Girona

Dificultats per fer net

El Girona, que tenia l’esperança de buidar la infermeria durant l’aturada, només ha recuperat Samu i Couto entre les múltiples baixes

David López i Javi Hernández s’han lesionat recentment, i Valery i Riquelme han tingut molèsties

El Girona continua amb la seva posada a punt de cara al retorn a la competició oficial, en menys d’una setmana. L’equip dirigit per Míchel Sánchez està allargant el moment dolç de joc i resultats amb el qual va acabar abans de l’aturada per la disputa del mundial –va encadenar cinc partits sense perdre i va guanyar els tres últims jugats entre la lliga i la copa– amb victòries contra l’Standard de Lieja (1-0), el Niça (1-2) i un empat en el darrer test contra l’Osasuna (1-1). El tècnic de Vallecas diu meravelles dels entrenaments que estan realitzant els seus futbolistes, que estan millorant clarament en defensa, a partir de com, quan i amb quina intensitat pressionar el rival. L’única motxilla que persegueix els blanc-i-vermells en el retorn a l’activitat després de 15 dies de vacances són les lesions i el desig de recuperar com més jugadors millor, un aspecte que s’està aconseguint amb comptagotes. De fet, de la llista de set baixes amb la qual es va afrontar l’últim partit oficial contra el Quintanar del Rey en la primera eliminatòria de la copa, el 13 de novembre, només Samu Saiz i Yan Couto han disputat minuts en algun dels tres amistosos de preparació programats. I és que, durant l’estada a Estepona, Valery i Riquelme van haver de rebaixar el seu treball per culpa de cops de diversa consideració, i David López va notar una punxada al quàdriceps en l’inici del darrer matx contra el Niça. A més, en l’últim partit contra l’Osasuna disputat a Montilivi, Javi Hernández, un dels jugadors més en forma en la represa, va ser substituït en el 20’ per una lesió als isquiotibials que el va deixar visiblement coix una estona després de fer-se mal. El lateral i carriler esquerre, que era la primera opció a l’eix central per a Míchel si es quedava sense efectius, està pendent de fer-se les proves mèdiques pertinents per saber l’abast exacte de la lesió i el termini de recuperació. Una autèntica xacra, tot plegat.

Amb bona lletra

Hi ha algun cas especial en la llista de lesionats que té el Girona actualment. Pel que fa a Ibrahima Kébé i Juanpe Ramírez, no hi ha cap data estipulada de retorn, ja que les seves lesions són de consideració i necessiten un període de recuperació flexible de les zones danyades. Un cas semblant al de Borja García, amb qui es vol anar amb peus de plom, tot i que Míchel va reconèixer que el mitjapunta ja podria estar ajudant l’equip i que realitza part dels entrenaments amb la resta de companys. Amb Yangel Herrera, per l’historial de lesions que arrossega, també s’ha optat per la tranquil·litat, i és que el tècnic blanc-i-vermell va informar que no havia realitzat encara cap entrenament d’alta intensitat o de joc real, fet que, juntament amb el madrileny, el fa ser gairebé baixa segura per al primer partit de lliga després del mundial, fixat per al 29 de desembre a Montilivi contra el Rayo Vallecano (a les 17 h).

En tot cas, el Girona ja podria recuperar per al pròxim duel amistós de demà contra el City, o a tot estirar contra el Cacereño en la copa (el dijous 22 de desembre), Valery, Riquelme i Reinier; a principis de gener, Borja García i Yangel Herrera, i creua els dits perquè les lesions de David López i Javi Hernández siguin menors, ja que l’eix central queda cobert només per Bueno i Bernardo com a únics efectius jugant en posició natural –Arnau seria el primer relleu i ja va veure’s obligat a jugar-hi en l’últim tram del duel contra l’Osasuna. Les altres alternatives arriscades que quedarien seria endarrerir Terrats o apostar per Biel Farrés.

LA LLUM?

Amb Borja García i Yangel es va a poc a poc, mentre que Reinier, Valery i Roro estan a punt

GREU CONTRATEMPS

David López i Javi Hernández han hagut de parar i han restat efectius a l’eix de la defensa

L’ESTAT DELS LESIONATS DEL GIRONA

Ibrahima Kébé
Genoll Sense data de retorn
El migcampista va fer-se una artroscòpia al genoll esquerre a principis de juny però ha tingut algun contratemps en la recuperació que n’allargarà la tornada.
Juanpe Ramírez
Taló 2-3 mesos
El canari va operar-se d’una exostosi del taló esquerre a principis de novembre i encara li queden un parell de mesos de recuperació.
Borja García
Genoll Fase final
El madrileny va patir una ruptura del lligament encreuat anterior en la tornada de la semifinal del ‘play-off’ i ja fa treball amb la resta de companys. Li queden uns 15 dies per posar-se a punt.
Yangel Herrera
Soli Fase final
El veneçolà va fer-se una ruptura al soli en l’últim partit de lliga contra l’Elx i, en paraules de Míchel, serà complicat que arribi bé a la represa de la competició.
Reinier Jesús
Turmell Fase final
Es va lesionar el turmell a principis de novembre després d’una primera lesió al bíceps femoral. Estava en la llista de disponibles en l’últim amistós contra l’Osasuna i podria arribar a jugar en la copa el 22 de desembre.
Valery Fernández
Sense especificar Fase final
El de l’Escala no va jugar contra el Niça i, tot i estar en la llista de convocats contra l’Osasuna, tampoc va participar en el duel per culpa d’un cop sense especificar per part del club.
Rodrigo Riquelme
Sense especificar Fase final
El mitjapunta no va jugar contra el Niça i, tot i estar en la llista de convocats contra l’Osasuna, com Valery, tampoc va participar en el duel per culpa d’una molèstia muscular.
David López
Quàdriceps Sense especificar
El central va notar una punxada a la cuixa en l’inici del matx contra el Niça i va demanar el canvi. El club no ha informat respecte a la lesió ni el temps de baixa.
Javi Hernández
Isquiotibials Pendent proves
El defensa va notar una punxada a la zona dels isquiotibials en l’inici del partit amistós contra l’Osasuna i va demanar el canvi. L’andalús ha de passar les proves per saber l’abast exacte de la lesió.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)