Internacional

Martí Casas decideix la lliga italiana i quatre catalans guanyen la copa a Portugal

Hoquei sobre patins.

El cap de setmana ha estat prolífic quant a títols obtinguts per jugadors catalans en les principals lligues europees. El Forte dei Marmi va derrotar dissabte el Viareggio per 2-1 en el cinquè i definitiu partit de la sèrie final de la lliga italiana amb un gol a falta de 3:21 per al final del mataroní Martí Casas i va ser proclamat campió. A les files del Forte també hi juga l’osonenc Jordi Burgaya, mentre que el vallenc Jepi Selva és un dels homes forts del Viareggio. Casas ha esta el màxim golejadors dels play-off amb 17 gols i va ser el segon millor golejador de la fase regular amb 36, només superat pel seu company d’equip Federico Ambrosio (42). És el quart títol del Forte, que agafa el relleu del Lodi i que havia estat subcampió en les dues últimes edicions.

L’Oliveirense, amb els catalans Jordi Bargalló, Xevi Puigbí, Marc Torra i Xavi Barroso, va derrotar diumenge al vespre a casa el Benfica, que té Jordi Adroher i Albert Casanovas, per 2-5 en la final i va aixecar la 46a edició de la copa, agafant el relleu del Porto de Guillem Cabestany, que havia guanyat les tres últimes edicions. En la final, Marc Torra va fer dos gols i Xavi Barroso, Jordi Bargalló i Jorge Silva en van marcar un altre cadascun. En la semifinal, l’Oliveirense havia derrotat el Riba d’Ave per 4-2 amb dos gos de Marc Torra, un de Jordi Bargalló i un altre de Jorge Silva. És el quart títol de copa de l’Oliveirense.