Girona

MÍCHEL SÁNCHEZ

ENTRENADOR DEL GIRONA

“M’agrada la personalitat de l’equip”

“L’equip ho mereix perquè està en un gran moment”

“La nostra idea és igual que la del curs passat però, a més, han arribat jugadors bons per al nostre estil”

És molt bo que afrontem tots els partits amb la mateixa manera de jugar i la mentalitat de ser protagonistes
Necessitem tenir energia amb la pilota; més enllà del posicionament, és important l’actitud que tinguem
La gestió del vestidor en la victòria i en la derrota és igual de complex. No parlo diferent al jugador segons el resultat
Trobo a faltar Oriol Romeu, per tot. Per mi era important en tots els sentits, en la manera de pensar, d’actuar, de jugar...

Míchel Sánchez (Madrid, 30-10-1975) està vivint i gaudint la tercera temporada al capdavant de la banqueta del Girona. El tècnic de l’equip de moda ha traslladat d’entrada la seva idea als jugadors, que la plasmen a la perfecció per desenvolupar un joc exquisit acompanyat de bons resultats. Després de nou jornades, els gironins han perdut només un partit, són segons en la taula i han fet mig camí cap a la permanència, objectiu del qual no es volen moure ni un mil·límetre. El tècnic madrileny analitza el moment de l’equip després d’un inici brillant del curs.

22 punts de 27 possibles. S’ho creu?
Sí. Crec que l’equip ho mereix i és veritat que a l’inici de la temporada podíem pensar que el camí seria diferent. L’equip està en un gran moment i els resultats són merescuts. Per això cal continuar en la mateixa versió, estem molt contents amb la manera de jugar de l’equip.
Van guanyar a Cadis un partit de picar pedra. És important arribar a una aturada amb una victòria?
És molt bo perquè els jugadors durant la setmana han estat tranquils pel que fa a l’objectiu marcat. És evident que el treball durant una aturada és millor després d’una victòria, per l’atmosfera de treball i perquè el jugador està amb un xip positiu.
En la primera aturada el parèntesi no va afectar. Ara, si més no, hauria de servir per recuperar algun efectiu, no?
La veritat és que sí. Tenim vuit baixes i necessitem temps per recuperar jugadors. L’aturada ens arriba en bon moment per recuperar jugadors i també perquè aquells que han acumulat molts minuts tinguin temps de descansar i recuperar-se.
La de Cadis va ser la quarta victòria seguida a fora. Són xifres bestials?
Ja he dit que la dinàmica és molt bona i que l’equip està oferint un gran rendiment. Hem de continuar en la mateixa versió, és merescut el que està passant. Tenim una gran plantilla, podem guanyar qualsevol rival i estem molt bé.
Són l’equip de moda. Escolta tot el que es parla de vostès? A nivell d’entrevistes sí que deu haver notat més interès dels mitjans.
El canvi l’hem notat però sempre he dit que el més important és el dia a dia. La sensació que tinc és molt bona des de l’inici de la pretemporada. Ja teníem jugadors que han estat dos o tres anys amb nosaltres i saben què necessita l’equip o què vol el cos tècnic. Els nous tenen una relació propera amb la nostra manera de jugar i això fa que el dia a dia sigui molt bo. Sempre he dit que és el més important, més enllà dels resultats.
Per al bon inici, ha estat clau, doncs, comptar amb un bloc de la plantilla que ja sabia de què anava la cosa amb vostè?
I tant. Els capitans, l’atmosfera de treball és molt bona i hi ha entre deu i dotze jugadors que ja fa tres anys que són amb nosaltres. Són jugadors molt importants i això marca molt aquest inici de temporada.
Què és el que més li està agradant?
La mentalitat i la personalitat de l’equip en tots els partits. Afrontem els partits amb la mateixa idea de joc i amb mentalitat de ser protagonistes amb pilota sigui quin sigui el rival. És l’estil que crec que necessita el Girona i el projecte i és clau per continuar en la bona línia.
Pel que fa a joc, tàctic i tècnic de perfil de jugadors han canviat moltes coses respecte al curs passat o sobretot la mentalitat que comentava?
L’estil és el mateix, ara bé, hi ha diferència en els jugadors respecte al curs passat. La nostra idea és la mateixa de l’any passat i és bo que el futbolista que ha arribat tingui la mateixa mentalitat de ser protagonista. Ho hem aconseguit ja que han arribat jugadors molt bons per a aquest estil.
I en un moment en què tot són elogis, quines mancances troba a l’equip?
En determinats moments hem tingut alguna situació de descontrol, pèrdua de concentració, verticalitat… Per exemple, el que més m’ha preocupat és el 0-1 del Madrid, que crec que ens va fer molt mal i vam tenir els pitjors 20-25 minuts de la temporada. És normal que en algun partit patim però no hem de perdre l’essència.
Suposo que ja pensant a evolucionar tàcticament l’equip i dotar-lo de més mecanismes.
Tinc molt clar el que necessita l’equip en l’aspecte tàctic. Els jugadors ja saben quina és la seva posició al camp i què han de fer en tot moment. Necessito, sobretot, energia amb la pilota perquè som un equip que ha de ser vertical pels jugadors que tenim i per fer-ho és important el que dic i l’agressivitat amb la pilota. Des del porter, tots els jugadors han de tenir clar que això és vital i més enllà del posicionament, és important l’actitud de l’equip amb la pilota.
Sempre ha estat qui ha enviat un missatge més ambiciós i ara és el més prudent. Són conscients que estan a més de mig camí de l’objectiu [la permanència] en només nou jornades?
Sí, però continuar per tercera temporada consecutiva a primera divisió és un objectiu ambiciós. És cert que hem fet un inici de curs espectacular, el millor és que tenim 22 punts i això és pràcticament la meitat de l’objectiu. Després ja veurem on l’equip pot arribar. No ho sé, però estic convençut que farem una gran temporada.
Quan és més fàcil la gestió del vestidor, en la victòria o en la derrota?
En totes dues. No parlo diferent amb els jugadors en la victòria o en la derrota. Mai ho he fet. Sempre miro les sensacions, l’actitud i tot allò que podem millorar. El resultat no és el més important a l’hora d’analitzar el partit i l’equip. Després d’una derrota és cert que el jugador té més tensió i els ulls posats en la derrota, però sempre hi ha coses a millorar en la derrota, com també en la victòria.
Hi ha jugadors com Arnau que han perdut protagonisme. Com es gestiona, tot això?
Arnau està espectacular. És un jugador molt important per a mi i per a l’equip. Ell ho sap. Està en procés de recuperar la seva millor versió ja que els dos últims anys ho ha jugat tot amb el Girona i amb la selecció. No ha tingut descans i és un futbolista que carrega molts partits i necessita recuperar la millor versió amb tranquil·litat. Estic convençut que jugarà i que serà important per a nosaltres.
En paral·lel ha despuntat Couto. Que el Girona aporti Yan Couto a la selecció absoluta del Brasil diu molt de com s’estan fent les coses?
S’ho mereix. És un jugador que ha fet un pas endavant i té molt protagonisme ara mateix però necessito tothom. Sempre parlo de l’equip i de com d’importants són tots els jugadors per a mi. El dia a dia marca l’evolució d’un equip i per mi és més important el jugador durant la setmana que en el partit.
I els veterans com Bernardo, Juanpe, Juanki, etc.
És fàcil gestionar o parlar amb els veterans. Són molt importants i ara mateix juguen el que juguen. No han renovat per fer una feina diferent a la de sempre, que és jugar i demostrar que poden ser molt importants. Ho són en cada entrenament, en el dia a dia i quan han jugat. Tots han jugat menys Juan Carlos, que ara està lesionat, però per exemple els deu minuts de Juanpe de l’altre dia són molt importants i ho sap. Va fer dos refusos aeris amb el cap espectaculars que van ser vitals en el resultat. Saben que els minuts que juga un jugador han de ser de qualitat i no de quantitat.
El cas Stuani a l’estiu el va molestar o inquietar?
No. Ja vaig dir que no. Tenia clar què passaria.
Quina irrupció, la de Savinho, no? El mateix grup City era conscient que podria tenir aquest nivell, i tan aviat?
Sí. La direcció esportiva amb Quique Cárcel i Ivan Hammouch, que va anar al mundial sub-20, el van veure. Quique deia que era un jugador que pensava que ens donaria moltes situacions d’un contra un i verticalitat, que per la nostra manera de jugar seria molt important. Ho està demostrant. És veritat que ha de millorar moltes coses, però és un jugador que ara mateix el millor que té és la seva adaptació al futbol d’aquí i a la nostra manera de jugador. És un jugador intel·ligent, jove i amb molta qualitat.
Té condicions de jugadors molt top, respectant les diferències amb una explosivitat com la de Neymar o Vinícius, no?
Sí, és que per la nostra manera de jugar són jugadors molt importants. Perquè podem parlar de Savinho, però a l’altra banda hi ha Tsygankov o Couto. I al darrere Blind, Eric, i també Juanpe, Bernardo o David, un jugador molt important per a nosaltres. Penso que tinc una plantilla molt bona per la meva idea de joc i la direcció esportiva ha fet un treball espectacular, perquè m’ha donat el que necessito per fer la meva feina.
Una peça que potser es necessitaria és Oriol Romeu. El Girona està trobant a faltar més Romeu o Romeu més al Girona?
Jo el trobo a faltar molt. Per tot. Per mi era molt important en tots els sentits. En el dia a dia, per la seva manera de pensar, d’actuar, de jugar, per la seva personalitat… És un jugador top que jo el tindria a qualsevol equip que jo pogués estar.
Sempre ha dit que a Girona està creixent com a entrenador. En què nota que està millorant i en què més ho pot fer?
Puc millorar en tots els aspectes, però és veritat que al Girona, quan tinc una idea al cap, tinc la possibilitat que surti bé, perquè aquí tinc els jugadors i la confiança i el respecte del club. Per mi això és molt important, perquè el dia a dia és quan un entrenador pot expressar la seva manera de fer les coses. Al Girona ho puc fer amb naturalitat i amb la confiança de tothom en tots els aspectes.
Té contracte fins al 2026 i sempre ha dit que el vol complir, però ha rebut algun interès de fora últimament? Hi ha ofertes irrebutjables?
No ho sé i ara mateix no m’importa res més que en el proper entrenament i el treball i la millora de l’equip. No estic pensant en coses que passaran en un futur. No tinc res i no sé res. Estic al millor lloc possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)