Més hoquei

Un terç dels partits no tindran àrbitres oficials

Hoquei sobre patins. Hi ha 178 duels de la federació catalana afectats per la protesta que seran suspesos o arbitrats per delegats

Poc més d’un terç, concretament un 32%, dels 545 partits que s’havien de jugar aquest cap de setmana en les competicions d’hoquei sobre patins que organitza la federació catalana, es veuran en principi afectats per l’aturada de protesta d’un grup d’àrbitres.

En total, un 52% dels col·legiats, 81 dels 156 actius, s’han plantat i no dirigiran cap duel, un fet que afectarà 178 enfrontaments, sobretot de la territorial de Barcelona. Les possibilitats que tenen els clubs són o bé suspendre el partit o bé consensuar una persona que faci d’àrbitre, generalment algun delegat, fórmula més factible en les categories més inferiors.

La disconformitat sorgeix a partir de la revocació en l’assemblea del desembre dels sis punts de millora exposats pel col·lectiu establerts abans en una taula de negociació amb els clubs, que són els únics amb dret a vot. Els àrbitres demanen un augment del 4,5% de les tarifes de la temporada 2019/2020 i un altre 4,5% per al curs 2020/2021. Alguns clubs, sensibilitzats, ja han mostrat la seva disposició a formar part de la nova taula negociadora que proposa la federació catalana. “Instem els clubs i els àrbitres a una entesa. No em va satisfer la revocació de la proposta de la taula per 5-3 en una assemblea de molt poca assistència dels clubs. Això enquista el problema”, explica Quim Pastor, el secretari general de la catalana i delegat territorial de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)