Girona

Un altre any memorable

El Girona va tancar la permanència a primera amb comoditat i ha donat continuïtat al bon joc en un inici brutal del nou curs compartint lideratge amb el Madrid

Els de Míchel baten registres i la nova lluita ara ja és Europa

Els blanc-i-vermells han pogut superar el Barça per primera vegada en la seva història (2-4)

El Girona ha deixat bocabadats propis i estranys fent un 2023 històric a l’abast de molt pocs equips. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez ha fet un any de Champions League convertint-se en el quart conjunt de tota la primera divisió que més punts ha sumat (77) gràcies a una segona volta de la temporada 2022/23 prou bona per segellar la permanència un segon curs a primera sense patiments i, fins i tot, lluitant fins a l’última jornada per una plaça en la Conference League en un duel contra l’Osasuna que va caure a favor del bàndol navarrès. L’equip blanc-i-vermell, reforçat amb jugadors clau que han fet oblidar baixes que semblaven importants com les de Santi Bueno, Oriol Romeu o el Taty Castellanos, ha firmat el millor inici de curs de la seva història i, a falta d’un partit per acabar la primera volta, va camí de fer-la molt grossa ja amb 45 punts sota al braç i marges prou importants per lluitar per accedir a Europa de cara a la campanya vinent, la nova lluita gironina.

Entre els enfrontaments recordats pels aficionats blanc-i-vermells de la temporada passada hi ha victòries sonades a San Mamés (2-3), a Montilivi contra el Madrid (4-2), amb un pòquer de gols del Taty que va fer la volta al món, o al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (0-2), en un duel que va certificar de manera virtual la salvació del Girona a primera, el gran objectiu. En el curs present, l’equip de Míchel ha passejat per tot arreu un joc envejable amb victòries inversemblants i remuntades de tota mena. Els blanc-i-vermells van poder superar el Barça per primera vegada en la història i ho van fer en un estadi Lluís Companys que va quedar mut davant del vendaval de joc i recursos dels gironins (2-4). El conjunt blanc-i-vermell només han perdut un partit de lliga del curs 2023/24 i va ser a Montilivi contra el Madrid (0-3), amb el qual comparteix lideratge en aquesta aturada de la competició.

El Girona vol mantenir l’excel·lència en el joc per lluitar per una posició a Europa, una altra fita que podria desbloquejar en la seva història, un fet que té a l’abast gràcies a la quantitat de punts que suma però, sobretot, al joc ofensiu i els mecanismes que tenen els futbolistes per desenvolupar la idea que té l’entrenador de Vallecas, que ha convertit al seu equip en una màquina de fer gols –són els que més n’han marcat de la categoria, amb 42 en total, i un dels que més n’han fet de les grans lligues europees.

Pel Girona, el 2023 serà recordat per un any en el qual el joc de la plantilla va arribar al punt àlgid, que va fer aixecar de la cadira un Montilivi amb grans percentatges d’afluència en el qual es permet somiar en gran i tenir la perspectiva que en el 2024, seguint així, tot és possible. En el feu blanc-i-vermell, aquest any només hi han pogut guanyar el Barça, l’Atlético, el Vila-real, el Betis i el Madrid, equips instal·lats habitualment en places europees i candidats a tot.

Aquest any, la majoria d’aficionats del club han pogut comprovar com la imatge del club ha traspassat fronteres i ha fet la volta al planeta. Les dades, els rècords esmicolats i les xifres que han col·locat els gironins a l’altura dels millors Barça i Madrid de la història ho valien. El conte de fades que viuen els de Míchel no l’ha pogut assolir cap equip de la lliga espanyola en el segle XXI. Tot i que sembla impossible el que intentarà el Girona en el 2024, els arguments en el joc fan tenir un bri d’esperança als aficionats, sabedors que el següent pas natural serà trepitjar Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)