Europeu

El títol europeu femení queda en suspens

Hoquei sobre patins. El partit definitiu de la lligueta entre Portugal i Espanya es va suspendre per seguretat degut a les restes de l’huracà Leslie

PORTUGAL 2 ESPANYA 3

PORTUGAL:M. Vieira, Ferreira, Sousa, I. Vieira i Silva –inicial–; Moncovio, Figueiredo, Balonas, Florencio i Jorge.ESPANYA:Vicente, Casarramona, Marta González, Díez i Sara González –inicial–; Lee, Puigdueta, Barcons, Busquets i Ferrer.GOLS:1-0 (4’) Sousa. 1-1 (22’) Marta González. 1-2 (27’) Busquets. 2-2 (32’) Balonas. 2-3 (37’) Sara González.ÀRBITRES:M. Carmazzi (Itàlia) i J. Thibaud (França). Blava a Sara González.FALTES:14 de Portugal i 9 d’Espanya.

Només faltava 1 minut i 45 segons per acabar l’últim partit de la lligueta de l’europeu femení, que decidia el títol entre Portugal i Espanya, i es va haver de suspendre per motius de seguretat. Les restes de l’huracà Leslie van arribar en forma de forta tempesta al pavelló de Mealhada (Portugal) i, a banda de quedar-se a les fosques per dues vegades, la teulada del pavelló es va començar a moure, diversos trossos van caure a la pista de joc i es van començar a trencar els vidres. Els equips es van refugiar en els vestidors i al cap d’un parell d’hores la selecció espanyola va marxar cap a l’hotel amb dificultats perquè van trobar arbres caiguts en el trajecte. Ahir al matí van agafar el vol des de Porto i van arribar a Barcelona.

La World Skate Europe Rink Hockey va fer un comunicat dissabte a la matinada, després d’haver-se suspès el partit per la seguretat dels participants i del nombrós públic assistent, en què deia que la concessió del títol quedava en suspens i que en les properes hores enviaria informació sobre la futura assignació del títol.

La incertesa està present i a hores d’ara no se sap si es donarà Espanya com a campiona, si es voldrà que es juguin els 1:45 que faltaven per acabar el partit o, anant a un extrem, si es declararà que l’europeu no té campió. El mateix president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, no té clar quina pot ser la resolució, i va manifestar als mitjans informatius que “el més raonable és que es doni el partit per acabat, és de sentit comú”. Tot i això, també va manifestar: “Tinc els meus dubtes que la decisió del comitè europeu vagi en aquest sentit.”

LA FRASE

El més raonable és que es doni el partit per acabat. Però tinc els meus dubtes que la decisió vagi en aquest sentit
Carmelo Paniagua
PRESIDENT rfep

Amb l’empat era campiona

La selecció espanyola només necessitava un empat contra Portugal per guanyar el títol europeu, el cinquè consecutiu i el sisè de la seva història. En aquesta ocasió el format de la competició era una lligueta entre set equips participants. Les portugueses, i les set catalanes i tres asturianes, van arribar al partit definitiu amb cinc victòries en cinc partits i amb la diferència de gols favorable al combinat estatal. El partit va ser molt disputat, molt emocionant i amb alternatives en el joc i el marcador, fins a arribar al 2-3. Quan faltaven 2:41 per acabar se’n va anar la llum del pavelló i després de més de vint minuts va tornar i es va tornar a jugar, però a 1:45 es va acabar tot.