Girona

El Girona es fa immens al Sadar i dormirà líder (2-4)

El Girona ho ha tornat a fer. Després de veure com li remuntaven un zero a un inicial, els gironins han sortit valents a la represa i ha guanyat un partit d’alta volada contra l’Osasuna. Els de Míchel superen la barrera dels trenta punts -31- i dormirà líder a l’espera del Madrid.

El matx ha començat amb un Girona dominant l’esfèrica i amb els locals esperant per robar. Minuts de tempteig entre dos equips que es tenien molt de respecte. Això no obstant, els de Míchel han avisat per primera vegada amb una rematada de Yangel sol a l’àrea rival. Una bona centrada d’Arnau no l’ha pogut aprofitar el veneçolà que es posava les mans al cap al minut set.

Cada minut que passava, el Girona se sentia més còmode. Tret d’una rematada de Torró que ha sortit molt desviada, fruit d’una mala decisió de Gazzaniga en la sortida, els catalans han dominat el tempo de l’inici. De fet, el gol gironí no s’ha fet esperar. Una jugada de contracop entre Savio i Dovbyk, clau per aguantar la pilota i traçar el contracop, ha acabat amb l’assistència a l’àrea rival de l’ucraïnès a un Iván Martín absolutament sol. La sensació era que el Girona podia trepitjar bé la banda, i l’Osasuna ha deixat molt d’espai perquè els de Míchel s’abonessin a la centrada lateral.

Quan menys ho mereixia, ha arribat l’empat. Una pèrdua de Yangel a la divisòria i una bona acció per banda esquerra d’Aimar Oroz ha acabat amb el gol de Budimir al minut vint-i-cinc. L’acció del gol ha vingut en el refús de Gazzaniga en un xut de Moi Gómez des de la frontal de l’àrea. Des d’aquest minut, i fins al final del primer temps, el Girona no s’ha sentit tan còmode i ha permès als navarresos córrer en transició. Peña ha perdonat amb el cap al 39. La part ha acabat amb l’empat a l’electrònic i amb els locals, Chimy i Catena, veient la groga en jugades dividides.

A la represa, Mojica ha fet el primer avís en una jugada individual a dins l’àrea. L’esfèrica ha sortit fregant el pal. La intensitat en la pressió ofensiva dels locals ha acabat amb la groga de Budimir per un cop a la cara de Yangel.

Al minut 54, el gerro d’aigua freda ha caigut al damunt del Girona amb el segon gol de Budimir. L’acció ha vingut en una centrada lateral de Mojica que el davanter centre ha rematat al fons de la porteria guanyant la posició a Blind al primer pal. Un nou duel perdut a dins l’àrea. Els blanc-i-vermells han intentar reaccionar, Couto, en el refús d’un córner, ha estat a punt de sorprendre a tothom en un xut al primer toc.

Míchel ha tardat, però ha efectuat el primer canvi al minut 69. Tsygankov ha entrat al lloc de Couto per mirar de revolucionar l’atac. I no s’ha fet esperar. Dovbyk ha estat més atent que ningú, guanyant la posició a David García, per endinsar el segon i situar l’empat. Un gol esperançador que els gironins no han volgut celebrar per buscar el triomf. Era el minut setanta.

L’èxtasi ha arribat quan Tsygankov ha anotat el tercer per donar la volta al marcador al minut vuitanta. L’afició que ha viatjat en massa a Pamplona ha emmudit a un Sadar incrèdul. L’acció ha estat un cúmul d’imprecisions que ha acabat amb el gol a plaer de l’ucraïnès després d’errar el primer xut. Cinc minuts després, el madrileny ha fet dos canvis; Stuani i Portu han entrat al lloc d’Iván Martín i Dovbyk.

El final al Sadar ha sigut d’infart, els locals han reclamat un penal inexistent, el Var ha donat la raó als gironins que han certificat la victòria en una gran rematada d’Aleix que ha conclòs amb les esperances de l’Osasuna al descompte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)