Girona

L’alarma és molt real

La lesió d’Eric Garcia deixa Juanpe i Blind com els únics centrals disponibles per a Míchel en un moment delicat en què s’haurà de compaginar la lliga i la copa

El Girona continua viu en la copa i pot somiar en gran en les dues competicions. Un somni que es començarà a definir avui, quan es faci el sorteig –havia de ser al migdia, però es farà a les 18.30h després de l’Unionistas-Vila-real que es va haver d’ajornar– dels vuitens de final, una eliminatòria a la qual els blanc-i-vermells han arribat en diverses ocasions en els últims anys, però que només van poder superar el curs 2018/19, que va acabar amb l’eliminació contra el Madrid i el posterior descens a segona A. Que és l’any per aspirar a superar la millor classificació històrica en la copa tothom ho té clar.

L’eliminatòria al camp de l’Elx, però, va deixar una nota molt negativa, ja que el Girona va lamentar allò que menys desitjava, una lesió. I no una lesió qualsevol, ja que qui va caure va ser Eric Garcia, un dels jugadors més importants en l’esquema de Míchel i que s’ha convertit en indiscutible des que va arribar, l’últim dia del mercat d’estiu. A partir d’avui el de Martorell farà les proves mèdiques pertinents per conèixer l’abast de la lesió i determinar quin és el temps aproximat que pot estar de baixa, cosa que podria condicionar molt els propers partits dels blanc-i-vermells. L’esperança és el que va assenyalar després del matx el mateix Míchel, que va descartar que, tot i posar-se la mà al genoll, Eric Garcia tingui res a l’articulació, escenari que podria ser més greu, i el més probable és que sigui un problema muscular.

A banda de la nefasta notícia que suposa perdre un futbolista cabdal per a l’equip com és Eric Garcia, el que és encara més preocupant és que el Girona perdi un central més de cara als propers partits, ja que en les últimes setmanes l’eix defensiu no ha parat d’acumular baixes. David López es va lesionar al camp de l’Elx i no s’espera que el seu retorn sigui imminent; Bernardo va rescindir contracte després de les vacances de Nadal i ja no forma part de la plantilla, i ara Eric Garcia presumiblement es perdrà uns quants partits.

Tot plegat ha encès clarament l’alarma, ja que el panorama que queda en la posició de central és desolador. Juanpe, que encara no ha estat titular en cap partit d’aquesta lliga, i Blind són els únics centrals del primer equip que queden a disposició de Míchel en el moment de la temporada en què el calendari és més dens pel fet d’haver de compaginar la lliga amb la copa, que a partir dels vuitens de final es passa a disputar entre setmana.

Decisions a prendre

En funció de quin sigui l’abast de la lesió d’Eric Garcia i de la previsió del retorn de David López, de qui el club no ha fet públic el temps estimat de baixa, el Girona es podria veure obligat a acudir al mercat d’hivern per incorporar un central. Una opció que ja es considerava abans, però que ara podria prendre més força que mai un cop vist el maldecap que les lesions poden arribar a provocar aquesta temporada. Si el club no reforça aquesta posició, Míchel es veurà obligat a prendre alguna decisió delicada, ja que l’únic futbolista de la plantilla que ha actuat de central durant la seva carrera és Arnau, però va ser en els seus inicis i jugant sempre amb defensa de tres. Si Míchel no hi veu el maresmenc com ha demostrat fins ara, les úniques alternatives més clares serien Antal o Biel Farrés, del filial. De moment, però, que Juanpe i Blind no es constipin.

PENDENTS

El Girona sabrà aquesta tarda (18.30h) quin serà el rival en els vuitens de la copa

ALTERNATIVES

Arnau, els del filial i aprofitar el mercat, les opcions sobre la taula
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)