Girona

El comitè de competició castiga David López

Girona. El comitè de competició castiga David López amb quatre partits de suspensió i 601 euros de multa dos mesos i mig després de les declaracions del català sobre el col·legiat Ortiz Arias

Dos mesos i mig després de les dures declaracions de David López sobre Ortiz Arias en el descans del partit contra l’Almeria a Montilivi, el comitè de competició va entrar en ofici ahir després de la denúncia que va posar el Comitè Tècnic Arbitral (CTA) al futbolista del Girona per haver ofès i humiliat el col·legiat madrileny. Les declaracions van ser captades per DAZN en l’entrevista a peu de camp: “És difícil treballar així. Et falten al respecte, t’insulten. Em refereixo a l’àrbitre, els jugadors de primera el coneixem. Va més enfocat a l’aspecte humà que al professional.”

Malgrat la posterior rectificació pública, retrocedint en les seves paraules, matisant i, fins i tot, publicant un comunicat a les xarxes socials, el comitè no ha estat benèvol en un capítol que semblava oblidat per a tothom. Després de revisar i comprovar els àudios del CTA, el comitè ha dictaminat que no hi va haver ni menyspreu ni insults per part del col·legiat als futbolistes. D’aquesta manera, la sanció de quatre partits, la mínima que li podia caure, recau en el barceloní, que es troba en un moment de recuperació de la lesió que es va fer al camp del Betis al tendó del tibial posterior esquerre. Des del 21 de desembre, el jugador està al marge de l’entrenament grupal i fent treballs individuals per escurçar el temps de baixa. Segons informa el club, la seva evolució determinarà el retorn del jugador als entrenaments.

La lesió ho compensa

La sanció serà efectiva a partir d’aquest diumenge al camp de l’Almeria, continuarà en l’enfrontament de copa contra el Rayo Vallecano i la visita del Sevilla a Montilivi en la lliga. Depenent de si els de Míchel passen d’eliminatòria o no, López es perdria uns hipotètics quarts de final de copa o el matx de lliga contra el Celta a Vigo. Així doncs, David López superarà aquest episodi mentre es recuperarà de la lesió i, tot això, en un període de temps més breu del que és habitual.

A la baixa d’Eric Garcia per una lesió muscular al bíceps femoral curt de la cama esquerra que el mantindrà fora en els Jocs del Mediterrani i, possiblement, en el matx de copa de dimecres contra els de Vallecas, i a la sortida de Bernardo del club gironí, ara s’hi ha d’afegir la lesió i suspensió de David López, que no podrà jugar fins d’aquí a, com a mínim, dues setmanes. Encara que els informes mèdics evolucionin bé, ara s’haurà d’estar pendent de la sanció. Els de Míchel disposaran de dos centrals –Juanpe i Blind– i amb la possibilitat d’ubicar-hi Arnau durant un calendari que s’estreny més.

3 MESOS DESPRÉS

El comitè de competició entra en ofici després de la denúncia del CTA a David López

PER COMPENSAR-HO

El català superarà aquest episodi en la recta final de la seva tornada a la competició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)