Lliga Europea

Barroso es reivindica i el Barça perd a Portugal

Hoquei sobre patins. Amb l’exblaugrana (2) i Jordi Bargalló (2) inspirats, l’Oliveirense torna a ser la bèstia negra del conjunt català en la lliga europea

OLIVEIRENSE 4 BARÇA 2

OLIVEIRENSE:Puigbí, Bargalló, Barroso, Torra i Silva -equip inicial-; Barreiros, Moreira i Cancela.BARÇA LASSA:Fernández, Gual, Pau Bargalló, Panadero i Álvarez --equip inicial-; Alabart, Roca, Pascual i Rodrigues.GOLS:1-0 (2’) Jordi Bargalló. 1-1 (12’) Alabart. 2-1 (20’) Barroso. 2-2 (28’) Rodrigues. 3-2 (29’) Bargalló. 4-2 (36’) Barroso.ÀRBITRES:M. Carmazzi i J. Silecchia (ITA). Blava a Jorge Silva.

El Barça Lassa, el vigent campió de la lliga europea, tenia comptes pendents amb l’Oliveirense, que el 2017 el va eliminar en la semifinal de Lleida i que havia estat el darrer que l’havia batut a Europa. Però no els va poder saldar perquè el conjunt d’Oliveira d’Azeméis, farcit de catalans, va reiterar la condició de bèstia negra blaugrana i es va imposar per 4-2 amb la reivindicació de l’exjugador del Barça Xavi Barroso (2) i l’eterna brillantor de Jordi Bargalló (2), que continua assumint el lideratge del conjunt de Renato Garrido. Malgrat tot, la derrota no compromet, ni de bon tros, les possibilitats del d’Edu Castro d’accedir als quarts de final.

L’equip portuguès va sortir efervescent i el Barça ho va passar malament els primers minuts. Jordi Bargalló va avançar l’Oliveirense en el minut 2 aixecant i picant la bola en la clàssica acció per darrere de la porteria. Els blaugrana van perdre boles i van concedir contraatacs clars que Fernández va resoldre. Amb l’entrada en acció de la segona unitat, el Barça va començar a controlar el partit, sobretot quan Alabart va empatar amb un xut de cullera. El gallec va marcar el seu dinovè gol del curs en 22 partits quan en tota la temporada passada –47 partits– n’havia fet divuit.

En un escenari cada cop més favorable, Barroso va fer penal a Álvarez –protestat– però Panadero no va poder batre Puigbí (20’). En l’acció posterior, dos jugadors del Barça van xocar, van caure a terra i Barroso va aprofitar el forat per engaltar un gran cacau des de fora (2-1).

Una blava al local Jorge Silva per simulació va permetre al Barça llançar una directa (27’), però Bargalló no va trobar la fórmula contra Puigbí. Rodrigues, al segon pal, va rematar a gol una assistència fantàstica de Bargalló (2-2). Però l’altre Bargalló, el de l’Oliveirense, va respondre fent entrar la bola per sota de Fernández (3-2). L’exblaugrana Barroso va completar el seu gran partit aixecant i picant el quart gol (36’). El Barça ho va intentar tot en els últims minuts, però Puigbí i la defensa lusitana van evitar el gol. Fernández va aturar una directa a Torra –desena blaugrana– i Jordi Bargalló va buscar el cinquè en un contra un clar.