Lliga Europea

Hoquei sobre patins

lliga europea

Aspirants de nivell

El Barça és un dels favorits, i tindrà com a grans rivals els reforçats conjunts portuguesos

El Reus torna a la màxima competició i el Vic la juga per tercer any seguit

La màxima competició continental d'hoquei sobre patins comença avui amb força aspirants de nivell a guanyar el títol. El Barça Lassa n'és un, però també hi són els quatre conjunts portuguesos –el Benfica i l'Oliveirense van disputar la darrera final–, i en un segon nivell hi ha el Forte dei Marmi italià, campió de la lliga italiana i que també va ser a la final a quatre de l'any passat com els blaugrana. Completen la participació catalana en aquesta fase de grups el Reus Deportiu La Fira i el CP Vic. Els reusencs tornaran a jugar la lliga europea després de dos anys d'absència en què van disputar la copa de la CERS, mentre que els osonencs la jugaran per tercera temporada de manera consecutiva.

Els setze equips, que han estat dividits en quatre grups, buscaran fins al 18 de febrer del 2017 les dues primeres places per accedir als quarts de final i després anar a buscar l'accés a la final a quatre, on es decidirà el títol. El Barça tindrà com a grans rivals del grup B el Porto portuguès, etern aspirant a la corona europea, i el Bassano italià contra el qual debutarà avui al Palau. El conjunt blaugrana va caure per penals en la semifinals de l'última edició contra el que després va ser el campió. Enguany s'ha reforçat amb Pau Bargalló però també amb Edu Lamas, que es va perdre bona part de la temporada passada per lesió. El Reus debutarà a la pista del Forte dei Marmi, un dels favorits, i també tindrà en el seu grup, el C, l'Sporting de Portugal, un dels equips que més s'han reforçat, amb la incorporació dels catalans Pedro Gil, Ferran Font i Sergi Miras. Els roig-i-negres van jugar la CERS el curs passat i també han fitxat jugadors importants i aspiren a fer un gran paper en el seu retorn a la màxima competició continental. En el grup A, el Vic visitarà en aquesta primera jornada la pista de l'actual campió de la lliga europea, el Benfica. Els osonencs també tindran com a rival en la lluita per les dues primeres places el Lodi italià. L'equip osonenc ha perdut peces importants però continua confiant en els jugadors joves i de la casa per seguir sorprenent a Europa, on buscarà tornar a classificar-se per als quarts de final. El quart representant de l'OK Lliga és el Liceo gallec, que jugarà en el grup D i tindrà com a gran rival l'Oliveirense, que va ser el finalista de l'última edició.

El Caldes s'estrena a Europa

La copa de la CERS tindrà l'històric debut del Recam Làser Caldes, que s'estrenarà en una competició europea a la pista del Coutras francès. El Moritz Vendrell torna a la segona competició europea després d'haver jugat les tres últimes campanyes en la lliga europea. El Noia Freixenet i l'Igualada Calaf Grup, per la seva part, també tornen a la CERS, però ho fan després d'un any sense jugar a Europa. Els catalans buscaran un bon resultat en aquest partit d'anada per afrontar amb garanties la tornada del dimarts 26 d'aquest mateix mes. Els finalistes de l'última edició, el Vilafranca i el Barcelos portuguès, que es va emportar el títol, han quedat exempts de la primera eliminatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)