Girona

Un glop a Sant Hilari

El triomf en la copa contra el Rayo deixa un debut per emmarcar del central Antal Yaakobishvili, de 19 anys

L’aparició del jove hongarès, d’un físic imponent, arriba en el millor moment per les baixes a l’eix defensiu

Després de l’empat a Almeria el Girona va recuperar la seva millor versió en la victòria contra el Rayo Vallecano en els vuitens de la final de la copa (3-1), sobretot en una primera mitja hora espaterrant, en què va noquejar completament el rival. En la segona part el matx va ser més igualat i això va obligar els gironins a reactivar-se en l’aspecte defensiu. Va ser llavors quan va arribar una de les notícies més positives del partit, i és que el jove Antal Yaakobishvili va debutar amb el primer equip amb una actuació espectacular. “Ha fet un partit superb. En atac i en defensa. Ha estat capaç de controlar jugadors molt importants del Rayo en defensa, amb una salvada increïble en un duel, i amb pilota ha estat impecable”, valorava Míchel després del partit, feliç que gent de la casa tingui importància. “És una alegria que tinguem gent de la base que puguem utilitzar perquè tenen el mateix que Arnau o Valery, aquell sentiment de pertinença que és molt important per a un club”, va assenyalar.

Antal, que va entrar en la mitja part substituint Juanpe per problemes musculars, va brillar en tots els sentits. Va tenir 49 intervencions, va fer 32 passades, de les quals només en va fallar una, en un gran desplaçament llarg al qual Savinho no va arribar per mil·límetres i que hauria generat una ocasió de gol. Defensivament també va estar impecable: va guanyar pràcticament tots els duels –quatre de cinc–, va robar dues vegades per anticipació, va refusar cinc pilotes i va bloquejar cinc xuts. El més important a Falcao amb una intervenció providencial i molt estètica a la frontal de la petita quan el colombià es disposava a superar Juan Carlos. “Ha tingut una sortida de pilota espectacular, ha trobat l’home lliure de manera molt fàcil i no se l’ha vist nerviós en cap moment. Amb el que ha demostrat avui té molt de futur”, deia Portu a la zona mixta.

En el millor moment

Antal, internacional amb les categories inferiors d’Hongria, va arribar al Girona l’estiu del 2021, quan era juvenil de segon any, procedent de l’Atlètic Sant Just. Va començar al juvenil B, però ràpidament va fer el salt al juvenil de divisió d’honor i ja des de la temporada passada ha estat un jugador habitual del filial a tercera divisió FEF. Aquest curs va fer part de la pretemporada amb el primer equip i havia anat convocat en tres partits amb el primer equip –dos de copa i un de lliga–, passant al davant de Biel Farrés o Monjonell, però no havia tingut l’oportunitat de debutar fins al duel contra el Rayo.

El seu debut va arribar per obligació, i és que la lesió de Juanpe va deixar Míchel sense més opcions a l’eix de la defensa a banda de l’hongarès i Monjonell. Ara bé, la seva aparició, amb el rendiment que va mostrar contra un equip amb molt poder ofensiu com el Rayo Vallecano, arriba en un moment clau, i és que les baixes en defensa han deixat la posició de central molt minvada d’efectius. I ara, més.

David López continua lesionat, a més de tenir dos partits de sanció pendents de complir; Juanpe va caure ahir amb una lesió al bessó i les proves determinaran si s’ha d’aturar i quant temps haurà d’estar de baixa, i Eric Garcia arriba just per al partit contra el Sevilla. A més, Arnau, un possible comodí per situar a l’eix defensiu, també va acabar el partit a la mitja part per problemes físics a la planta del peu. Amb aquest panorama a la línia defensiva i sense gaire temps per fer miracles abans del partit contra el Sevilla, la segona part que va fer Antal el converteix en un clar candidat a ser titular aquest diumenge, sobretot si Eric Garcia i Juanpe no arriben en condicions al partit.

Amb peus de plom

Antal és el tercer jugador procedent de l’Acadèmia del Girona que debuta aquesta temporada amb el primer equip en partit oficial, després de les estrenes de Selvi, que ha jugat en la lliga i en la copa, i d’Iker Almena, que va debutar en la copa com a titular al camp de l’Oriola. L’impacte del debut de l’hongarès ha estat el més gran de tots, i segur que tranquil·litza la direcció esportiva a l’hora de pensar a incorporar un central en el mercat d’hivern, que en cap cas és una prioritat. Ara bé, per molt bons que fossin, només són 45 minuts, i des del vestidor es té clar que ha d’anar pas a pas. “És un animal. Alt, fort i ràpid. Ara l’hem d’agafar per les orelles perquè continuï aquest camí que acaba de començar i té moltes pedres. Li veig futur, però encara ha de treballar moltíssim”, avisa Portu.

CANDIDAT

Antal podria ser titular diumenge si Eric Garcia i Juanpe no estan en condicions

LA VALORACIÓ

Ha fet un partit superb. En atac i en defensa. És una alegria tenir gent de la base per utilitzar
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Ha tingut una sortida de pilota espectacular, ha trobat l’home lliure de manera molt fàcil
Portu
atacant del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)