Girona

Montilivi arrenca el vol

El Girona torna a Montilivi en la lliga amb la visita d’un Getafe que arriba ple de baixes, però reforçat després de l’empat contra el Barça

Els de Míchel reben un dels rivals que plantegen un futbol més travat i rocós; el gironins volen trobar la seva millor faceta ofensiva en espera d’obtenir al mercat un pivot i un atacant

El Girona torna a disputar un partit de primera divisió a Montilivi tres mesos més tard, després de caure 1-2 contra el Betis. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez rep la visita del Getafe a les set de la tarda, en una hora que va ser canviada –en principi era a les cinc– fa dos dies per la lliga per la previsió de calor. El d’aquesta tarda no serà l’enfrontament més transcendental, ja que tot just es disputa la segona jornada, però sí que els gironins saben que els madrilenys tornaran a ser un dels possibles candidats a lluitar per la permanència.

En l’estrena del curs a casa, el Girona vol arrencar amb la màxima il·lusió i amb els aficionats al seu costat per aconseguir els primers tres punts. Una temporada més, el factor Montilivi serà clau per assolir l’objectiu principal del club, la salvació.

El Getafe de Bordalás

Un vell conegut com José Bordalás serà aquesta tarda a l’àrea tècnica rival. El Getafe va tornar a contractar l’entrenador d’Alacant al mes d’abril, després que Quique Sánchez Flores no trobés la solució i situés l’equip en zona de descens. Des que hi va haver el canvi a la banqueta, els del Coliseum Alfonso Pérez han restablert la dinàmica guanyadora del passat. En la primera jornada, els madrilenys van aconseguir un punt molt valuós contra el Barça (0-0). El matx va estar marcat per la polèmica i les nombroses interrupcions dels locals. El davanter exjugador del Girona Jaime Mata va veure la targeta vermella i el central serbi Stefan Mitrovic va ser substituït al descans per una lesió a la cama. Choco Lozano és un dels principals candidats per ocupar la posició de Mata a la banda dreta. Aquestes baixes no són anecdòtiques, ja que el Getafe ja arribava a la cita ple de baixes i amb el futur incert d’uns quants jugadors. Enes Ünal, José Ángel Carmona i el migcampista Mauro Arambarri seran baixa per lesió. Djené també va acabar el duel amb molèsties i podria ser dubte per sortir en l’onze inicial. Luis Milla, també baixa per avui, Alderete i Borja Mayoral són jugadors que podrien sortir en els pròxims dies, ja que el Getafe necessita vendre. Ben segur que l’inici no és el més senzill per als madrilenys, però el caràcter que imposa Bordalás i l’empat contra el Barça fan que l’equip arribi reforçat.

Possibles retocs en l’onze

Si bé en contra la Real el Girona necessitava estar fi en la pressió i en la sortida de pilota, contra el Getafe tot fa pensar que la posada en escena serà molt diferent. En primer lloc pels pocs efectius que té l’equip de Bordalás a la recambra i, en segon lloc, pel plantejament defensiu i rocós del mig del camp. En el bloc baix del rival, el Girona ja sap que és patir per superar la línia defensiva. Al Reale Arena es va veure poques vegades com els gironins aconseguien penetrar a la zona de tres quarts.

Una de les virtuts dels blavets és el joc directe amb les referències a dalt de Latasa, davanter titular, i les bandes amb Lozano per l’esquerra i Portu per la dreta. El que sembla més definit, però, és el trivot del mig del camp amb Aleñà, Maksimovic i Djené, un pèl més endarrerit. El Girona repetirà el dibuix amb dos pivots –Aleix i Yangel– i una línia atacant de tres formada per Torre, Tsygankov i Savinho. A dalt, Dovbyk podria ser la gran novetat després del gol que va anotar. Sigui l’ucraïnès o Stuani, el Girona buscarà els primers tres punts.

ENLLOC COM A CASA

L’equip sap que per aconseguir l’objectiu de la salvació s’haurà de fer fort a casa

PLE DE BAIXES

El Getafe arriba a Montilivi amb només 14 fitxes del primer equip, però esperonat

La mesura presa a Bordalás

El Getafe ha visitat fins a cinc vegades Montilivi i en cap d’aquests enfrontaments ha aconseguit la victòria. El primer enfrontament va ser de copa el 2013 i el resultat va ser un empat (1-1). El curs 2016/17, a segona, els gironins van acabar golejant rls madrilenys en una gran actuació coral (5-1). L’equip de Machín va tornar a guanyar, aquesta vegada per la mínima (1-0) i a primera. En el següent any, també en l’elit, el resultat va ser un empat (1-1). L’últim matx va ser a l’inici del curs passat i els catalans va tornar a vèncer (3-1). Finalment, José Bordalás tampoc té una bona relació amb el Girona. El tècnic s’hi ha enfrontat amb 6 equips diferents i no aconsegueix un triomf en terres catalanes des del 2011 amb l’Elx (1-4). Des d’aleshores, l’alacantí hi ha perdut set partits i només ha pogut aconseguir un empat.

Ibra Kebe, molt a prop del retorn

Una de les notícies ahir a la sala de premsa va ser l’actualització del llarg capítol de la recuperació d’Ibra Kebe. El tècnic va explicar que tant ell com Santi Bueno ja exerceixen amb el grup, però encara seran baixa per competir. Míchel es va mostrar satisfet del pròxim retorn del malià: “Té força i qualitat al mig del camp. Per mi seria una grata alegria poder comptar amb ell, espero que per les pròximes setmanes estigui al seu cent per cent i segur que l’equip millorarà.” Míchel va reafirmar que al Girona li queden un parell d’incorporacions i que la porta podria estar oberta per a algun jugador. El mercat ho determinarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)