El Girona guanya, convenç i fa embogir Montilivi (2-1)

Després de set jornades, el Girona ha sumat una victòria davant molt important l’Athletic per sortir de la part baixa i agafar oxigen (2-1). Els de Míchel sumen tretze punts i veu més lluny la zona de descens.

El matx ha començat amb una acció a l’espai que Valery no ha pogut controlar bé. El conjunt gironí ha entrat amb molta intensitat i ha trobat una nova acció per la banda esquerra que el Taty no ha pogut definir. Precisió en la passada, però imprecisió en la rematada. Les continuades recuperacions del Girona a camp contrari han portat al primer xut de Miguel. Tres minuts més tard, al deu, Villa ha provat sort amb un xut que ha sortit desviat al pal esquerre d’Unai Simón. Només ha faltat definir entre els tres pals.

Al quart d’hora, l’equip de Míchel ha posat la por al cos dels bascos que només han pogut sortir del seu propi camp amb contracops i transicions ofensives. Valery i Aleix han xutat des de la distància i han fet aixecar els aficionats del deu seient. El partit ha entrat a un estira-i-arronsa sense tantes accions de perill com els primers vint minuts.

Els primers quaranta-cinc minuts han acabat amb un conjunt gironí havent dominat les facetes ofensives del joc i amb només la manca d’encert a l’últim terç.

A la represa, el Girona ha començat amb la mateixa inèrcia de cara a gol i amb un Taty molt actiu amb dos xuts. Les accions arribaben, però ha faltat un rematador a dins l’àrea. Míchel al minut seixanta-un ha efectuat un doble canvi donant entrada a Stuani i Riquelme per Castellanos i Valery. I, dos minuts més tard, Iván Martín per Toni Villa.

Al minut seixanta-sis, David López ha anotat el primer gol del partit. El barceloní ha rematat al primer per batre a Unai Simón i fer embogir Montilivi.Després del gol, inconscientment, l’equip ha fet una passa enrere i ha donat ales a les bandes de l’Athletic que cada vegada s’han sentit més còmode en l’u per u. En una acció aïllada de refús, Iván Martín ha aprofitat una pilota dividida a l’espai per endur-se l’esfèrica amb el cap i definir a la perfecció per sota de d’Unai. Al minut setanta-sis, el Girona ha posat més terra pel mig.

Poc temps ha durat l’alegria ja que Guruzeta ha retallat distàncies. L’acció ha arribat després d’una badada defensiva que ha deixat al davanter basc sol per definir a la perfecció. La insistència dels de Valverde ha anat a més i els de Míchel han viscut uns moments de nervis generals.

Per canviar la dinàmica, el tècnic madrileny ha introduït un doble canvi per donar oxigen al seu equip. Miguel, fos físicament, i Yangel han deixat el seu lloc per l’entrada de Javi Hernández i Ramon Terrats. El bloc defensiu gironí s’ha ant fent més compacte, però l’Athñetic no ha donat opció als gironins per sortir del seu camp. Els minuts passaven lentament i Montilivi ja notava el neguit del xiulet final sense saber el descompte.