Girona

Món blanc-i-vermell

Tsygankov i Dovbyk (Ucraïna), Blind (Països Baixos), Callens (Perú), Yangel Herrera (Veneçuela) i Arnau i Pablo Torre (Espanya sub 21) eleven fins a set els internacionals del Girona en aquesta aturada

Després de les excel·lents quatre primeres jornades de lliga, el Girona ha arribat a l’aturada de seleccions amb les millors sensacions possibles gràcies als deu punts de dotze possibles que ha sumat, però això no treu que aquestes dues setmanes són molt importants perquè Míchel pugui acabar de treballar els conceptes més importants, sobretot amb els últims fitxatges i els qui no van poder fer la pretemporada. El cert és, però, que el tècnic de Vallecas ho haurà de fer amb moltes absències, ja que el Girona aporta fins a set jugadors internacionals amb fitxa del primer equip, una fita a la qual no s’havia arribat mai. Tsygankov i Dovbyk amb Ucraïna per disputar la fase de classificació per a l’Eurocopa contra Anglaterra i Itàlia, igual que Blind, que amb els Països Baixos jugarà contra Grècia i Irlanda. Callens, amb Perú, i Yangel Herrera, amb Veneçuela, disputaran partits de classificació per al mundial 2026 contra Paraguai i Brasil i contra Colòmbia i Paraguai, respectivament. Per acabar, Arnau i Pablo Torre, amb la selecció espanyola sub 21, disputaran partits de classificació per a l’Eurocopa sub 21 contra Malta i Escòcia.

Aquesta llista podia haver estat més àmplia, i és que Santi Bueno va ser convocat quan encara era jugador del Girona, mentre que Jhon Solís i Jastin García també estaven citats però finalment no hi han anat. Solís ha estat baixa de la selecció colombiana sub 23 per evitar tants viatges consecutius i per poder adaptar-se al Girona amb més facilitat, mentre que Jastin ha estat baixa per lesió de la selecció espanyola sub 21, on havia de debutar. A més, en aquesta ocasió no hi ha hagut convocatòria de la selecció brasilera sub 20, en què Savinho hauria estat un clar candidat a formar-ne part. En properes cites, a més, el Girona tindrà un altre nom que pot aspirar perfectament a formar part dels internacionals. És el cas d’Eric Garcia, que ha arribat a disputar 19 partits amb la selecció espanyola absoluta. Això sí, tots ells a les ordres de Luis Enrique, que també el va convocar per al mundial de Qatar tot i no arribar a jugar cap minut.

Lògicament, els compromisos internacionals comportaran un desgast afegit per als futbolistes implicats, sobretot en el cas dels sud-americans. A més, són els dos jugadors amb problemes físics, ja que Callens ha estat lesionat fins ara i Yangel Herrera va tenir molèsties musculars no fa ni quinze dies al camp del Sevilla. Tots dos, amb vols transoceànics pel mig, també seran els que tornaran més tard a les ordres de Míchel. Els europeus, en canvi, tindran viatges bastant més assequibles i tornaran a Girona amb força marge per preparar el retorn de la lliga. De fet, Blind jugarà diumenge el segon partit de l’aturada, mentre que Arnau i Pablo Torre ho faran dilluns i els dos ucraïnesos, dimarts.

Un dels factors que ajudaran a suavitzar més l’impacte que pot tenir aquesta aturada sobre la dinàmica que duia el Girona és que els de Míchel tindran temps per preparar la visita al camp del Granada amb les màximes garanties. En efecte, els blanc-i-vermells han tingut la sort que els ha tocat jugar-hi el dilluns 18 de setembre, un dia que mai agrada a ningú però que en aquest cas és força benvingut per guanyar unes quantes hores de marge. De fet, lligat amb això, Míchel donarà quatre dies de festa a la resta de la plantilla, ja que després dels entrenaments d’avui no tornaran a La Vinya fins dimecres vinent.

Dos de l’Acadèmia

A banda de Jastin, baixa per lesió amb la selecció espanyola sub 21, hi ha altres futbolistes de l’Acadèmia del Girona que són habituals amb les seves seleccions i que aquesta vegada no aniran convocats. Dos d’ells per lesions de llarga durada: Jofre Cherta i Dawda Camara han quedat fora de la sub 19 i de l’absoluta de Mauritània per les greus lesions que s’han fet al genoll. El tercer en qüestió és Antal Yaakobishvili, que va començar la pretemporada amb el primer equip però que no ha entrat a la llista d’Hongria sub 21. Tot i això, el futbol de base del Girona té dos noms representats en aquesta aturada de seleccions. Un és el central del juvenil Biel Borra, que ha entrat a la llista de le selecció sub 21 d’Andorra, i el segon és un habitual, Juan Arango, que ha estat citat amb la selecció de Veneçuela sub 17 per disputar amistosos de preparació per al mundial de la categoria, en què si no hi ha cap sorpresa serà un dels convocats.

CASOS PARTICULARS

Jhon Solís, per poder-se adaptar, i Jastin Garcia, lesionat, han caigut de la llista

ALTRES CANDIDATS

Eric Garcia i Savinho són els altres dos noms que poden entrar en properes cites

BON RETORN

Jugar dilluns a Granada permetrà suavitzar una mica l’impacte del desgast
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)