Girona

Un festival coral

El Girona va golejar l’Almeria amb una exhibició ofensiva grupal que va destapar l’equip de Míchel com mai

Els sis gols van ser marcats per sis jugadors diferents que van ser assistits per sis protagonistes diferents

El Girona va atropellar l’Almeria en un partit que es va convertir en una exhibició coral que va destapar per complet tot l’arsenal ofensiu que se sabia que tenien els futbolistes dirigits per Míchel Sánchez, però que la falta d’encert o de decisió en els metres finals els havia impedit mostrar amb tota la seva esplendor. El que va aconseguir l’equip gironí contra el conjunt andalús és inaudit aquest curs a la màxima categoria, ja que cap conjunt havia marcat abans sis dianes en un partit i tan sols tres n’havien aconseguit fer cinc –el Rayo al Cadis, el València al Getafe (5-1) i precisament la Real Sociedad al Girona (3-5)–. Més enllà dels gols, els blanc-i-vermells van entossudir-se a repartir-se els mèrits, ja que les sis dianes van ser fetes per sis futbolistes diferents (el Taty, Tsygankov, Riquelme, Javi Hernández, Iván Martín i Stuani) assistits per sis jugadors també diferents (Arnau Martínez, Riquelme, Aleix Garcia, Tsygankov, Toni Villa i Iván Martín). Un brutalitat que va fer aixecar de la cadira els prop de 9.000 espectadors que hi havia a les graderies de Montilivi.

Si bé Tsygankov es va emportar la majoria d’elogia per la seva aparició impactant a l’onze després de dues participacions en els anteriors partits contra el València (12 minuts) i el Cadis (27), l’ucraïnès, juntament amb Riquelme i Iván Martín, que amb prou feines va jugar l’últim quart d’hora, van ser els únics que van ser protagonistes en dues dianes, com a autors d’aquestes i com a assistents. El trident format per l’ex del Dinamo de Kíiv, Roro Riquelme i el Taty Castellanos promet emocions fortes als aficionats blanc-i-vermells, que esperen ara que el seu equip, letal com a local (21 punts de 36), reverteixi la situació a domicili (6 punts de 30) per evitar cap patiment innecessari.

Els sis gols que va fer el Girona a l’Almeria el catapulten de nou en el grup capdavanter d’equips més golejadors de tota la categoria amb 33 en total, deixant enrere els registres i la capacitat golejadora de les darreres quatre jornades, en què els de Míchel havien pogut fer només una diana, la de Borja García en la victòria contra el València a Montilivi (1-0) –1-0 a la Ceràmica de Vila-real, 0-1 a casa contra el Barça i 2-0 al Nuevo Mirandilla contra el Cadis–. El que és cert és que, exceptuant el duel contra el conjunt gadità, en el qual els gironins van mostrar la seva pitjor cara, en les derrotes contra els groguets i els blaugrana l’equip va generar prou per merèixer marcar.

Catorze golejadors

El Girona s’ha convertit també en un dels equips que més ha repartit els seus gols entre els futbolistes de la plantilla. Fins a catorze jugadors diferents han pogut celebrar un gol en les 22 jornades que ha disputat l’equip de Míchel –només el superen l’Almeria i el València, amb quinze–. En la part més alta de la taula de golejadors de l’equip hi ha una disputa interessant entre Stuani i el Taty Castellanos, que s’han anat intercanviant l’honor –contra l’Almeria van marcar tots dos–, però que el charrúa, sense ser titular, encapçala amb sis dianes per cinc de l’argentí cedit pel New York City. Riquelme, també golejador en l’últim partit, els segueix amb quatre dianes, una més que Iván Martín, que s’ha destapat aquesta campanya amb tres dianes en només deu enfrontaments. En el grup de dos gols hi ha Yangel, David López, Arnau Martínez i Samu Saiz, ara al Sivasspor, mentre que fins a sis jugadors més (Oriol Romeu, Toni Villa, Reinier, Borja García, Javi Hernández i Tsygankov, els dos últims els darrers a afegir-se’hi) són els que n’han marcat un.

Els tres punts sumats mantindran el Girona a set punts del descens a segona fins que demà no juguin el seu partit el penúltim a la taula, el Getafe amb 19 punts, i l’antepenúltim, el València amb 20. La possibilitat d’anar ampliant el marge amb el descens, sens dubte, és la millor notícia de totes en una setmana que serà segur amena per a l’equip.

ELS GOLEJADORS DEL GIRONA

Stuani 6 gols
Taty Castellanos 5
Rodrigo Riquelme 4
Iván Martín 3
Yangel Herrera 2
David López 2
Arnau Martínez 2
Samu Saiz 2
Oriol Romeu 1
Toni Villa 1
Reinier Jesús 1
Borja García 1
Javi Hernández 1
Tsygankov 1
*Domingos Duarte (Getafe) va marcar en pròpia porteria en la victòria 3-1 a Montilivi contra els madrilenys

GOLEJADORS DIFERENTS EN CADA EQUIP I EL SEU MÀXIM ARTILLER

Barça
14 jugadors diferents
Màxim golejador: Lewandowski (13)
Madrid
11 jugadors
Màxim golejador: Benzema (9)
Real Sociedad
12 jugadors
Màxim golejador: Alexander Sorloth (9)
Atlético
10 jugadors
Màxim golejador: Morata (7)
Betis
9 jugadors
Màxim golejador: Borja Iglesias (9)
Rayo Vallecano
10 jugadors
Màxim golejador: Isi i Camello (5)
Athletic Club
9 jugadors
Màxim golejador: Oihan Sancet (8)
Vila-real
11 jugadors
Màxim golejador: Gerard Moreno (5)
Osasuna
9 jugadors
Màxim golejador: Chimy Ávila (7)
Mallorca
7 jugadors
Màxim golejador: Muriqi (8)
GIRONA
14 jugadors
Màxim golejador: Stuani (6)
Sevilla
12 jugadors
Màxim golejador: Óliver Torres, Lamela, Rafa Mir i En-Nesyri (3)
Valladolid
9 jugadors
Màxim golejador: Sergio León (5)
Celta
6 jugadors
Màxim golejador: Iago Aspas (9)
Almeria
15 jugadors
Màxim golejador: El Bilal (5)
Cadis
10 jugadors
Màxim golejador: Lucas Pérez i Álex Fernández (3)
Espanyol
7 jugadors
Màxim golejador: Joselu (11)
València
15 jugadors
Màxim golejador: Cavani (5)
Getafe
7 jugadors
Màxim golejador: Enes Ünal (7)
Elx
8 jugadors
Màxim golejador: Pere Milla (6)
*Dades comptant els partits de la jornada 22 de divendres i dissabte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)