Girona

El nou full de ruta

El Girona s’estrenarà al camp de la Real Sociedad el cap de setmana del 13 d’agost

En els últims partits de lliga, el conjunt gironí jugarà contra Barça, Vila-real, Atlético, Betis i València, a més de contra els tres ascendits

El Girona ja sap el seu full de ruta per al pròxim curs, el quart dels gironins en la màxima categoria del futbol espanyol. Quan sembla que el club encara esta digerint el retorn a primera, la Federació Espanyola de futbol no s’atura i ahir va publicar el calendari per a la temporada 2023/2024. El conjunt de Míchel Sánchez s’estrenarà el cap de setmana del 13 d’agost al Reale Arena contra la Real Sociedad. Una visita exigent contra tot un conjunt de Champions League que obrirà les portes de bat a bat a una nova cursa competitiva que conclourà després de 38 jornades. L’últim matx dels gironins serà a Montilivi contra el Granada. Un dels tres equips que ha ascendit aquest curs i contra el qual el Girona encara no ha jugat a primera divisió.

El primer tram de lliga

Un cop jugat l’enfrontament a Sant Sebastià, el conjunt blanc-i-vermell tindrà el seu primer compromís al feu gironí. El Getafe serà el responsable, un any més, d’inaugurar la cursa de fons en terres gironines. Amb el mercat de fitxatges encara obert, els catalans tindran un altre duel molt exigent la jornada tres, quan l’equip viatjarà a Sevilla per jugar al Sánchez Pizjúan.

En el següent periple de dos matxs, els gironins es jugaran les garrofes contra Las Palmas, a casa, i a Granada; dos dels tres equips ascendits. Entre mig, però, hi haurà la primera aturada per a seleccions. L’exigència en el calendari es començarà a notar entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre, quan l’equip jugarà tres partits –Mallorca, Vila-real i Madrid– en poc menys de 8 dies. Contra els mallorquins i els madrilenys, l’enfrontament serà a Girona, entremig hi haurà un viatge entre setmana a La Ceràmica. Finalment, la visita al Nuevo Mirandilla contra el Cadis tancarà el tram inicial de competició abans de l’aturada per partits internacionals més llarga del curs, del 8 al 22 d’octubre, abans de les Fires de Sant Narcís.

Per marcar al calendari

En la mira de tot aficionat del Girona hi ha els duels catalans contra el Barça. Aquest curs, amb el descens de l’Espanyol, serà l’únic derbi amb accent nostrat; el primer matx serà a Montjuïc al desembre i, la jornada 34, a Montilivi. La tornada a terres gironines serà el matx més tardà entre els dos equips a primera divisió, quan tan sols faltaran quatre jornades per concloure la lliga.

Entre els deu últims partits, el Girona també haurà de jugar contra el Betis, l’Atlético de Madrid, el Vila-real o el València, a banda del conjunt blaugrana. A més a més del Getafe, el Cadis, Las Palmas, l’Alavés i el Granada. Deu enfrontaments que, ben segur, seran decisius en una nova temporada trepidant de l’equip de Míchel a l’elit. El Girona ja sap el full de ruta i ja compta els dies per tornar al verd. Abans, però, tot un estiu per agafar forces

DE PRINCIPI A FI

El Girona iniciarà la lliga al camp de la Real Sociedad i l’acabarà a casa contra el Granada

L’ÚNIC DUEL CATALÀ

Barça i Girona es veuran les cares el 10/12 a Montjuïc i el 5/05 a l’estadi de Montilivi

Cinc aturades per seleccions

Després de concloure una lliga inèdita, amb la celebració del mundial de Qatar els mesos de novembre i desembre, en què es va haver d’aturar la competició, la primera divisió i el Girona tornaran a la normalitat. Aquest curs hi ha previstes cinc aturades per compromisos internacionals. La primera, del 4 al 12 de setembre; un mes més tard, del 9 al 17 d’octubre, i, per acabar el 2023, també es preveu que la lliga s’atura del 13 al 21 de novembre. Entremig, hi haurà les vacances de Nadal, del 22 de desembre a l’1 de gener. Els dos últims compromisos seran del 18 al 26 de març i, un cop acabada la lliga regular, del 3 a l’11 de juny. Les seleccions tornaran a ajudar o perjudicar els equips per recuperar sensacions o bé perdre-les.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)