El Girona no en té prou i tomba al Sevilla al Sánchez Pizjuán (0-2)

El Girona trenca una triple maledicció. Guanyar contra el Sevilla a domicili, contra un equip de Mendilibiar i anotant un gol al Sánchez Pizjuán. Amb la victòria gironina, els de Míchel se situen vuitens a tres punts de la setena plaça (0-2).

El matx ha començat amb un Girona espès amb la pilota. Sobretot per la banda dreta amb un Couto molt erràtic. A mesura que Riquelme ha anat entrant més al partit, els gironins han pogut estirar la línia ofensiva amb atacs ràpids, però sense rematada.

Abans d’arribar al quart d’hora de joc, Brian Gil, molt actiu en els primers quaranta-cinc minuts, ha estat a punt de pescar una pilota a l’àrea petita. Una badada defensiva de Couto ha permès a posat l’ai al cor al conjunt gironí. Gazzaniga i Juanpe ho han estat més ràpids i ho han evitat. Els de Míchel volien fer mal a través d’un ràpid desplegament i Tsygankov ha pogut marcar el primer, però Gudelj ho ha evitat.

En una acció de córner, ha arribat el gol gironí. En un atac profund i atrevit per l’esquerra, Miguel estat important per portar la jugada al servei de cantonada. Riquelme ha assistit a Juanpe, al segon pal, perquè amb la cama dreta pogués batre a Dimitrovic. Els gironins s’han avançat a l’equador de la primera.

Per conservar el marcador, el Girona ha patit de valent. Primer en l’acció més clara quan Brian Gil ha tornat a guanyar l’esquena a Couto i, al cor de l’àrea, ha engaltat una pilota que Gazzaniga ha tret sobre la línia de gol. El públic ja cantava un gol que semblava clar. Abans del descans, Riquelme ha pogut ampliar l’avantatge en una rematada que ha sortit per sobre del travesser.

A la represa, el Girona ha començat molt directe en els seus atacs. Al primer minut Miguel ha efectuat un xut tímid que Dimitrovic ha aturat sense problemes. Montiel, responent a l’acció, ha pescat un refús en la sortida d’un córner i ha estat a punt de sorprendre en un xut de primeres des de la frontal. L’esfèrica ha sortit fregant el pal esquerre.

De la transició el Girona n’ha fet una virtut. El segon gol ha arribat en una gran jugada de rapidesa en atac que Riquelme, des de la frontal, no ha obtingut sort en un xut que ha topat amb el travesser. En la segona jugada, el Taty ha pescat el refús i ha anotat el seu dotzè gol de la temporada. El conjunt de Míchel feia el més difícil, ampliar l’avantatge contra un Sevilla molt ofensiu.

Després que Mendilibar mogués l’equip, el Taty ha fregat el tercer gol amb el cap, la jugada ha arribat per l’esquerra amb un Riquelme efectiu en l’u per u. El tècnic madrileny ha fet el primer canvi del seu equip i ha donat entrada a Callens que tornava als terrenys de joc després de la lesió. Més tard també han entrat Valery i Reinier pel Taty i Miguel.

Al tram final del matx, els andalusos han assetjat l’àrea dels gironins que han defensat les centrades laterals al límit. El de Vallecas han mogut fitxa en veure el seu equip patint en els duels a dins l’àrea i ha posat a Bernardo i a Artero per Tsygankov i Riquelme. El guió final no ha comportat cap sorpresa i el Girona ha pogut celebrar una victòria de prestigi que el situa en vuitena posició amb 44 punts.