Girona

El retorn d’un clàssic

El trofeu Costa Brava es disputarà vuit dies abans de l’inici de la competició a València (14 d’agost)

El club ha comunicat que Montilivi no estarà a punt per al clàssic estiuenc i que es jugarà a Palamós

El torneig Costa Brava tornarà a tenir una edició habitual després del període de la covid. Malgrat tornar a una edició més coneguda, l’escenari no serà l’habitual. El matx es disputarà a l’estadi municipal de Palamós per les reformes que es fan a la gespa de Montilivi.

El Girona va informar ahir que el Club Bolívar seria el rival del conjunt de Míchel en la 45a edició del clàssic trofeu gironí. El conjunt bolivià arribarà a la cita del 6 d’agost a les nou del vespre amb més rodatge que els locals.

Tres anys després

En les últimes tres edicions, el Girona no ha disputat el Costa Brava com és habitual. L’any 2019 va ser la darrera edició amb un escenari i un rival com estem més acostumats. Va ser el Montpeller de la Ligue 1 a Montilivi. Els dos anys següents, la pandèmia de la covid va paralitzar molts esdeveniments esportius i el club va optar per no disputar el tradicional partit de pretemporada. La temporada passada, el Girona va optar per fer un homenatge a Juan Carlos Unzué aprofitant la celebració del 44è Costa Brava. Això no obstant, va ser un amistós entre les llegendes dels dos clubs i el partit va ser durant el mes de gener. Una data inèdita fins al moment.

Claure, un lligam fora

Si parlem d’un nom clau per dur a terme aquest amistós, és el de Marcelo Claure. El segon màxim accionista del Girona és el CEO d’una de les empreses de telecomunicacions americanes més potents. Claure és el propietari del Club Bolívar i, també, del 35% de les accions del Girona. L’empresari bolivià va deixar entreveure a les xarxes socials que li agradaria veure un partit entre els dos equips. Dit i fet. El conjunt de La Paz és el club amb més seguidors de Bolívia i l’equip que més vegades ha guanyat la lliga estatal de la seva història. Un total de 30 lligues i diverses participacions en la Copa Libertadores. Un rival que es voldrà posar a prova contra tot un equip de primera.

Les entrades, a taquilles

El club només vendrà les entrades per al partit a les taquilles de Montilivi. Per poder presenciar en viu el matx, els socis ja saben que tindran un preu més reduït que la resta d’aficionats. Als gols les entrades valdran 5 euros, a preferent 10 i a tribuna 15. Cada soci, com a màxim, podrà retirar dues entrades. Per als no socis, els preus seran de 12 euros a gol, 18 a general i 22 a tribuna. Properament, el club posarà a la venda les entrades per al matx.

El 45è Costa Brava

Els inicis de temporada de l’entitat blanc-i-vermella sempre han anat molt lligats al popular trofeu Costa Brava. Enguany, la 45a edició es disputarà en un escenari diferent, Palamós. La primera edició es va disputar l’estiu que es va inaugurar Montilivi. En un format diferent del que coneixem ara, hi van participar quatre equips: el San Lorenzo de Almagro, el Borussia Neur-Kinchen, el València i l’Espanyol.

El Girona va participar en les següents edicions fent d’amfitrió contra equips de prestigi. Parlem del Barça, el Betis, l’Espanyol, el Schalke 04, l’Stuttgart, el Nimes, el CSKA de Moscou o la selecció olímpica d’Hongria. Entre molts altres rivals, també han tingut molt de protagonisme rivals de les comarques gironins com el Banyoles, l’Olot, el Figueres o el Palamós.

La llista és molt llarga i s’ha anat engreixant fins al punt de disputar edicions amb equips de Champions com el Tottenham, l’Olympique de Marsella i el Manchester City. Precisament contra aquest últim el Girona va aconseguir una victòria amb la diana de Portu, contra un equip ple d’estrelles i entrenat per Pep Guardiola. Un amistós abans del somiat debut a primera.

L’ESCENARI

Palamós serà la seu del trofeu Costa Brava a causa del canvi de gespa de Montilivi
Frase.
Nomr
CÀRREC

ENTRADES

Frase.
Nomr
CÀRREC

UN CLUB ASSOCIAT

Frase.
Nomr
CÀRREC
Els preus reduïts per a socis seran de 5 a 15 euros; per als no socis, de 12 a 22 euros
El Club Bolívar serà el primer conjunt bolivià a disputar un partit contra el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)