Lliga Europea

El Barça perd en els penals contra el Porto la semifinal de la lliga europea

Hoquei sobre patins.

Un gol d’Hélder Nunes en el quart llançament d’una tanda de penals polèmica ha permès el Porto del penedesenc Guillem Cabestany segellar el passi a la final de la lliga europea d’hoquei sobre patins i ha posat fi al regnat del Barça Lassa. El rival del Porto sortirà del partit que juguen aquesta tarda l’Sporting, l’amfitrió, i el Benfica. El temps reglamentari ha finalitzat amb empat (1-1) en un duel aferrissat en què han destacat els dos porters, el blaugrana Sergi Fernández i el lloretenc del Porto Carles Grau, que ho ha aturat tot en la tanda. Fernández, heroi blaugrana fins a aquell moment, només ha pogut intervenir en el primer llançament de penal. Els àrbitres l’hi han fet repetir el tir a Alves quatre cops perquè Fernández s’avançava. En el segon intent ha estat una apreciació exageradament rigorosa i el porter de Caldes de Montbui ha esclatat. Li han mostrat la vermella. Egurrola s’ha posat sota els pals amb el risc que una nova targeta hauria deixat el Barça sense porters. Sigui com vulgui, l’equip d’Edu Castro s’ha avançat de seguida amb un gol de Pascual (4’). Alves ha replicat en l’inici del segon temps (1-1) i en la pròrroga no hi ha hagut gols. El Barça ha aguantat amb nou faltes durant 13:57 comptant l’últim tram del temps reglamentari i l’afegit.

Malgrat que Rafa ha donat el primer avis amb un tret lateral ben resolt per Sergi Fernández, el Barça ha sortit amb més empenta i s’ha avançat. Pascual ha marejat Hélder Nunes i ha batut Grau amb un cacau espectacular exterior (1-0 en el minut 4). El seu novè gol en la lliga europea aquest curs en què ha fet un pas endavant arran de al lesió de Panadero. Contradient els precedents, el Barça ha sortit més endollat que el Porto. Bargalló ja havia estavellat la bola al pal (2’). El gol ha deixat el conjunt lusità estabornit durant uns minuts, però s’ha refet i ha posat setge amb el sue hoquei directe a la porteria de Fernández, que ha aturat accions molt perilloses de Rafa, Alves i Pinto. Malgrat que mai no ha perdut la intensitat, el joc ha entrat en una fase d’armistici provocat tant per les rotacions com pel predomini defensiu fins que els esdeveniments s’han desfermat en el minut 18. Primer amb un tret a la creueta del jugador del Porto Rafa. En l’acció posterior, el porter lloretenc Carles Grau ha travat amb l’estic Pascual quan girava per darrera de la porteria i ha estat sancionat amb una blava i, consegüentment, amb una falta directa. Bargalló no ha pogut batre el portuguès Nelson Filipe, que ha hagut de substituir el català. Pascual ha estavellat la bola al pal en el minut 20 i el Barça ha jugat en inferioritat els últims 38 segons. Gual ha protestat i ha vist una blava. El fet que la sanció no sigui per una acció del joc, no comporta falta directa. Tots dos equips han acabat el primer temps amb sis faltes.

Alves ha empatat en la segona part (29’) en una acció meravellosa en què ha superat Roca i Pascual i ha entrat fins a la cuina per batre Fernández. Tots dos conjunts han incrementar el seu nivell de precaucions, però el Barça ha tingut dues bones oportunitats en el tram final en transicions ràpides malbaratades per les ajudes del rapidíssim Alves. Álvarez ha llançat al pal en el primer temps de la prorroga, però Hélder també ha enviat la bola al pal. En el segon temps, Gual ha tornat a xocar amb el pal en un contraatac, però en la continuació ha comés falta sobre Hélder i els àrbitres li han mostrat la blava, Fernández, pletòric, ha aturat la directa i el rebuig posterior a l’especialista Hélder salvant els mobles quan només faltaven 2:39. Heroic, el Barça ha aguantat la inferioritat i no ha comés la desena falta, tot i que al cap i la fi no li ha servit per arribar a la final.