Girona

El que val és el rodatge

El Girona, amb nou jugadors del primer equip acumulant més minuts, perd contra el Benfica a Suïssa (4-2)

Stuani avança els gironins, que paguen car el cansament en el tram final tot i no perdre la cara al matx

Benfica 4 Girona 2

BENFICA:Helton Leite (Odysseas, 46’); Gilberto, Otamendi, Morato, Grimaldo; Enzo Fernández, Florentino, Joao Mario; Davd Neres, Rafa i Gonçalo Ramos.També van jugar:Odysseas, Vertonghen, Bah, Weigl, Chiquinho, Moreira Junior, Yaremchuk, Araújo, Gil Dias, Antonio Silva, Diogo Gonçalves, Pinho, Meïte i Musa.GIRONA: Juan Carlos; Santi Bueno, Monjonell, Juanpe; Arnau, Terrats, Aleix Garcia, Valery; Ureña, Samu Saiz; i Stuani.També van jugar:Ortolá, Joel Roca, Biel Farrés, Artero, Àlex Sala, Pau Víctor.GOLS:0-1 (52’) Stuani. 1-1 (57’) Vertonghen. 2-1 (60’) Bah. 3-1 (67’) Yaremchuk, de penal. 3-2 (77’) Santi Bueno. 4-2 (89’) Pinho.ÀRBITRE:Tobias Thies (suís).T.G.:a Antonio Silva (80’), del Benfica; i a Samu Saiz (37’), del Girona.PÚBLIC:uns 3.000 espectadors.

Res a veure entre l’exigència que va suposar el primer test de pretemporada contra el Peralada amb el d’ahir a Yverdon-les-Bains (Suïssa) contra el Benfica, tot un equip que el curs passat va jugar els quarts de final de la Champions. La derrota (4-2) és el menys important per a un Girona que va sumar minuts de qualitat per continuar agafant rodatge de cara a la nova temporada. A més, amb el hàndicap de continuar amb només deu jugadors del primer equip convocats –Bernardo continua sent baixa per molèsties al genoll–, mentre que el conjunt portuguès va poder utilitzar molt més fons d’armari.

Un dia més el Girona va jugar amb tres centrals, la fórmula de l’èxit el curs passat i que sembla que de moment Míchel no vol canviar. En canvi, a diferència del que va passar dimarts a Peralada, el tècnic madrileny va decidir arrencar el partit amb tots els jugadors de la plantilla com a titulars, amb l’excepció lògica del segon porter, Ortolá, amb el suport de Monjonell i Ureña. Era un test per treure més conclusions, però tampoc és que se’n puguin extreure gaires. Si més no, que tot i que faltin molts jugadors per arribar en les properes setmanes –tampoc es poden fer esperar gaire–, el bloc és prou consistent, ja que en la primera part va poder competir de tu a tu contra un Benfica amb força titulars sobre el camp. El control del partit, com es podia preveure, va ser del Benfica, sobretot en els primers minuts, però els gironins no van donar cap facilitat al conjunt portuguès i amb el pas dels minuts es van anar entonant. Sobretot el pas endavant va arribar en la sortida de pilota, i és que després d’un inici en què el Girona no podia sortir del darrere a poc a poc, Terrats i Aleix van començar a trobar sortides per donar oxigen als de Míchel.

Defensivament el Girona tampoc va patir en excés en la primera part, a banda de dues passades llargues que van agafar la defensa descol·locada. La primera a l’inici, però Juan Carlos va fer una gran aturada a Gonçalo Ramos (2’), i la segona al final, en què Santi Bueno va salvar els mobles en l’últim instant.

Els minuts pesen

Ofensivament és cert que els gironins tampoc van poder fer gaire mal al Benfica, perquè va faltar lucidesa i encert en els metres finals. L’única via en la primera part va ser l’estratègia, ja que Stuani gairebé va marcar a la sortida d’un córner.

De fet, la via de l’estratègia és la millor nota del partit d’ahir. Una arma clau el curs passat per a l’ascens i que continua funcionant. Així, els dos gols del Girona van arribar, en la segona part, en dues faltes laterals servides per Aleix Garcia. Amb una mica de sort, sí, perquè després de les primeres intervencions de Juanpe hi va haver rebots, però Stuani primer (52’) i Santi Bueno després (77’) van tenir l’encert d’enviar la pilota a la xarxa.

El gol de Stuani va ser el que avançava el Girona en el marcador, però va ser qüestió de minuts que tot canviés. Els gironins estaven fosos després de la represa, i el Benfica va prémer l’accelerador. A més, el desgast va fer aparèixer els errors defensius. Primer Vertonghen va aprofitar la falta de contundència en un córner per fer l’empat (57’), després Bah va fer el 2-1 aprofitant una pèrdua d’Arnau en la sortida de pilota (60’), i després Yaremchuk va marcar el 3-1 en un penal absurd comès per Valery (67’). Tres cops que no van matar el Girona, que va fer el 3-2 amb el gol de Santi Bueno i es va acostar a l’empat en un parell de bones ocasions de Joel Roca, que va tornar a sortir amb empenta, però finalment el que va arribar en el minut 89 va ser el definitiu 4-2 de Pinho en un error de marcatge.

INTERMITENT

En la primera part el Girona va competir de tu a tu, però sense presència a dalt

L’ESTRATÈGIA

Els dos gols dels blanc-i-vermells van arribar a partir de dues faltes laterals

FEBLESA

Amb el pas dels minuts van arribar errors al darrere que s’han de resoldre

Els horaris de LaLiga donen l’esquena al Girona, que tornarà a jugar en divendres

Mentre el Girona jugava el partit d’ahir contra el Benfica, LaLiga va publicar els horaris de la cinquena jornada de lliga, que es disputarà del 9 al 12 de setembre. El Girona rebrà la visita del Valladolid en el que serà el primer partit entre dos equips acabats d’ascendir a primera divisió, però això és el menys important. Perquè, altre cop, els horaris de LaLiga han indignat el Girona, sobretot la seva afició. I no és estrany. Serà el tercer partit que els de Míchel Sánchez jugaran a casa i, una vegada més, no ho faran el cap de setmana. Concretament el matx es disputarà el divendres 9 de setembre a les nou del vespre (es podrà veure per DAZN) i serà el partit que obrirà la jornada a primera divisió.

El mal no és només aquest matx. Sinó que en els dos partits anteriors a casa, dels quals ja es coneixien els horaris, els gironins també jugaran sempre en dilluns o en divendres. De fet, en la segona jornada tancaran la jornada rebent la visita del Getafe el dilluns 22 d’agost a les deu de la nit, mentre que en la tercera jornada els gironins seran l’equip que obrirà la jornada rebent la visita del Celta el divendres 26 d’agost a les vuit del vespre. Una situació encara més rocambolesca que el simple horari conegut avui contra el Valladolid, ja que els gironins només tindran quatre dies de descans. A més, el que fa més greu la situació és que a fora el Girona de moment jugarà els dos partits en cap de setmana.