Girona

Ben encarrilats

El Manchester City vol cedir-lo a primera divisió i el Girona és l’opció més natural

El club té molt a prop la incorporació, també en forma de cessió, de l’extrem dret provinent de l’Atlético de Madrid

Era d’esperar que, durant l’estiu, apareixessin molts de futbolistes vinculats al nou projecte del Girona a primera divisió. D’una banda, el club va ser molt prudent a l’hora d’anunciar les primeres incorporacions. De fet, va tardar gairebé un mes a fer-ho oficial i de manera conjunta. Taty, Couto i David López, tres d’una tacada. Ara bé, la feina per reforçar la plantilla només ha començat. Cárcel ho va avisar: “A primera divisió cal reforçar totes les línies. Poden haver-hi 10 o 12 fitxatges segur.” Amb la idea fixada a confeccionar una plantilla competitiva, Cárcel s’ha anat trobant pedres pel camí. Una d’aquestes, la incertesa de les cessions via City. El mercat està anant molt lent i això dificultarà tenir una plantilla al cent per cent tancada el 14 d’agost contra el València. A hores d’ara, el Girona té molt avançades dues cessions, la del pivot defensiu Yangel Herrera, i la de l’extrem Rodrigo Roro Riquelme. Els dos reforços, molt perseguits per la direcció esportiva del club, es poden fer oficials la setmana que ve, si res no canvia.

Molt a prop de Girona

Les novetats van caient a comptagotes. A falta de confirmació del club, el Girona té molt madura l’arribada del migcampista veneçolà. El moviment serà en forma de cessió fins a final de temporada via Manchester City. El futbolista va tenir altres ofertes de primera, com ara la de l’Espanyol, que va oferir la quantitat de vuit milions per fitxar el jugador i quedar-se’l en propietat. També hi va haver l’interès del València per intentar aconseguir la cessió del jugador. Malgrat les diverses opcions que van estar sobre la taula, els citizens han volgut que el jugador es quedés dins del grup i que sortís cedit al Girona. Així doncs, Yangel Herrera, si res no es torça a última hora, continuarà jugant a primera divisió, ara amb el Girona, un equip recent ascendit. Una situació que el veneçolà ja havia viscut anteriorment amb el Granada i, l’última temporada, amb l’Espanyol.

Per altra banda, Roro Riquelme també és un moviment que arribarà en forma de cessió. En aquest cas, procedent de l’Atlético de Madrid, que l’ha renovat per a les pròximes cinc temporades després d’una cessió a segona divisió a les files del Mirandés. El jove jugador ha estat pretès per altres equips, com ara l’Espanyol, el Valladolid i el València, que ha acabat preferint Samuel Lino, cedit també de l’Atlético.

Riquelme és un futbolista amb molta projecció, que amb 22 anys ja té experiència en les tres màximes categories del futbol estatal. La seva posició natural és la d’extrem dret, però també es pot adaptar a la banda esquerra o a la mitja punta. Riquelme va marcar vuit gols l’última temporada a segona divisió i va participar en 39 partits. Amb 22 anys va completar 2.258 minuts sobre el terreny de joc. Va ser un dels jugadors més usats de la plantilla de Miranda. També disposa d’experiència en la selecció sub 21 de Luis de la Fuente, amb la qual ha jugat quatre partits. L’equip colchonero ha volgut lligar el jove talent, que sembla ser que ha fet eclosió en un any de consolidació en el futbol professional. L’oficialitat de les cessions pel club, si res no es torça, es farà aviat. En el cas de Riquelme, el jugador encara no ha arribat a Girona i es preveu que es pugui fer oficial en els pròxims dies, un cop hagi passat la revisió mèdica. Molt possiblement abans de l’amistós contra el Nàpols de dimecres. Serà la quarta incorporació de l’equip, si res no canvia.

Una plantilla reforçada

En espera que es facin oficials els dos moviments en forma de cessió, el Girona té ben coberta la línia central i el lateral dret. Per contra, l’equip blanc-i-vermell ha perdut pes al centre del camp i espera poder incorporar, com més aviat millor, un perfil de pivot defensiu clar. L’exemple més evident és el del veneçolà Yangel Herrera, que és un perfil molt dotat en aquesta zona del mig del camp. De mica en mica, anem coneixent el Girona que veurem durant les primeres jornades de competició. Quique Cárcel, conscient que no tindrà tota la plantilla definida quan comenci la competició, sí que va insistir a tenir, com abans millor, un bloc format.

ETAPA A L’ESPANYOL

Yangel Herrera ha completat un any discret; 23 partits disputats i 1.649 minuts jugats

RORO RIQUELME

L’Atlético ha renovat el jove extrem de 22 anys fins al 2027 i el vol cedir a primera

PUNTS FEBLES

El carril esquerre, el mig del camp i la porteria són zones que s’han de reforçar aviat

SENSE CLÀUSULES

El club ha fitxat un jugador lliure i s’ha beneficiat de dues cessions via òrbita City
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)