Portu va sumant

El murcià aprofita de meravella els minuts que té, com va demostrar amb el gol del triomf a Balaídos

En sis dels últims vuit partits en què ha jugat ha participat directament, com a mínim, en un gol

La relació entre el Girona i Portu és una història d’amor completament recíproca. Des que va arribar a l’estiu, el murcià no ha parat de dir que la millor decisió que va prendre al seu dia va ser venir al Girona i que tornar en aquesta segona etapa l’ha alliberat futbolísticament de nou. I se li nota, perquè des que va tornar no ha deixat de sumar en benefici de l’equip. Gairebé sempre amb un rol secundari, perquè guanyar-se la titularitat en aquest equip és complicadíssim, però responent sempre de la millor manera. Quan un es guanya la titularitat, les oportunitats li acaben arribant, i ara Portu viu el seu millor moment de la temporada, com va demostrar diumenge a Balaídos, en què va ser el protagonista principal –amb el permís de Blind i Gazzaniga– de la victòria contra el Celta (0-1) gràcies al gol que va desequilibrar el matx i que va acabar donant tres punts importantíssims als gironins. “Sempre intento ajudar l’equip i aportar el meu gra de sorra, per això amb el gol encara estic més content”, deia Portu després del partit. “Sabíem que veníem a un camp complicat, contra un equip molt competitiu i que necessitava els tres punts. L’estat del terreny de joc tampoc ajudava molt, però hem sabut competir i, sobretot en la primera part, hem generat moltes ocasions de gol. Hem aprofitat la nostra i marxem molt contents amb la victòria”, afirmava.

No és el primer dia que Portu ha acabat marcant el gol de la victòria del Girona aquesta temporada. Ho va fer també en un dia molt especial per a ell, el de la seva estrena en aquesta segona etapa de blanc-i-vermell, quan va marcar l’1-0 contra Las Palmas en els minuts finals. Al camp del Celta va ser molt abans, en el minut 20, però en una acció similar, demostrant la seva capacitat per arribar de segona línia i, aquesta vegada amb més calma, definint sense miraments davant de porteria.

En creixement

Amb el gol de diumenge a Balaídos, Portu ja suma quatre dianes aquesta temporada entre la lliga, en què n’ha fet tres, i la copa. És la clara mostra que viu una segona joventut, i és que des del curs 2020/21 amb la Real Sociedad, quan en va fer nou, no s’acostava a aquestes xifres. El curs següent, encara a Sant Sebastià, en va marcar dos, mentre que la temporada passada no va veure porteria amb el Getafe, on fins i tot es va veure jugant de lateral en alguns partits.

El que té més valor és que Portu va ampliant la seva xifra golejadora sense haver tingut un gran protagonisme aquesta temporada. De fet, en la lliga només ha jugat 538 minuts, repartits en divuit partits, tres dels quals com a titular. Així, ha marcat un gol cada 180 minuts disputats en la lliga, cosa que el converteix en el tercer jugador més productiu de cara a gol de la plantilla en la lliga, només darrere de Dovbyk i Stuani, que marquen aproximadament cada noranta minuts jugats.

Però l’aportació de Portu no es queda només en els gols. I és que aquesta temporada el mitjapunta i extrem ja ha sumat sis assistències al seu compte particular: tres en la lliga i tres en la copa. I destaquen les dues que va repartir en l’eliminatòria contra el Rayo Vallecano, en què, a més, va forçar un penal. De fet, en sis dels últims vuit partits que ha disputat entre les dues competicions ha acabat participant de manera directa, com a mínim, en un gol. Va marcar en el Girona-Alavés (3-0); en el Betis-Girona va jugar 25 minuts sense incidència; va assistir en el gol de la victòria contra l’Atlético (4-3); també va assistir en la copa contra l’Elx (0-2); va participar en els tres gols contra el Rayo (3-1); va assistir contra el Sevilla (5-1); va estar més apagat en els 30 minuts que va jugar a Mallorca (3-2), i va marcar el gol del triomf contra el Celta (0-1).

A tot aquest rendiment ofensiu que està aportant Portu, s’hi ha de sumar, com sempre, la seva capacitat per descol·locar la defensa rival amb els seus desmarcatges continus i en l’aspecte defensiu, en què el murcià sempre destaca en intangibles com la pressió i el sacrifici constant. Per això no és estrany que en els últims partits Míchel estigui posant cada vegada més responsabilitat sobre el murcià, i és que si bé Portu no va ser titular en la lliga fins a la dissetena jornada contra l’Alavés, en les dues últimes jornades s’ha guanyat la titularitat en detriment d’Iván Martín. Si ho continuarà sent o no, ja es veurà, però no hi ha dubte que Portu demana pas.

PRODUCTIU

En la lliga el murcià és –Stuani i Dovbyk a banda– qui menys minuts necessita per marcar

NO TOT ÉS EL GOL

Portu ha repartit tres assistències en la lliga i tres en la copa, on també ha forçat un penal