Girona

Guardià per temps

El Girona amplia el contracte del porter Paulo Gazzaniga, que s’acabava el curs que ve, fins al 2027

L’argentí ha estat clau en el gran rendiment a primera, però tindrà més competència

Paulo Gazzaniga serà jugador del Girona fins al 2027. La plena confiança que té el club en el porter, de 32 anys, s’ha traduït en una renovació de contracte que es va fer oficial ahir. L’argentí estava lligat al club blanc-i-vermell fins al juny del 2025, però les dues parts han arribat a un acord per ampliar el vincle dues temporades més, fins al 2027, quan Gazzaniga tindrà 35 anys. Un acord que va en la línia del que va dir Quiqu Cárcel fa tot just dues setmanes, després de tancar-se un mercat d’hivern en què els gironins no van fer cap incorporació, i és que el director esportiu va deixar clar que bona part dels esforços estaven centrats a mantenir el bloc la temporada que ve. En aquest sentit, Gazzaniga no era un dels jugadors de qui més preocupa la seva continuïtat, però sí que el fet de tenir un contracte curt feia necessari arribar a un acord durant aquest any per assegurar la seva continuïtat a llarg termini, i el Girona ha decidit resoldre el cas per la via ràpida.

La renovació és un pas més en la trajectòria de Gazzaniga al Girona, que va començar pràcticament sense fer soroll. L’argentí va arribar a Montilivi l’últim dia de mercat d’estiu del 2022 cedit pel Fulham i va tardar alguns mesos a guanyar-se la confiança de Míchel. Ho va acabar fent i el club blanc-i-vermell es va saber moure ràpid en el mercat, aprofitant que acabava contracte amb el conjunt anglès per incorporar-lo en propietat amb un contracte de dues temporades que, amb la renovació actual, ha quedat obsolet.

L’aposta per Gazzaniga del Girona és ferma, i és que l’argentí s’ho ha guanyat sobre la gespa. La temporada passada la va començar a la banqueta, però després de deu jornades en què els resultats no acompanyaven i les actuacions de Juan Carlos no convencien, Míchel li va donar la titularitat. I des de llavors Gazzaniga ja no l’ha deixada escapar i ha jugat de manera consecutiva els darrers 52 partits del Girona a primera divisió. L’argentí, que no ha disputat cap partit a la copa, ha encaixat un total de 66 gols en aquests 52 partits amb la samarreta blanc-i-vermella, però ha estat decisiu en molts partits i ha aconseguit deixar la porteria a zero en dotze jornades. De fet, abans del 4-0 contra el Madrid, Gazzaniga vivia el seu millor moment a la porteria blanc-i-vermella, i és que havia encaixat només un gol en quatre partits.

Convençut des de l’inici

Excepte una temporada al Rayo Vallecano a 2a divisió A (2016/17) en què va acabar el curs coincidint amb Míchel, Gazzaniga no havia estat mai titular indiscutible allà on havia jugat. Va arribar a jugar divuit jornades de lliga amb el Tottenham el curs 2019/20 per una lesió de Lloris i va jugar tretze jornades al Fulham el curs de l’ascens abans d’arribar a Montilivi, però no s’havia sentit mai tan part d’un projecte com ho és ara a Montilivi. “Estic molt content per com està creixent el club i en continuaré gaudint fins al 2027. Quan vaig venir no era una aposta, perquè ja sabia que el club estava en creixement i que hi havia un bon projecte. El que no esperava és que el creixement fos tan ràpid i que es generés tot el que ens està passant.” Així ho va explicar ahir Gazzaniga en una entrevista concedida als mitjans del club per valorar la renovació.

L’argentí va destacar que viu “un moment molt bonic tant personalment com professionalment” i va assegurar que la clau del rendiment del Girona “més enllà del joc i de la preparació dels partits és que hi ha un gran ambient i tots remem en la mateixa direcció”. A l’hora de fer pronòstics de com es pot acabar aquesta temporada històrica, però, Gazzaniga prefereix ser prudent: “Acabarem la temporada allà on ens mereixem estar. De moment anem partit a partit i al final ja es veurà, però estem molt contents de com van les coses fins ara. No m’animo a dir on acabarem, però tot el que vingui crec que serà molt bo.”

Arribarà competència

Gazzaniga sap que continuarà al Girona tres temporades més, però l’escenari que es pot trobar a partir del curs que ve pot canviar radicalment. I és que el Girona té clar que ha de continuar creixent, sobretot si es classifica per la Champions, i una de les posicions en què es pot fer un pas endavant és la porteria. Amb Gazzaniga i Fuidias, el tercer porter amb contracte fins al 2025, els gironins ja tenen una garantia sota pals, però s’espera un estiu mogut pel que fa referència a la porteria. Juan Carlos és un dels jugadors del Girona que acaba contracte al final d’aquesta temporada i no està previst que continuï a Montilivi, de manera que Quique Cárcel i la direcció esportiva apostaran pel fitxatge d’un porter que pugui competir clarament per la titularitat i, si pot ser, que doni un salt de qualitat a la plantilla. Gazzaniga vendrà cara la seva pell, amb l’avantatge que amb Europa en l’horitzó el seu marcador no partirà de zero.

EL PROTAGONISTA

Sabia que el club estava en creixement i que hi havia un bon projecte, però no esperava que fos tan ràpid. L’ambient que hi ha és la clau

BONS NÚMEROS

Estic molt content i continuaré gaudint del Girona fins al 2027. Tot el que vingui serà bo
Paulo Gazzaniga
porter del girona

SE N’ESPERA UN

Gazzaniga ha deixat la porteria a zero en 12 dels 52 partits que ha jugat al Girona
Juan Carlos acaba contracte i la idea és fitxar un porter que aspiri a la titularitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció