Més hoquei

Un estiu reeixit i amb un clar segell de casa nostra

Hoquei sobre patins. Les seleccions espanyoles sub-17, sub-20 i absoluta han alçat l’europeu amb planters que voregen la totalitat de jugadors catalans

Que en els èxits de les seleccions espanyoles hi té una clara responsabilitat l’hoquei sobre patins català és una realitat innegociable des de fa molts anys. Aquest estiu, però, ha estat més reeixit que mai, i la presència catalana en les tres seleccions que han alçat títols ha estat molt nombrosa. Culminant-ho amb un triomf íntegrament català en l’europeu que el combinat estatal sub-20 va guanyar a Viana do Castelo (Portugal) dissabte passat. L’equip que dirigeix el barceloní Sergi Macià va fer un torneig impecable i va imposar-se en una competició en què la selecció espanyola feia dotze anys que no coneixia l’èxit. D’aquesta manera es trenca una ratxa de cinc triomfs seguits de Portugal, tres d’ells amb una final contra el combinat estatal. En aquell triomf del 2006 a la localitat de Saint-Omer (França), l’equip que aleshores dirigia Catxo Ordeig tenia vuit jugadors catalans –Puigbí, Formatjé, Farrés, Farré, Teixidó, Coy, Mitjans i Vergés–, i només Cancela i el porter Barros no ho eren.

Set dels jugadors sub-20 que dissabte van aixecar l’europeu de la categoria –Aleix Domènech, Nil Gamissans, Àlex Joseph, Miki Grau, Pol Manrubia, Arnau Anglas i Roc Pujadas– formen part d’una generació que ja va alçar l’europeu sub-17 fa un parell d’anys a Mieres, Astúries. El 8 de setembre passat, a localitat italiana de Corregio, el combinat estatal d’aquesta categoria va agafar el relleu a aquell equip que dirigia l’asturià Iván Sanz i va tornar a alçar l’europeu dues temporades després. El conjunt que dirigeix el vigatà Jordi Boada també va firmar un torneig impecable i es va acabar imposant per 5-4 en la final a la selecció portuguesa, que, precisament, havia alçat el títol l’any 2017. En aquest combinat hi figuren nou jugadors catalans i només Adrián Pos, jugador madrileny del Ribas, no ho és. Un triomf que voreja el 100% d’accent català.

És similar el cas de la selecció espanyola absoluta que dirigeix l’argentí Alejandro Domínguez i que el 22 de juliol va aixecar el 17è ceptre continental del combinat estatal. Fins a nou membres de l’equip són nascuts i fets a casa nostra. Només el jugador del Barça Ignacio Alabart, nascut a la Corunya, no és català. Precisament, Alabart va ser profeta a la seva terra i va alçar el títol de campió d’Europa a la localitat que el va veure créixer. D’aquesta manera, l’èxit de la selecció espanyola en l’europeu de la Corunya el mes de juliol, com en els europeus sub-20 i sub-17, tenen un clar segell de l’hoquei sobre patins de casa nostra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)