Girona

Un punt de patiment

El Girona sap resistir la pressió asfixiant de la Real, aguanta l’embranzida inicial dels donostiarres i suma un empat bo contra un rival de Champions League

Pablo Torre i els ucraïnesos Tsygankov i Dovbyk van cuinar-se la diana gironina ja en el tram final

El Girona va salvar un puntàs contra una Real de Champions que el va asfixiar per moments amb una pressió brutal (1-1). Els bascos es van avançar al cap de cinc minuts, com en el partit del curs passat de fa tres mesos, gràcies a una diana de Take Kubo, que va aprofitar una centrada d’Aihen i una mala defensa dels gironins per deixar amb un pam de nas els de Míchel. Lluny de refer-se, el Girona no tenia temps per pensar a l’hora de treure la pilota, i en el 13’ el col·legiat va xiular amb ganes una pena màxima de Blind que hauria mig condemnat els blanc-i-vermells a patir el que no està escrit si el VAR no hagués fet rectificar el debutant Hernández Maeso. La injecció de moral en veure’s dins del partit va tranquil·litzar els ànims dels gironins, que molt a poc a poc van intentar sortir amb més eficàcia de la pressió fins que en el segon acte, en una acció iniciada per Pablo Torre, seguida per Tsygankov i amb centrada d’ell mateix, va permetre a Dovbyk estrenar-se com a golejador en el seu debut a la lliga espanyola. Tot i anar-se’n cap a casa amb la sensació d’haver patit per instants, ja que el rival té molt clares les coses i compta amb grans individualitats, els de Montilivi poden estar satisfets d’haver puntuat contra un equipàs i a domicili on tant va costar sumar la lliga passada.

El partit va començar de la pitjor manera per al Girona, que se les prometia felices després d’una gran pretemporada –va acabar invicte després de set partits disputats– però que tot just en el minut 5 va veure com Kubo perforava la porteria de Gazzaniga amb una rematada a pler arribant sol des del seu carril dret descuidat entre Miguel i Blind. Aihen havia iniciat la jugada per l’esquerra trobant un passadís per córrer i arribar al vèrtex fins a veure l’arribada del seu company japonès i fer una centrada rasa.

La pressió de la Real era ordenada, treballada i asfixiant, per ser la primera jornada de lliga. Els d’Imanol Alguacil impedien als gironins pensar amb la pilota als peus i trobar el company indicat tot i els mecanismes per tenir superioritat al mig amb Miguel centrant la posició a l’interior o amb Arnau ajudant amb línia de tres. El risc en la sortida de pilota amb Gazzaniga buscant passades pel centre o David López i Blind intentant trencar la primera línia de pressió van comportar moltes pèrdues de pilota perillosíssimes. En una d’aquestes, Brais va veure molt bé la desmarcada d’Oyarzabal, i Blind, fort al tall, va fer penal a ulls del col·legiat però, per sort, no pas a criteri del VAR, que el va fer rectificar.

Al Girona li costava generar joc ofensiu, però a poc a poc va veure com la Real reduïa la intensitat de la pressió –normal– i podia fer el joc que més li convenia. En el 32’, Miguel, incombustible al lateral, al mig i a la mitjapunta –va fer quilòmetres–, va provar la picadeta cap a Stuani, però l’uruguaià després de fer el control no va poder rematar per la pressió de Zubeldia, que en l’afegit de la primera part també va ser clau en bloquejar l’intent de rematada del mateix charrúa i Blind després d’una falta lateral que Arnau havia canviat de sentit (45+1’).

La dupla ucraïnesa

En la segona part, la Real va continuar generant més sensació de domini i de perill. De fet, al Girona li costava Déu i ajuda trepitjar l’àrea txuri-urdin. Després d’un tram pla dels dos, segurament fruit del cansament acumulat i la calor, hi va haver una ocasió prou clara d’Oyarzabal després de combinar amb Brais a la frontal –Gazzaniga va aturar bé amb el peu–. Els de Míchel van trobar el premi del gol en una acció ràpida que va iniciar Pablo Torre rebent i regirant-se molt bé i fent una obertura cap a Tsygankov, que va trepitjar l’àrea i va servir al segon pal a Dovbyk, que amb el cap com va poder va superar Remiro. El final del matx va ser un exercici de supervivència gironina per mitjà d’un ordre agafat amb pinces per un nivell de desgast brutal i evident en aquestes dates d’agost.

COUTO, LA SORPRESA

Míchel va sacrificar Iván Martín posant el brasiler al costat esquerre de l’atac en el 4-2-3-1

L’1-0, MASSA FÀCIL

Aihen va estripar el carril dret i Kubo va aprofitar una indecisió per marcar a plaer

MILLORA

La Real va baixar lleugerament el pistó i el Girona es va acomodar tot i no generar en atac

CONNEXIÓ

Pablo Torre, Tsygankov i Dovbyk van ser clau en l’acció de l’empat a un gol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)