Més hoquei

Els equips catalans volen trencar el domini asturià

Hoquei sobre patins. L’OK Lliga femenina es posa en marxa demà amb el Gijón defensant el títol, i el Manlleu, el Voltregà i el Palau com a aspirants

L’OK Lliga femenina comença amb els equips catalans amb ganes d’intentar recuperar el títol que no han guanyat les dues darreres temporades, que ha estat per al Gijon, que aquest any s’anomena Telecable. Dels catorze equips en competició en la màxima categoria femenina, nou són catalans; dos, asturians; dos, madrilenys, i un, gallec. Els més clars aspirants a trencar el domni asturià són: el Manlleu, subcampió de l’última edició i tres cops segon en les darreres cinc campanyes; el Voltregà, que és el que té més títols, amb cinc, i va ser l’últim campió abans del Gijón, i el Generali Palau, que ha estat entre els quatre millors en les últimes quatre edicions i va ser campió el curs 2014/15.

En aquesta temporada hi ha hagut força canvis i fitxatges, i tots s’han intentat reforçar. El campió actual no va renovar les internacionals Anna Casarramona i Maria Díez, i la seva més notable incorporació ha estat el retorn a casa de la també internacional Natasha Lee, que ha deixat el Voltregà després de nou temporades. El conjunt asturià també ha canviat de tècnic, i Fernando Sierra, provinent del Jolaseta, torna sis anys després a l’equip que pràcticament va ajudar a crear. El conjunt que, en principi, podria plantar més cara a l’actual campió és el Manlleu, que s’ha reforçat amb Anna Casarramona i Maria Díez, provinents del conjunt asturià, i amb Nara López, del Voltregà. El conjunt de Sant Hipòlit ha perdut un xic de potencial i cinc jugadores han deixat l’equip. Només ha fet un fitxatge –Judit Burgaya, del Manlleu–, i ha incorporat jugadores de l’equip B que van guanyar la lliga nacional catalana. El Palau ha tingut dues baixes i ha incorporat dues jugadores, però ha mantingut les seves tres internacionals.

L’única novetat d’aquesta temporada és l’estrena a l’OK Lliga femenina del Cuencas Mineras de la localitat asturiana de Pola de Lera –jugarà al pavelló de Mieres–, que va ser segon en la fase d’ascens. El Liceo B també va pujar després de guanyar la fase d’ascens i supleix l’equip A del mateix club, que va perdre la categoria. La plaça d’ascens de Catalunya la va aconseguir el Voltregà B, però, com que és un equip filial i no podia pujar, la va vendre al Reus Deportiu, que havia perdut la categoria i tornarà a jugar a l’elit.

La competició s’inicia aquest dissabte amb sis partits, ja que el Cuencas Mineras ha ajornat el seu debut i s’estrenarà en la màxima categoria la setmana vinent. Després de 26 jornades, la competició es tancarà el 25 de maig.

UNA SOLA NOVETAT

El Cuencas Mineras asturià és l’únic equip que debuta en la màxima categoria
Els nou catalans:
CP Manlleu, CP Voltregà, Generali Palau, CP Vilanova, Cerdanyola CH, CP Vila-sana, CHP Bigues i Riells, Citylift Girona i Reus Deportiu.
Els dos equips asturians:
Telecable Gijón i CP Cuencas Mineras.
Els dos equips madrilenys:
CP Las Rozas i CP Alcorcón.
L’equip gallec:
HC Liceo.
Defensa el títol:
Telecable Gijón.
S’estrena en la categoria:
CP Cuencas Mineras.
Inici de la competició:
20 d’octubre del 2018
Final de la lliga:
25 de maig del 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)