Girona

Els minuts per tornar

Míchel ha repartit minuts a 21 futbolistes del primer equip i tres del filial en els quatre partits de preparació per al retorn a la competició

Malgrat les bones sensacions en els resultats, en el conjunt gironí hi ha hagut la lesió de Javi Hernández i alguns jugadors han tingut molèsties físiques, com ara Riquelme, Biel, Valery o David López

A Girona ha arribat la calma abans de la tempesta. Una tempesta que vindrà en forma de competició. Per començar, la copa, on l’equip viatjarà fins a Càceres per disputar una altra eliminatòria, aquesta vegada contra el Cacereño, de segona divisió FEF. Una setmana més tard, el 29, tornarà la lliga a casa, contra el Rayo. El full de ruta ja fa un temps que està definit, però faltava saber com arribava l’equip després d’una llarga aturada per la copa del món.

Míchel Sánchez ha utilitzat 24 jugadors, tres dels quals del filial, Biel Farrés, Òscar Ureña i Joel Roca, en els quatre partits disputats. El repartiment de minuts s’ha fet al detall i, exceptuant casos concrets de molèsties i lesions, tots els jugadors han pogut mostrar el seu rendiment a dins del terreny de joc. Sobretot els menys habituals.

Minuts per a tothom

El moment per provar coses i agafar ritme és ara. I Míchel ho sap. En el primer enfrontament, contra l’Standard de Lieja, ja es va veure la política del tècnic madrileny per gestionar els minuts. Juan Carlos va ser l’únic jugador que va disputar els noranta minuts, la resta es van repartir entre les dues parts. Els tres futbolistes del mundial van disposar de trenta minuts per cap.

Amb més marge de maniobra, Míchel va poder donar molts més minuts contra el Niça, ja que es va pactar amb el conjunt francès jugar quatre partits de mitja hora cadascuna. Fuidias va jugar les quatre parts seguint la política de Míchel de no canviar res a la porteria. Un fet que s’ha anat repetint fins als dos últims partits jugats de Gazzaniga contra l’Osasuna i el Manchester City. A la línia defensiva, Santi Bueno, Yan Couto i Miguel Gutiérrez han estat els jugadors més utilitzats pel tècnic del Girona. Couto, fins i tot, ha sumat minuts d’extrem, on es va veure la seva millor versió a l’Academy Stadium del City.

A la demarcació del mig del camp, Terrats i Oriol han disposat de 240 minuts i han disputat un partit sencer. Aleix Garcia també anava pel camí d’aquest repartiment equitatiu, però va ser substituït en el 73’ contra els citizens i es va quedar amb els 223 minuts. La baixa del veneçolà Yangel Herrera o del malià Ibra Kebe han donat menys marge de maniobra en una posició que ja està molt definida en l’onze titular.

Finalment, a dalt és on hi ha hagut la novetat de la pretemporada, el retorn de Samu Saiz als terrenys de joc després d’un temps de baixa. El migcampista madrileny ha jugat totes les segones meitats i ha anat agafat de la mà del Taty Castellanos. Els dos futbolistes han estat importants per revolucionar l’atac i donar més eines al seu equip per xutar a porteria. Stuani, Manu Vallejo, de davanter i extrem, i Toni Villa han tingut un gruix, ben repartit, de minuts per trobar les sensacions que encara no han trobat. Sobretot pel que fa al davanter de Cadis, a qui no li han acabat de sortir bé les coses. La part negativa han estat les lesions, entre les quals destaca la de Javi Hernández, que estarà més d’un mes de baixa.

La revolució dels joves

Els tres jugadors del filial que van disputar minuts, Biel, Ureña i Joel Roca, van tornar a ser importants per poder repartir els minuts. I ho van saber aprofitar. Sobretot els dos gironins, Ureña i Joel Roca, que van ser una de les notes positives de l’equip. A Estepona, els joves futbolistes de Figueres i Camprodon van trepitjar fort i van demostrar, de nou, el seu potencial ofensiu. Roca, juntament amb Iván Martín, va disputar noranta minuts contra el conjunt francès, els dos jugadors que van disposar de més minuts, juntament amb Fuidas. Per altra banda, Biel Farrés va tornar a demostrar que té molt de recorregut amb pilota i que s’està adaptant molt bé a un estil de joc que li va com l’anell al dit; amb una sortida de pilota molt nítida. Això no obstant, una molèstia muscular després del viatge a Estepona, l’ha apartat dels dos últims amistosos.

MINUTS EQUITATIUS

Míchel ha pogut repartir minuts a jugadors que no havien tingut gaire participació

COUTO I MIGUEL

Els laterals han estat els jugadors amb més minuts; el brasiler, 267, i el madrileny, 268

Els jugadors en procés de recuperació

La llista de baixes no ha parat de créixer durant la petita aturada del mundial. Això no obstant, hi ha hagut jugadors que no han pogut aparèixer i tenir minuts en l’estada a Estepona ni contra l’Osasuna i el Manchester City. Parlem de casos com ara el de Borja García, que ja fa temps que s’exercita amb l’equip, però que encara ha de recuperar el to físic. Els jugadors que han de tornar a entrar dins la dinàmica de competició immediatament són Reinier, que segons Míchel ja estarà a punt per a la copa, i Yangel Herrera, que si res no es torça podria estar disponible per a la convocatòria contra el Rayo Vallecano de lliga. Els altres casos són els d’Ibra Kebé i Juanpe, que encara estan en procés de recuperació de les seves lesions. El canari és qui té el retorn més lluny, ja que el mes de novembre passat va ser intervingut quirúrgicament d’una exostosi al taló esquerre, un fet que, segons indicava el club, el mantindrà fora dels terrenys de joc fins al mes de febrer. El migcampista malià és a la recta final de la seva recuperació del genoll i ja comença a veure la llum al final del túnel. Kebé encara arrossega la lesió al genoll de la temporada passada, però estava previst que tornés amb l’equip després de l’aturada del mundial. Un fet que podria obrir-li la porta a sortir cedit en busca de minuts per tenir rodatge. A aquesta llista s’ha d’afegir Javi Hernández, que es va lesionar al tendó del bíceps femoral dret i que estarà fora prop d’un mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)