El Girona pateix, però es fa gran a Sevilla (1-2)

El Girona torna a guanyar al Sánchez Pizjuán en un partit on ha patit en les accions per banda, però que ha tornat a tenir efectivitat amb el gol. El VAR ha estat decisiu anul·lant un gol per fora de joc de Rakitic i rectificant un penal per unes mans de David López a dins l’àrea. El Girona suma set punts de nou possibles i es consolida en la part alta en un gran inici de lliga (1-2).

Els primers quaranta-cinc minuts han sigut una constant de transicions. Sobretot en el camp del Girona que no ha estat fi amb la sortida des de la seva àrea. En-Nesyri ha sigut el gran actiu a dins l’àrea, guanyant duels en la rematada a Blind i David López. Gazzaniga, molt atent, ha pogut esvair totes les accions tant del davanter marroquí com de Suso, que ho provava de fora l’àrea al minut 24. Abans, ha arribat el gol dels gironins que en la sortida d’un córner, han aprofitat un refús de Sow perquè Yangel rematés en potència a dins de la porteria.

Semblava que el Girona es trobava còmode en la transició, a través d’un Savio molt insistent en l’u per u amb Jesús Navas. L’extrem brasiler, després d’una recuperació de Tsygankov a camp rival, ha estat a punt d’anotar el segon al minut 25. Dimitrovic ha tret amb el peu un xut forçat de Savio després de fer una gran jugada inidivual. A partir d’aquest minut, els blanc-i-vermells han anat a menys i han perdut moltes pilotes en la zona de creació, Iván Martín, Aleix i Yangel, no han estat gaire espessos.

El gol de l’empat ha arribat al minut dos de l’afegit de la primera part. Gudelj ha pescat un mal refús de Yangel a dins l’àrea en la sortida d’un córner i l’ha endinsat a la porteria de Gazzaniga. Fins i tot, Suso ha enviat una pilota al travesser en uns minuts finals d’atac constant del Sevilla. El partit ha arribat al descans.

A la represa, els gironins s’han tornat a avançar amb una gran acció per la banda dreta que Aleix, al 56, ha creuat a l’escaire esquerre. Assistit per Arnau, el d’Ulldecona ha tornat a posar per davant als gironins. Sense temps per digerir el gol, Rakitic ha empatat el partit, però el VAR ha anul·lat per fora de joc. Era un xut des de la banda que Gazzaniga no havia pogut aturar al pal llarg. Un gol que semblava olímpic.

Els minuts han anat passant i l’entrada de Dovbyk ha donat ales al Girona per sortir al contracop. El setge local ha iniciat al setanta amb l’entrada de Lamela. Míchel, al 78, també ha efectuat un doble canvi amb l’entrada de Couto i Valery per Arnau i Tsygankov. Savinho ha estat vertical, però Dovbyk, a porteria buida, no ha estat capaç de rematar a un Sevilla que ho provava des de fora l’àrea. Tota la banqueta del Girona, s’ha posat les mans al cap en l’errada del davanter ucraïnès.

El VAR ha tornat a salvar als de Míchel rectificant un penal per unes mans inexistents de David López a dins l’àrea. Gil Manzano ha afegit nou minuts i el Girona s’ha hagut de posar les piles per defensar a dins l’àrea. El primer en avisar ha estat Badé rematat al segon pal una centrada de Suso. El resultat no ha canviat i el Girona ha sumat una nova victòria, aquesta vegada lluny de Montilivi.