Girona

El camí estava marcat

Quique Cárcel dona per bons els moviments de l’estiu, condicionats per les marxes d’Oriol Romeu, Riquelme, Taty i Santi Bueno

“Tenim una plantilla àmplia i amb diferents perfils”, diu el director esportiu del Girona

Quique Cárcel, que ha de mantenir l’antena posada per si arriben ofertes per Callens o Stuani, ha aprofitat l’aturada per desconnectar uns dies, però ahir el club va emetre una entrevista al director esportiu prèvia a la roda de premsa que hi haurà en els pròxims dies, en què es tocaran els temes més delicats. De moment, però, Cárcel ha deixat clar que està satisfet amb quin ha estat el desenllaç d’un mercat molt condicionat per la pèrdua de jugadors importants respecte de la temporada passada. El director esportiu, però, era conscient que es trobaria aquest escenari. “Sabíem que havíem de cobrir posicions molt específiques de jugadors importants, perquè hi hauria tres sortides clares. La d’Oriol Romeu i els casos de Taty Castellanos i Rodrigo Riquelme, que no era possible tornar-los a tenir cedits. El cas de Santi Bueno ha estat més d’última hora, perquè no sabíem què passaria”, explica Cárcel, que sap que això trastocava els seus plans de mantenir el bloc del curs passat: “Havíem de mantenir el màxim gruix de jugadors possible, perquè era molt important per la manera de treballar de Míchel.”

Davant del hàndicap de perdre aquestes peces, Cárcel està més que satisfet amb com s’han pogut cobrir. “Havíem de trobar perfils que donessin el que busca Míchel. Blind té una qualitat molt alta en sortida de pilota. Dovbyk crèiem que era un perfil que ens feia fer un pas endavant. Al centre del camp la marxa de Romeu va ser molt important, i hem buscat diferents perfils, però veient com està competint l’equip amb Aleix Garcia i Yangel Herrera, juntament amb Iván Martín, hem preferit un perfil més jove com Solís en qui invertir per treballar-lo de cara al futur. Per acabar, Riquelme era complicat de suplir, i hem buscat la combinació entre Savinho i Pablo Torre, que poden ocupar aquesta posició. Estem molt contents amb Savinho, perquè té un nivell tècnic que fa que les defenses contràries estiguin molt endarrere”, resumeix el director esportiu gironí.

Cárcel va donar alguns detalls d’algunes incorporacions, explicant molt per sobre com van ser les negociacions amb el Barça per incorporar Eric Garcia. “Ell ha volgut venir, i això demostra quina tipologia de jugador és i quina mentalitat té. Vol ser important”, diu el director esportiu, que va reconèixer que va passar a ser una prioritat amb la sortida de Bueno, però que si no hagués arribat el de Martorell no hauria vingut cap altre central. Sobre Portu, Cárcel va dir que el murcià “estava boig per tornar” i que ja era una operació que s’havia parlat a l’inici de l’estiu, però que fins a l’últim dia no va ser possible, un cop el Getafe va necessitar alliberar massa salarial.

Vendre, necessari

Com és habitual, el director esportiu va agrair la tasca dels propietaris per no escatimar res en l’aspecte econòmic, però va reconèixer que hi ha vendes que el club necessita fer. “Si vols créixer has de vendre, i tenim molta gent jove amb molt potencial. Santi Bueno va arribar gratis al club i una oferta de 12 milions estàvem obligats a agafar-la. Sabíem que era un jugador molt important dins l’equip, però era el moment”, valora Cárcel, que va reconèixer que aquesta venda ha permès fer operacions de l’últim dia que si no, no haurien estat possibles.

La lectura del mercat lògicament s’acabarà fent sobre la base dels resultats obtinguts aquesta temporada, i de moment no podrien ser millors, amb l’equip en segona posició després de sumar 10 punts dels 12 possibles. “L’inici està molt per sobre de les expectatives, i més perquè teníem un calendari complicat, sobretot a fora. És un molt bon començament, que ens dona molta seguretat amb el que estem fent. Hi ha jugadors a un nivell molt alt i una banqueta amb recursos. Tenim una plantilla àmplia i amb diferents perfils, per això estem contents”, conclou Quique Cárcel.

LA VALORACIÓ

Hem buscat diferents perfils per cobrir la marxa de Romeu. Tal com competeixen Aleix i Yangel, hem preferit un perfil més jove
Si vols créixer has de vendre. Una oferta de 12 milions per Santi Bueno estàvem obligats a agafar-la. Era el moment
L’inici de lliga està molt per sobre de les expectatives, però hi ha jugadors a un nivell molt alt
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)