Girona

Obligats a evolucionar

Míchel admet que aquesta segona volta serà més complicada que la primera, ja que els rivals saben com juga el Girona i estudien com contrarestar-lo

La millora del joc i les variants, la fórmula per continuar sorprenent

Després d’acabar el matx contra el Mallorca tristos i decebuts, el Girona no ha pogut tenir un període de dol gaire llarg per l’eliminació en la copa perquè la lliga torna a trucar a la porta. El conjunt gironí només pensa en el Celta i a continuar amb pas ferm en el campionat, en el qual encadena tretze jornades sense perdre i és líder amb un punt més que el Madrid i un partit més disputat que els blancs. Amb 48 punts acumulats en la primera volta, els blanc-i-vermells tenen clar que si no es manté el nivell d’excel·lència costarà molt acostar-se a aquests números i mantenir-se entre els millors. Els equips cada vegada coneixen més els mecanismes amb els quals dota els seus jugadors; per tant, serà més complicat sorprendre i imposar el domini amb el qual han esmicolat la majoria dels seus rivals.

“S’ha de millorar per mirar que no passin coses com les de la primera part al camp del Mallorca [3-0]. Hem de seguir treballant igual per guanyar els rivals, ja que saben que som un equip que busca porteria contrària i això, a vegades, genera espais a la nostra esquena. Cada vegada serà més difícil imposar-nos, ja que el rival coneix com juguem”, avisava Míchel Sánchez en la roda de premsa prèvia al duel contra el Celta a Balaídos, un recordatori clar a nivell tàctic però que també s’expandirà a nivell emocional, quan els partits siguin cada vegada més decisius en el tram final i els contrincants s’hi juguin bona part dels seus objectius.

El focus és Europa

Amb la copa aparcada fins la campanya vinent, el Girona centra els seus esforços fins al final d’aquest curs en l’objectiu més ambiciós que s’ha posat en els seus 93 anys d’història. Accedir a jugar competició europea sí que seria una nova dimensió que faria revolucionar l’entorn i reestructurar el propi club –començant per millorar Montilivi–. Amb 52 punts i un marge actual de vint respecte al primer equip que podria no jugar a Europa, sembla a l’abast de la mà poder fer el pas aquest any anhelat i merescut –faltarà saber en quina competició– i que la temporada passada va provocar vertigen en el tram final de la lliga: “L’objectiu ara mateix és Europa i estic segur que la plantilla vol i pot aconseguir-ho. No ens quedarem parats en els 52 punts tot i saber que hi ha grans plantilles que lluitaran pels mateixos objectius que nosaltres”, deia el de Vallecas, tranquil per la resposta que pugui tenir l’equip després de la derrota, tot just la segona en 26 partits oficials disputats.

Pendents d’Eric Garcia

En la prèvia del matx a Balaídos, Míchel va repassar l’estat de la plantilla i les baixes amb què afrontarà el duel deixant en un interrogant la presència d’Eric Garcia, que ja va viatjar a Mallorca amb l’equip com a dubte i no es va ni asseure a la banqueta. El de Martorell ha gaudit d’uns dies més per recuperar-se del tot, però continua sent una incògnita si podrà ajudar l’equip o si Antal tornarà a ser qui s’hagi de barallar amb Strand Larsen i Iago Aspas, entre d’altres. Juanpe, David López, Toni Villa, Jastin i Joel són les baixes confirmades.

LES REACCIONS

S’ha de millorar per mirar que no passin coses com les de la primera part al camp del Mallorca, hem de treballar igual per poder guanyar
Som un equip que busca la porteria rival i això fa que es generin espais, els adversaris coneixen el nostre joc i serà cada vegada més difícil
L’objectiu ara mateix és Europa i estic segur que la plantilla vol i pot aconseguir-ho
Míchel Sánchez
entrenador del girona

Preocupa la gespa de Balaídos

En els últims dies s’ha fet viral una reacció de Iago Aspas referent al mal estat de la gespa de Balaídos, que va provocar una mala rematada del gallec en l’últim partit dels quarts de copa del dimarts contra la Real Sociedad. Sense temps per recuperar, res fa pensar que l’estat de l’herba hagi millorat, un handicap per als dos equips: “Estarà malament per als dos, però sí que pot ser contraproduent per les lesions”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)