Girona

Les àrees fan patir

El Girona ha de millorar la solidesa al darrere després d’encaixar dos gols contra l’Olot i necessita una marxa més al davant

La lesió de Santi Bueno condiciona molt, així com l’absència d’un relleu de Taty

Sempre és complicat extreure gaires conclusions dels partits amistosos de pretemporada i encara més del primer, però el partit de dimecres al camp de l’Olot (2-4) va servir per posar de manifest algunes coses que eren previsibles. Hi va haver sensacions positives, com la participació dels nous fitxatges amb l’atreviment que van mostrar Pablo Torre i, sobretot, Savinho, i la gran actuació dels joves, però també algunes de negatives. I en aquest sentit n’hi ha que preocupen, ja que es centren en una de les coses més importants del futbol, sinó la que més: el domini de les àrees. A l’àrea rival el Girona va acabar aprovant amb les quatre dianes gràcies a la contundència en la finalització, perquè no va tenir gaires ocasions més, però a l’àrea pròpia els gironins va ser on van mostrar més mancances importants.

Això acaba de començar i, per molt que quedi menys d’un mes per la primera jornada de lliga al camp de la Real Sociedad, el Girona té temps de sobres per treballar aquests aspectes en els propers partits. Sobretot, per centrar l’atenció en la solidesa defensiva, i és que en la xerrada que va donar Míchel als jugadors en el primer dia de la pretemporada, el tècnic de Vallecas va deixar molt clar que l’aspecte més important a corregir respecte la temporada passada eren els gols que s’havien encaixat. A Olot no es va fer aquest primer pas, ja que els gironins van sortir amb dos gols encaixats que podrien haver estat més, perquè Terma va enviar una pilota al pal en la primera part que hauria suposat el 2-0 i els garrotxins van tenir ocasions clares en els últims minuts per fer el tercer. Massa fragilitat malgrat la falta de rodatge.

Dèficits estructurals

Si per alguna cosa es podien preveure aquestes mancances en l’inici de la pretemporada és perquè al Girona li falten peces importantíssimes per poder dominar les àrees, ja que la columna vertebral de l’equip necessita reforços clars, ja vinguin des de dins com des de fora, i la gran incògnita és saber quan arribaran. Pel bé dels blanc-i-vermells, sembla més important que mai que arribin abans de l’inici de la lliga.

En la línia defensiva el Girona no té previst fer gaires moviments, però és indiscutible que està condicionat per dues coses. Una, la més important, és la lesió de Santi Bueno, un futbolista vital dins l’esquema de Míchel, ja que si una cosa també va fallar a Olot va ser la sortida de pilota, gran virtut de l’uruguaià. El seu retorn no s’espera fins al setembre, i això dona protagonisme a Juanpe, Callens i Bernardo. El colombià va passar més inadvertit, però els dos primers no van estar gens fins a Olot. El segon condicionant és el que implica a David López, i és que el barceloní seria el central de més garanties actualment segons el que va demostrar la temporada passada, però fins que el club no tanqui la incorporació d’un pivot que agafi el relleu d’Oriol Romeu, l’ex de l’Espanyol sembla obligat a avançar la seva posició. I és clar, al centre del camp no és el mateix que el d’Ulldecona, i al darrere se’l troba a faltar.

Si bé al darrere el Girona està condicionat per la lesió de Santi Bueno, les mancances al davant estan marcades per la dificultat de tancar el fitxatge d’un davanter que pugui marcar la diferència, i és que per ara Stuani, que hauria de tenir un rol més aviat de revulsiu, i Manu Vallejo, que si no hi ha cap sorpresa sortirà cedit, són els únics davanters centres de la plantilla. A més, Míchel també vol sumar un extrem més a la plantilla, que ajudaria a sumar arguments ofensius als blanc-i-vermells.

Tot plegat és, a tres setmanes de l’inici de lliga, un trencaclosques que s’ha d’unir de la manera més ràpida possible per afrontar, el dissabte 12 d’agost, la visita a Anoeta amb les màximes garanties.

REPTE MARCAT

Míchel va deixar clar el primer dia que millorar els registres defensius era una obligació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)