Girona

El protagonista

Daley Blind

Precisió en atac

Míchel: “Blind i els altres dos centrals estan a un gran nivell amb pilota. Ara falta millorar sense pilota. Aquí patim més”

En un partit en què el Girona va saber trobar el millor rendiment durant petites estones en atac, Daley Blind va mostrar la seva bona visió i passada a la zona de tres quarts. El matx va començar molt malament, sobretot amb dues errades, de Gazzaniga i Yangel, que van provocar un desajustament general defensivament. La falta de velocitat de reacció dels centrals i la rapidesa d’Embarba van acabar amb el gol de Baptistão, que Blind no tenia possibilitats d’arribar a tapar. La reacció, però, va començar gràcies a una bona recuperació del defensa europeu, que ràpidament va fer arribar la pilota a Aleix per aprofundir per la dreta amb Iván Martín. Era un gol molt important, en el minut 37, que esperonava l’equip i el públic. Blind se sentia cada cop més segur i l’Almeria feia un pas enrere en un moment en què el Girona estava intractable. El segon gol, precisament, va ser una bona aventura ofensiva del defensa taronja, que va saber traçar una paret amb Dovbyk per deixar l’ucraïnès sol davant de Fernando i marcar. Tan sols havien passat dos minuts del primer gol i el Girona, gràcies a la verticalitat de Blind, assolia el més difícil: dibuixar l’empat en el marcador. A més, era la segona assistència del futbolista, que va firmar pel Girona aquest estiu provinent del Bayern de Munic. Montilivi era una festa, però la reacció dels jugadors, encapçalada pel seny neerlandès, feia preveure que encara faltava molta feina per fer. En el minut 39, es podia dir que Blind havia estat capaç de capgirar el mal inici en l’aspecte individual a través de l’arribada de segones línies. Cada vegada més, en blocs baixos, són més importants els jugadors que tenen capacitat per arribar des del darrere. Blind va saber tenir tacte amb la pilota, visió i, finalment, precisió per saber connectar amb els companys. El neerlandès està acostumat a ubicar-se en la zona de tres quarts; ja es va poder veure al Nuevo Mirandilla, on fins i tot va finalitzar amb algun xut a porteria. Ahir, va ser clau per trencar el cadenat defensiu del conjunt andalús. A partir d’aquell moment, el guió del partit estava escrit i els centrals es limitaven a intentar trobar espais entre la divisòria i la zona tres. Això no obstant, tot i que Míchel destaca la falta d’agressivitat sense pilota durant molts moments del partit, ahir Blind va ser clau tallant tres accions de contraatac local quan l’enfrontament encara estava zero a dos i l’Almeria hauria pogut fer més mal. En els segons 45 minuts, els centrals van tenir menys feina i Blind va estar molt atent a les cobertures defensives d’Aleix i Yangel. El defensa central nascut a Amsterdam està trobant el seu to i Míchel, conscient d’això, ho vol explotar fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)