la convocatòria. I no es vol fer la víctima abans de viatjar cap a Sant Sebastià, on l’espera demà (21 h) la Real Sociedad B: “La veritat és que ens quedem amb moltes baixes, però sabent que és un partit important i que hem d’oferir el nostre millor rendiment per treure els tres punts. Traurem un equip molt competitiu i no podem posar excuses.”

PROTAGONISTA

La veritat és que ens quedem amb moltes baixes, però traurem un equip molt competitiu i no podem posar excuses

ELS AFECTATS

És clar que ens preocupa tenir tantes baixes. Certs estats de forma han fet que alguns anessin entrant i acumulessin molts minuts
Cal veure si podem millorar alguna cosa perquè no passin aquestes coses, però també hi ha un punt de mala sort. Se’ns ha ajuntat tot
Els joves ens estan ajudant. Penso en ells com a jugadors del primer equip i ho estan demostrant
Michel Sánchez
ENTRENADOR DEL GIRONA
Jairo, operat d’una patologia lleu, estarà cap a un mes de baixa; Valery i Ureña tenen molèsties

David Juncà tornarà a l’onze inicial

X.M.

El retorn a l’onze de David Juncà està assegurat. Entre altres coses, perquè Míchel no tindrà ni Jairo ni Valery, els altres dos futbolistes que han ocupat el carril esquerre. Juncà encadena tres partits entrant en la recta final, un cop superada una lesió muscular. “Està bé. Fa tres setmanes que s’entrena bé. Dèiem que li faltaven minuts de competició, doncs endavant”, va dir Míchel, que espera molt del de Riumors: “Ha vingut aquí per ser molt important. Té un gran peu, associació i centrada. Necessitem el millor David. I el necessitem també encara que hi hagi Jairo i Valery”. Amb Arnau, Santi Bueno, Bernardo, Juanpe i Juncà com a candidats a formar la línia del darrere, l’única alternativa defensiva serà Calavera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció