Cinquanta dies en guàrdia

Un altre zero. Gazzaniga arriba al mig centenar de partits defensant la porteria del Girona i onze han acabat amb l’argentí sense encaixar cap gol

Portu va ser l’autor del gol de la victòria al camp del Celta (1-0), però els gironins molt probablement no haurien tornat de Balaídos amb els tres punts a la butxaca si no hagués estat per la solida actuació defensiva de l’equip, amb Blind al capdavant, que va mantenir a ratlla el Celta durant gairebé tot el partit. I tampoc ho haurien fet si, en els quinze minuts en què els gallecs van fer mal, Gazzaniga no s’hagués convertit en un dels herois dels blanc-i-vermells amb grans intervencions. L’argentí va estar providencial aturant amb una gran mà a la base del pal un xut de Mingueza just abans del gol de Portu, i en el tram final de la primera part va tornar a aparèixer per frustrar Douvikas i Strand Larsen. Al primer el va frenar en dues accions d’un contra un, robant-li la cartera en la primera i blocant en la segona, mentre que al noruec li va refusar, amb l’ajuda del travesser, una rematada de cap a boca de canó. Aturades providencials per mantenir la porteria a zero, com ja havia passat quinze dies enrere al camp de l’Almeria (0-0), on no encaixar va permetre als gironins salvar un punt. En total, el Girona ja ha aconseguit set porteries a zero aquest curs, gairebé el doble que les quatre de la temporada passada.

Amb aquesta gran actuació, Paulo Gazzaniga va escollir la millor manera per celebrar el seu partit número cinquanta amb la samarreta del Girona. Una xifra especial per a l’argentí, que va aconseguir un lloc sota els pals en l’onzena jornada de la temporada passada i que des de llavors no s’ha perdut ni un sol minut en la lliga, obligant Juan Carlos i Fuidias a repartir-se els minuts en la copa, en què Gazzaniga no ha participat.

Cinquanta partits en què l’argentí, que té contracte fins al 2025, ha tingut alguna errada greu molt residual, però en què en general s’ha convertit en una garantia per al Girona, ja que ha estat responsable de les onze porteries a zero que han acreditat els gironins en aquesta segona etapa a l’elit. El balanç de resultats amb Gazzaniga, que ha encaixat 62 gols, a la porteria és espectacular, i és que l’argentí ha sumat 28 victòries, 12 empats i només 10 derrotes.

CONSECUTIUS

Des que va debutar, l’argentí no s’ha perdut ni un sol minut en la lliga

DETERMINANT

Mitja victòria al camp del Celta va dur la firma de Gazzaniga, autor de grans aturades