Girona

Invictes en la preparació

El Girona arriba a la cita de dissabte al Reale Arena invicte en la pretemporada

A diferència d’altres temporades, l’equip gironí ha pogut mantenir l’estructura del curs passat

Blind, Sávio i Torre s’han adaptat bé al sistema de joc

L’estiu més llarg del Girona s’ha acabat; concretament, la fase de preparació per arribar en plenes condicions a la lliga. Amb l’equip invicte, els de Míchel Sánchez arriben al duel del Reale Arena, contra la Real Sociedad, amb molt bones sensacions.

En un any atípic, en què el conjunt gironí ha tingut temps per descansar i planificar millor el curs, el Girona pot dir que disposa del bloc principal, i vertebral, a diferència de l’any anterior. Míchel, després del trofeu Costa Brava contra la Lazio, deia: “Ens falta un jugador al mig del camp. També podria arribar un altre jugador d’atac; estem a punt de tancar la plantilla.” Comptant els dies per dissabte, els blanc-i-vermells ja en perfilen els últims –però no menys importants– detalls.

Invictes

La consolidació del bloc de l’any passat i l’encaix dels nous fitxatges a la plantilla han estat els factors més importants per veure brots verds durant la pretemporada. El Girona ha acabat invicte en els set partits disputats. Cinc victòries –contra l’Olot (2-4), el Sheffield United (0-2), el Blackburn Rovers (2-3), l’Andorra (3-0) i, la darrera, la Lazio (2-1)– i dos empats –en el primer matx, contra l’Andorra (2-2), i contra el Nàpols (1-1).

En l’estada a Manchester, els gironins van exhibir la seva millor versió contra el Sheffield, de Premier League, amb l’estrena golejadora de Sávio Moreira i Pablo Torre. Dues bones dianes de dues incorporacions que han de ser importants durant el curs. A Ewood Park, contra els Rovers, Jastin va treure el cap amb una gran assistència i amb bons minuts per la banda esquerra. Posició òrfena sense Villa i amb la baixa de Riquelme.

Els brots verds es van transportar cap a Itàlia, entre setmana, on el Girona es va enfrontar amb el campió de la Serie A, el Nàpols. Stuani, aprofitant una errada garrafal de la defensa napolitana, va ser l’autor de la diana gironina en els primers minuts. En la segona part, els de Míchel van fer un esforç defensiu per combatre l’arsenal ofensiu, Kvaratskhelia, Lobotka, Rahmani i companyia, contra la defensa menys habitual, Bernardo i Callens. En línies generals, el Girona ha completat una bona pretemporada. I tot això, amb reforços pendents.

Les noves cares

Daley Blind, Pablo Torre, Sávio Moreira i Artem Dovbik, tot i que aquest últim no ha tingut temps per demostrar gaire cosa, són les quatre cares noves del curs. El central neerlandès ha disputat 315 minuts i ha estat una de les peces més mòbils de l’equip; ha jugat al pivot, de central i al lateral esquerre. Míchel ha fet proves adaptant jugadors a noves posicions. És el cas d’Aleix, que ha partit més de pivot, i Tsygankov, a l’extrem esquerre.

L’extrem brasiler Savinho ha estat el jugador que ha rebut més faltes de la pretemporada. En tots els enfrontaments, el jove jugador ha estat descarat i, fins i tot, ha anotat un gol. Ha estat el tercer jugador més usat per Míchel, amb 405 minuts disputats. Per sobre, Aleix Garcia (447) i Miguel (419). Finalment, tot i una lesió contra el Rovers, Torre també ha deixat molts detalls de qualitat en els cinc partits jugats. El futbolista, cedit pel Barça, ha ocupat les posicions d’extrem esquerre i la mitja punta, on ha fet més mal a l’àrea rival i on s’ha sentit més còmode. Per acabar de valorar, caldrà veure com encaixa Dovbik en el dibuix del tècnic madrileny. En el Costa Brava ja se’l va veure en doble punta amb Stuani (4-4-2) i, com a referència, amb un jugador més mòbil a la mitja punta (4-2-3-1).

El bloc, més consolidat

Entre els jugadors no esmentats encara amb més minuts a les cames en la pretemporada, hi trobem Jastin (356) –que ha ofert un gran rendiment–, Yangel (351), Stuani (342), Vallejo (318), David López, Bernardo i Blind (315), i Arnau (310). La resta no han superat els 300 minuts. Entre les joves promeses del filial, també hi destaquen Selvi (297) i Almena (252), que han completat la convocatòria amb minuts de qualitat. També Pau Víctor (258) i Antal (156) han acumulat mèrits per tenir més minuts en un equip que arriba amb bones sensacions al debut de lliga. La pilota començarà a rodar tant en la lliga com a les oficines de Cárcel, que mira de tancar la plantilla.

PLENES CONDICIONS

El Girona afronta la 1a jornada de lliga al camp de la R. Sociedad amb bones sensacions

INVICTES

Els gironins no han concedit cap derrota en els set partits disputats de preparació

BONA ENTRADA

Dels nous, Blind, Torre i Sávio són els que han destacat més en la pretemporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)