Girona

Tornen la pluja i la victòria

El Girona recupera el camí del triomf després de tres jornades sense guanyar gràcies a un partit en què sap madurar el rival i no el sentencia fins al tram final

El gol de Tsygankov i el doblet de Savinho en l’afegit tornen a donar 10 punts de coixí respecte a l’Athletic

GIRONA 3 R. VALLECANO 0

RAYO VALLECANO:Dimitrievski, Balliu, Aridane, Lejeune, Espino, De Frutos (Pep Chavarría, 64’), Crespo (Trejo, 79’), Valentín (Pathé Ciss, 58’), Unai López (Kike, 64’), Álvaro García i RDT (Camello, 58’). GIRONA:Gazzaniga, Yan Couto, Eric Garcia, David López (Juanpe, 70’), Miguel, Yangel Herrera (Jhon Solís, 89’), Aleix Garcia, Tsygankov (Pablo Torre, 89’), Portu (Iván Martín, 73’), Savinho i Dovbyk (Stuani, 73’). GOLS:1-0 (52’) Tsygankov. 2-0 (91’) Savinho. 3-0 (95’) Savinho.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (comitè basc).VAR:Figueroa Vázquez (comitè andalús).T.G.:a Aleix Garcia (54’), Yan Couto (85’) i a Savinho (91’), del Girona i a Pathé Ciss (65’), Crespo (73’) i a Kike (81’), del Rayo.T.V.:per doble amonestació a Pep Chavarría (73’ 75’).PÚBLIC:8.923 espectadors a l’estadi de Montilivi.

El Girona va tornar al camí del triomf després de superar amb certa solvència el Rayo Vallecano (3-0). Els gironins no van fer una bona primera part contra un rival ultradefensiu, però en la segona la millor versió dels de Míchel a florir de nou enmig de la pluja per dominar a plaer, exigir al rival i tancar-lo al seu propi camp. Els gols de Tsygankov i Savinho, per partida doble en el temps afegit, permeten al Girona tornar a vèncer quatre jornades després i ampliar, de nou, fins als deu punts la distància amb l’Athletic Club i la cinquena posició, la primera que no dona dret a jugar la pròxima edició de la Champions League.

Els primers compassos van estar marcats per la pluja intensa que queia a Montilivi, que no va espantar els 8.923 espectadors que van ocupar les graderies del camp. Sí que va cohibir els futbolistes, amb dificultats per generar joc, i no pas perquè la gespa no estigués en òptimes condicions. Les imprecisions, la falta d’idees, desmarcades, o d’algú que decidís trencar l’entramat defensiu del Rayo Vallecano a còpia d’anarquisme per mirar de desordenar el rival. Savinho ho va intentar en un eslàlom d’esquerra a dreta que va semblar despistar els madrilenys i Míchel, des de la banda, també ho va intentar centrant la posició de Tsygankov i enviant Portu a la banda. A poc a poc, però massa a poc a poc, l’equip blanc-i-vermell millorava i pensava, tot movent la pilota, com fer mal al contrincant. Miguel no va fer d’interior per guanyar un home al mig, i és que sense Blind la sortida no va ser prou fluida en els últims partits i segurament que el neerlandès no hi fos de nou va fer canviar els plans al tècnic, que va cedir el rol de l’ex de l’Ajax a Eric Garcia, l’encarregat de trencar línies amb alguna passada filtrada a les desmarcades dels companys. En tres minuts, els gironins van gaudir de les dues úniques i millors arribades. La primera, la més clara, a través de la pilota aturada, la gran aliada en partits espessos i complicats de mastegar, quan Eric Garcia va rematar amb el cap, però massa centrat, un córner servit per Aleix Garcia (36’). Poc després, el central de Martorell va posar una pilota a l’esquena de la poblada defensa del Rayo Vallecano –en moltes ocasions, marcant una clara línia de sis futbolistes–. Yan Couto va poder fer una centrada enrere que Yangel Herrera va rematar en bona direcció, però Aridane, en última instància, va bloquejar molt a prop de la ratlla de gol (39’).

Canvi de ritme i triomf

Calia sacsejar més l’equip a còpia d’indicacions per trobar el camí de la victòria i la xerrada de Míchel al descans va funcionar a la perfecció. Els futbolistes van sortir elèctrics, amb una circulació de pilota més ràpida, verticals i disposats a enfonsar al rival al seu propi camp. De seguida, Yan Couto va arribar amb més decisió i claredat que en tota la segona part, Miguel va intentar trencar línies amb la desmarcada i Tsygankov, desaparegut en la primera, trepitjava zona de perill amb més regularitat. Dovbyk va ser l’únic que va continuar desencertat, una faceta desconeguda en ell, però l’afició li va reconèixer l’esforç, i amb insistència i paciència la muralla del Rayo es va trencar gràcies a una passada de David López a l’espai cap a Miguel i amb el madrileny fent una passada precisa perquè Tsygankov superés Dimitrievski (52’). No hi havia ansietat ni nerviosisme, però el gol va anar de meravella als aficionats i als jugadors, cada vegada més precisos i mantenint el ritme diabòlic que bloqueja els adversaris i els deixa sense capacitat de resposta. Tret d’una arribada d’Álvaro Garcia, que va posar la punta de la bota davant Gazzaniga, la productivitat ofensiva dels madrilenys va ser nul·la.

Però el Girona deixava viu el Rayo perdonant el segon gol a través de Dovyk, o poc més tard el seu relleu, Stuani, que no va poder superar Dimitrievski amb el cap. Fins al temps afegit, quan Savinho va decidir acabar amb el partit. Primer, en el 91 va aprofitar una passada de Pablo Torre, que va caçar un refús curt de Lejeune per retallar al marcador i superar el porter al pal curt, i en el 95, va deixar enrere amb facilitat Espino per creuar davant Dimitriesviski i establir el 3-0 definitiu a ritme de samba.

PLANA I AVORRIDA

La primera part va deixar mal sabor de boca, amb un Girona espès i sense idees clares

SENSE PATIMENT

Amb l’1-0, Dovbyk, Stuani o Solís van poder sentenciar un Rayo del tot inofensiu en atac

HO REMATA

Savinho va decidir en l’afegit donar per acabat el matx amb dues dianes marca de la casa

MINUT A MINUT

36’ Córner servit per Aleix Garcia que remata Eric Garcia amb el cap, però Dimitrievski, ben col·locat, atura l’esfèrica sense problemes. 39’ Pilota filtrada per Eric Garcia, que veu bé Yan Couto, i el brasiler fa una centrada enrere que remata Yangel Herrera. Aridane, en última instància, bloqueja el xut ja molt a prop de la porteria.
51’ Recuperació de Savinho, que inicia una contra ràpida, cedeix a Tsygankov, però l’ucraïnès veu com Dimitrievski li atura el xut.
53’ Gran passada de David López, que veu com trenca a l’espai Miguel Gutiérrez. El madrileny s’atura, retalla i veu com arriba Tsygankov, que de primera supera Dimitrievski (1-0). 57’ Savinho a l’espai cap a Tsygankov, que la posa enrere a l’arribada de Dovbyk, però l’ucraïnès l’envia als núvols quan ho tenia tot de cara.
79’ Gran jugada de Miguel, que posa una centrada ‘picadeta’ perquè Stuani remati de cap amb potència, però Dimitrievski li atura l’ocasió.
91’ Mal refús de Lejeune, que deixa la pilota a peus de Pablo Torre. El càntabre la posa cap a Savinho, que retalla i supera el porter (2-0).
93’ Jhon Solís es planta sol davant de Dimitrievski, però decideix xutar en comptes de cedir a Stuani perquè el ‘charrúa’ marqués a plaer.
95’ Yan Couto fa la passada cap a Savinho, que deixa enrere Espino amb facilitat i supera el porter amb l’interior esquerre (3-0).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)