Lliga Europea

Primer la semifinal

El Reus Deportiu i el Barça Lassa aspiren a ser el campió, però s’han d’enfrontar entre ells i només un podrà disputar la final

Els roig-i-negres defensen el títol i els blaugrana fa dos anys que no el guanyen

El Reus Deportiu i el Barça Lassa aspiren a guanyar el títol de la lliga europea, però abans hauran d’eliminar en la semifinal el seu gran rival català per poder disputar la final. Els roig-i-negres –els actuals campions– i els blaugrana –els que tenen més títols– tenen molt present que primer és aquesta semifinal i que després ja hi haurà temps per pensar en una final contra un equip portuguès en una final a quatre que es disputa a Portugal. L’altra semifinal la disputen el Porto, l’amfitrió, i l’Sporting de Portugal, tots dos amb presència catalana.

El Reus i el Barça s’han enfrontat en quatre ocasions aquesta temporada, i els blaugrana han aconseguit tres victòries i els reusencs només una. La competició europea és diferent i una semifinal que es jugarà al Dragão Caixa de Porto encara ho pot ser més. Els dos conjunts han tingut una bona trajectòria en la competició europea i els blaugrana arriben invictes a la semifinal després de set victòries i un empat, i els reusencs només han encaixat una derrota –en l’anada dels quarts contra el Liceo–, han cedit un empat i han guanyat sis partits.

Els dos equips catalans es coneixen molt i serà difícil que els seus entrenadors puguin sorprendre el tècnic rival. El que pot determinar la classificació serà l’encert en l’execució dels sistemes i també en les jugades de bola aturada que pugui tenir cada equip. L’equip d’hoquei sobre patins és l’última oportunitat del FC Barcelona de guanyar una competició europea aquesta temporada. Si no ho aconsegueix, el club blaugrana encadenarà tres anys sense tenir títols europeus. El Barça, que té 21 títols, va guanyar l’última lliga europea la temporada 2014/15, mentre que el Reus busca la novena corona, i és l’actual campió.

La semifinal portuguesa entre el Porto i l’Sporting també enfronta dos equips que han guanyat el títol de la lliga europea, però fa molts anys que no són campions. L’Sporting va ser campió l’any 1977 i va jugar una altra final l’any 1989. El Porto va aconseguir dos títols, els anys 1986 i 1990, però acumula una desena de subcampionats, en sis dels quals va ser derrotat pel Barça. L’última final del Porto va ser l’any 2014, en la final a quatre del Palau Blaugrana que va perdre contra el Barça.

ELS PROTAGONISTES

Estem aquí i continuarem fent el mateix, que és anar amb tota l’ambició del món a jugar una final a quatre on hi ha els quatre millors equips d’Europa
Sempre dic que hem de fer coses diferents, hem d’intentar innovar, tocar tecles que no els agradin i ser molt encertats
No tenim res a perdre, tenim molt a guanyar i és amb la il·lusió i l’esperit que hi anem
Jordi Garcia
ENTRENADOR DEL REUS DEPORTIU
Sempre que anem a jugar una competició és per guanyar-la
Sabem que el favorit és el Porto, juga casa i és un gran equip, i el Reus és el campió. Som els aspirants però, amb arrogància, som el FC Barcelona
El Reus té un contraatac meravellós, fa defenses alternatives diferents i té jugadors molt bons
Edu Castro
ENTRENADOR DEL BARÇA LASSA

Tres Barça-Reus en semifinals

Els roig-i-negres i els blaugrana s’enfrontaran en la seva quarta semifinal de la lliga europea, i en les tres anteriors el Barça es va classificar per a la final. La primera semifinal va ser la temporada 1979/80, quan la competició s’anomenava copa d’Europa i es jugava a doble partit. El Barça va guanyar el partit d’anada per 5-0 i el Reus es va imposar en la tornada per 5-3 però no va poder remuntar. La temporada 2004/05 es van trobar en la final a quatre de Reus i els blaugrana es van imposar en la pròrroga (5-4). La darrera semifinal va ser en la final a vuit de Lodi, Itàlia, la temporada 2011/12, i el Barça va guanyar per 5-2. Els blaugrana i els roig-i-negres han jugat setze partits a Europa, amb deu victòries del Barça, tres empats i tres victòries del Reus.

Els portuguesos, amb catalans

La semifinal entre el Porto i l’Sporting té una bona representació catalana. A l’Sporting hi juguen Ferran Font i Pedro Gil, i l’asturià Toni Pérez, mentre que al Porto hi militen Carles Grau i Ton Baliu, i és entrenat per Guillem Cabestany. El tècnic diu que l’objectiu és guanyar el títol però que el primer missatge és “jugar bé a hoquei i pensar només en l’Sporting”.

Les entrades del Dragão Caixa ja s’han esgotat i els aficionats ompliran el pavelló. Cabestany manifesta: “Tenir el Dragão Caixa complet no garanteix res, però sabem que quan això passa som una mica més forts.”

El tècnic català comenta del seu rival: “És un equip molt sòlid i defensa molt bé. Segurament serà un excel·lent espectacle. Ens agradaria que fos un partit amb molts gols.”