Girona

Joel Roca, el precoç

118 jugadors gironins ja han debutat al llarg de la història en la màxima categoria del futbol estatal. El darrer, Joel Roca, que, a més, es va convertir en el debutant més jove de la història del Girona des que el 2008 va aterrar a LaLiga. Amb 17 anys, 2 mesos i 19 dies, Joel Roca va superar Joel Arimany. El 2015, el de Quart va participar en els darrers quatre minuts del duel entre el Girona i el Saragossa quan tenia 17 anys, 4 mesos i 24 dies.

El de Camprodon va entrar al terreny de joc en el minut 82 per substituir un Taty Castellanos fos després de mostrar un desplegament físic brutal. Sense vergonya i amb la intenció de demanar l’esfèrica i participar en el joc, Roca va sortir amb la consigna d’enganxar-se a la banda per fer ample el camp i mirar de desequilibrar amb l’ajuda d’un Couto bolcat també a l’atac.

El futbolista compartirà l’honor amb el migcampista de Ribes de Freser Esteban Cifuentes, debutant a primera amb el Barça el 1932, com els únics jugadors ripollesos que han trepitjat la màxima categoria. Cifuentes va debutar amb 20 anys (va morir amb 26) i va acumular 19 partits en l’elit entre el Barça (2) i l’Espanyol (17), una fita per a Joel Roca, que ha fet el salt amb molta precocitat, un futur esplèndid per davant i contracte amb el Girona fins al 30 de juny del 2026.

En el rànquing de futbolistes més joves a debutar amb la samarreta blanc-i-vermella, recentment, a més dels Joels (Roca i Arimany) hi ha Jordi Masó (que ho va fer amb 17 anys, 6 mesos i 28 dies), Fran Pérez (amb 17 anys, 7 mesos i 3 dies) i un altre dels components de la plantilla, Arnau Martínez, que va acumular els primers minuts amb el primer equip en la copa, el 2020, contra la Gimnástica Segoviana amb 17 anys, 7 mesos i 22 dies.

A LALIGA

El de Camprodon, amb 17 anys, 2 mesos i 19 dies, és el debutant amb el Girona més jove

DEBUTANTS A 1A AMB EL GIRONA

Curs 2017/18
Yassine Bounou
Pablo Maffeo
Juanpe Ramírez
Àlex Granell
Pere Pons
Aday Benítez
Michael Olunga
Douglas Luiz
Choco Lozano
Pedro Alcalá
Larry Kayode
Eloi Amagat
Kevin Soni
Curs 2018/19
Pedro Porro
Valery Fernández
Patrick Roberts
Seydou Doumbia
Seung Ho Paik
Curs 2022/23
Santi Bueno
Ramon Terrats
Yan Couto
Taty Castellanos
Òscar Ureña
Arnau Martínez
Reinier Jesús
Javi Hernández
JOEL ROCA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)