Girona

Un dia per disfrutar-lo

El Girona, embalat i amb sis victòries consecutives sota el braç, rep el Real Madrid a l’estadi de Montilivi (18.30 h) en un matx en què hi haurà el lideratge de primera en joc

Els de Míchel, des d’una posició molt privilegiada, seran fidels a l’estil i podran jugar amb la sensació de tenir poc a perdre i molt a guanyar

Sempre que un club com el Real Madrid visita Montilivi, el Girona sembla agafar aire tot orgullós i convençut que pot combatre de tu a tu amb un dels transatlàntics del futbol mundial. I, de fet, en dues de les tres visites a primera dels blancs a terres gironines –n’hi va haver una altra en la tornada dels quarts de final de la copa del 2018/19–, l’equip blanc-i-vermell ha demostrat que el mite del combat entre David i Goliat, per sort, no va ser flor d’un dia. Enguany, amb el sac dels arguments ple a favor dels de Míchel, i en una millor posició a la taula que els blancs –qui ho havia de dir–, el duel ha agafat una dimensió ben diferent, amb una pressió positiva per a un equip gironí que cada vegada és més conscient que l’està fent ben grossa en un inici de campionat gairebé immaculat. Sis victòries consecutives, 19 punts de 21 possibles i un joc exquisit a l’abast de pocs conjunts de la categoria són tres inputs prou positius per presentar batalla a un Madrid que, tot i que no estigui fi del tot (o ho sembli), és igual o més perillós si el seu orgull, l’honor i el lideratge de la competició estan en joc (18.30 h).

El Girona arriba al tercer duel en una setmana segurament amb el dipòsit de gasolina entrant a la reserva i havent d’afrontar la prova més complicada fins ara. El duel contra el conjunt blanc serà l’examen de més nivell per comprovar si realment els de Míchel van de debò pel que fa a establir unes aspiracions classificatòries i uns objectius superiors. Jugar contra el catorze vegades campió d’Europa i sortir-ne victoriós podria representar un abans i un després per als gironins, que confirmarien el seu estat pletòric, si és que algú encara en té dubtes, i igualarien el seu rècord de triomfs en LaLiga a mans del Girona de Francisco de la 2020/21 a segona A. Si bé és cert que els de Montilivi van empatar en la primera jornada contra la Real (1-1) i van superar el Sevilla en la tercera (1-2), dos dels cinc equips espanyols que juguen la Champions League, i acaba de remuntar a La Ceràmica contra el Vila-real (Europa League), el Madrid o el Barça són sempre un nivell superior.

Minvat al darrere

Els d’Ancelotti arriben al matx després de guanyar a Las Palmas (2-0) i començar a oblidar la primera derrota del curs en el derbi madrileny contra l’Atlético al Cívitas Metropolitano (3-1). El conjunt madrileny no acaba de carburar a totes les revolucions i, si bé en l’inici de la lliga els gols de Jude Bellingham van mantenir-los invictes, les baixes i l’exigència del calendari sembla que han fet relluir les mancances d’una plantilla que ha perdut peces importants, com Karim Benzema o Marco Asensio. A Montilivi, el tècnic italià no tindrà on triar per formar una línia de quatre on a l’eix defensiu només estan disponibles Rüdiger i Nacho, o als laterals hi tindrà jugadors que surten de lesió com Carvajal i Mendy –podrien jugar Lucas Vázquez i també Fran García.

En el Girona, l’estil de joc serà innegociable tot i els quirats i el respecte que imposa el rival, sobretot gràcies als 19 punts acumulats, les sensacions positives de la segona part a Vila-real i l’estat de forma de la majoria dels jugadors. Tot i la possibilitat de variar el dibuix i optar per jugar amb tres centrals (Eric, David López i Blind) o sortir amb doble lateral dret (Arnau i Couto), l’essència i les intencions dels de Míchel seran recognoscibles peti qui peti.

EN ALERTA

El Madrid acaba de perdre el seu últim duel a domicili i presentarà baixes a la rereguarda

CONFIANÇA

El Girona, en un estat pletòric, és a una victòria del rècord de triomfs seguits a LaLiga (7)

Borja, recuperat, i Jastin, operat

Sempre és una bona notícia la recuperació total d’un futbolista, i coincidint amb el duel contra el Madrid Míchel Sánchez podrà tornar a comptar amb Borja García en els seus plans de partit. El madrileny s’ha estat recuperant d’una fasciïtis plantar que li ha estat fent la guitza durant tot el 2023, i és que no juga amb el Girona des del 16 d’abril passat contra l’Elx a Montilivi. El mitjapunta no ha fet pretemporada i tot just fa alguna setmana que s’ha reincorporat al grup; per tant, li costarà agafar el ritme dels companys. D’altra banda, Jastin García va ser operat ahir del seu turmell per solucionar els problemes que arrossegava i fer net per estar en perfectes condicions de cara al 2024. El Girona afrontarà el partit, doncs, amb les baixes de Toni Villa i Joel Roca, que en tenen per mesos de recuperació, i també de Bernardo, Artero i Jastin.

Ambient de gala a Montilivi

Si bé ja és habitual que els partits contra el Barça i el Madrid tinguin una afluència de públic vorejant el 100%, el duel contra el conjunt blanc, per l’expectació que ha generat i l’estat en què hi arriba el Girona, fa que el ple estigui pràcticament assegurat. El cartell d’entrades exhaurides fa alguns dies que està penjat a les taquilles d’un Montilivi que enguany encara no ha superat en cap dels tres primers partits de lliga els 12.000 espectadors. L’estadi, amb capacitat aquest any per als 14.624 espectadors, té un registre rècord de 13.649 persones en LaLiga en el duel contra el Barça de la temporada 2018/19.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)