El Girona treu tres punts d’or a Cadis (0-1)

El Girona ha aconseguit els tres punts al Nuevo Mirandilla contra un Cádiz que amb un home menys des del minut 10 ha plantat cara en els últims 5 minuts de partit. El conjunt gironí suma la setena victòria de la temporada i s’enfila als vint-i-dos punts. Consolidant-se a la zona de Champions abans de l’aturada per seleccions (0-1).

El matx a Cadis ha començat molt contundent. Sobretot amb les targetes ja que primer Alcaraz i després Aleix, han vist la primera amonestació. Al minut 10, ratificat pel VAR, Machís ha vist la vermella directe per una dura entrada a la cuixa de Yangel. El Girona es posava a l’inici del matx amb un home més. Això no obstant, el guió del partit només ha canviat pel Cádiz que no podia sortir tant a la pressió. Blind, des de la distancia, ha provat un xut però ha sortit desviat al pal esquerre de la porteria de Ledesma. Els de Sergio estaven molt tancats, per` han disposat d’aproximacions perilloses, sobretot després de pèrdues del conjunt gironí. Gazzaniga i Aleix han estat dos dels homes que han perdut una esfèrica en una zona delicada. El conjunt de Míchel no ha gestionat bé la superioritat i ha topat amb el bloc baix andalús. Al minut 40, Fali ha arribat tard en una jugada a dins l’àrea amb Dovbyk i ha clavat una coça a la tíbia de l’ucraïnès. Ni l’àrbitre ni el VAR han vist penal. La primera meitat ha arribat fins al minut 55, però el Girona no ha pogut trobar espais amb un joc molt previsible i poc vertical.

A la represa, sense cap canvi a l’onze, els gironins han tingut la primera gran ocasió. Una bona connexió entre Dovbyk i Savio que ha finalitzat i l’esfèrica ha sortit fregant al pal. Ledesma ha hagut de desviar la pilota a córner. Al quart d’hora de joc, ha arribat el gol tant esperat del Girona en una bona definició d’Aleix des de fora l’àrea. El migcampista d’Ulldecona s’ha anticipat al tall d’Alcaraz per definir amb l’interior al pal llarg del porter local.

El primer canvi dels catalans ha estat l’entrada de Pablo Torre per un Miguel amb molèsties. Els de Míchel han tancat encara més al Cádiz gràcies a la velocitat de la pilota a la zona de tres quart. Iván Martín i Pablo Torre han sortit fins als segons quaranta-cinc minuts. Al setanta-tres, el tècnic de Vallecas ha tornat a moure el seu equip amb l’entrada de Valery i Stuani per Savio i Dovbyk.

El Girona arribava amb perill, sobretot en una rematada de cap d’Eric García que no ha pogut connectar bé la pilota i la pilota ha sortit rebotada per sobre del travesser. Després de la pausa per hidratació, amb l’entrada de Sobrino i Negredo, el partit s’ha convertit en una anada i tornada. Juanpe i Kebe també han entrat al minut 87 per reforçar el bloc defensiu. El malià s’ha ubicat al doble pivot amb David López.

L’àrbitre ha afegit vuit minuts i el Cádiz ha posat una marxa més. Javi Hernández ha mossegat dos xuts que han sortit per sobre de la porteria de Gazzaniga. El Girona ha patit fins al final, però s’ha endut tres punts d’or del Nuevo Mirandilla.