Girona

Serien més que tres punts

El Girona rep el Betis (16.15 h, DAZN) amb l’objectiu de continuar fent de Montilivi un fortí i sumar tres punts per tornar-se a acostar a la Champions

Després de la derrota a Getafe i l’aturada de seleccions, una alegria és clau perquè no apareguin dubtes en una altra aturada per la final de la copa

El Girona té el partit d’avui marcat en vermell des de fa molt temps. Els blanc-i-vermells reben la visita del Betis a Montilivi (16.15 h, DAZN) en un dels partits més exigents que li resten d’aquí al final de temporada, sobretot perquè el conjunt andalús acostuma a ser una pedra a la sabata per als gironins. La dificultat del matx, però, no és el que més preocupa al Girona. El que converteix la cita d’aquesta tarda en transcendental és l’anomalia que ha generat el calendari, que fa que el d’avui sigui l’únic partit en un mes pels blanc-i-vermells, que venen de l’aturada de seleccions i la setmana que ve tampoc competiran per la disputa de la final de la copa. Si sempre és important arribar o tornar d’una aturada amb una victòria i un bon gust de boca, aquesta vegada el valor és doble, sobretot tenint en compte la recent derrota a Getafe i una altra ensopegada podria fer aparèixer alguns dubtes.

Per la importància en l’aspecte mental que té el partit d’avui, sobre la gespa de Montilivi hi haurà virtualment més de tres punts en joc. A més, pensant en clau Champions, guanyar avui tindria un valor incalculable, ja que asseguraria arribar a les últimes cinc jornades entre els quatre primers classificats, tenint en compte que durant l’abril l’Athletic i l’Atlético s’enfrontaran entre si. Són els dos perseguidors del Girona, que a més han d’afrontar avui i demà una jornada molt complicada i que, si guanya el Girona, de ben segur que notaran la pressió. L’Athletic visita aquesta nit el Madrid, un partit que els gironins de ben segur que miraran de reüll, i l’Atlético, insegur a domicili durant tot el curs, visita demà el Vila-real. L’oportunitat és de luxe.

La millor versió

La millor garantia que té avui el Girona és el fet de jugar a Montilivi. És clar que a domicili els de Míchel s’han encallat, però a casa els gironins encara mantenen la seva millor versió i avui buscaran la tercera victòria consecutiva davant la seva afició. Ho faran, a més, davant un Betis que, malgrat tenir una plantilla llarga i de màximes garanties, trobarà a faltar peces importants com Sabaly o Bakambu. A més, els andalusos no viuen el seu millor moment, ja que encadenen tres derrotes en la lliga i s’han complicat molt la lluita per la sisena posició que els asseguraria jugar a Europa el curs que ve –el setè dependrà del resultat de la final de copa.

El guió sembla propici perquè els de Míchel puguin tornar a mostrar el seu millor nivell, sobretot perquè no es trobaran un Betis tancat al darrere que cedeixi tot el protagonisme als gironins. Això, lògicament, farà que la lluita al centre del camp per la possessió sigui més important que mai i, en aquest sentit, el Girona confia recuperar la millor versió d’homes com Aleix Garcia i Iván Martín, o fins i tot de Yangel Herrera si, un cop recuperat de la lesió, pot jugar d’inici, cosa que sembla complicada.

Amb el salt qualitatiu que suposa haver recuperar per a la causa homes com David López i Yangel Herrera, el gran handicap del Girona serà la baixa de Savinho. L’absència del brasiler per sanció després de veure la cinquena groga serà l’únic gran maldecap per a Míchel, que es pot plantejar un canvi de dibuix per jugar amb tres centrals sense un extrem esquerre natural, fent que entre Miguel, Portu i Tsygankov siguin els encarregats d’ocupar aquell espai a conveniència.

BAIXA IMPORTANT

Míchel recupera efectius, però no podrà comptar amb Savinho, sancionat

UN ULL AL BERNABÉU

Després del matx el Girona estarà pendent del que faci l’Athletic contra el Madrid

La infermeria, gairebé buida

Després de moltes setmanes el Girona té gairebé tota la plantilla disponible. Yangel Herrera, Borja García i David López, absents per lesió en l’últim partit al camp del Getafe, així com Miguel, que va caure de l’onze després de l’escalfament, estaran disponibles per al partit d’avui, un cop superats els problemes físics. L’única baixa de jugadors del primer equip, a banda de Savinho per sanció, serà la de Toni Villa. Míchel, però, va comentar en la prèvia que el murcià ja està treballant amb normalitat amb el grup quan fa gairebé un any de la seva greu lesió al genoll i s’espera que d’aquí d dues setmanes contra l’Atlético, o si no contra el Cadis, ja pugui entrar en la llista.

Ambient de gala assegurat

Tot i estar en encara en Setmana Santa –demà encara és festiu i molta gent ha de tornar a casa–, s’espera un ambient de gala a l’estadi de Montilivi, que fa setmanes va penjar, de nou, el cartell de no hi ha localitats a la venda. El club, amb previsió que l’afició bètica repartida per la demarcació intentés adquirir les entrades disponibles per completar l’aforament, va fer que els socis tinguessin prioritat a l’hora de comprar entrades. La gàbia per a l’afició visitant estarà plena i segur que algun bètic ocuparà alguna localitat repartida per la graderia del camp, però l’aficionat blanc-i-vermell haurà d’empènyer com mai l’equip cap a la victòria. Ni la previsió de pluja ha de frenar als abonats per assistir a Montilivi, que té la clau per assegurar l’accés a la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)