Mundial

Portugal trenca l’hegemonia

Hoquei sobre patins. L’equip de Renato Garrido sentencia en la pròrroga amb un gol del blaugrana Joâo Rodrigues i jugarà demà la final del mundial contra l’Argentina del Negro Páez

PORTUGAL 4 ESPANYA 2

PORTUGAL:Girâo, Rodrigues, Silva, Hélder Nunes i Ma«galhâes -equip inicial-; Alves, Rafa, Pinto i Vieira.ESPANYA:Fernández, Lamas, Alabart, Adroher i Bargalló -equip inicial-; Pérez, Roca, Font i Casanovas.GOLS:0-1 (24’) Adroher. 1-1 (29’) Alves. 2-1 (35’) Rodrigues. 2-2 (48’) Alabart. 3-2 (55’) Rodrigues. 4-2 (59’) Silva.ÀRBITRES:X. Bleuzen i C. Fernández, Blava a Silva (24’) i a Font (42’ i 57’) .FALTES:11 d’Espanya i 11 de Portugal.

Portugal va trencar ahir amb ofici al Palau Blaugrana la ratxa de victòries d’Espanya en la final de Nanjing 2017 i de l’europeu de l’estiu passat i jugarà demà la final del mundial contra l’Argentina, que va passar fluix davant del França (3-0). Espanya es va avançar a 14 segons del descans amb un gol d’Adroher però en la segona part els portuguesos van intensificar el seu grau de perillositat i es van avançar (1-2) fins que Alabart va dur el partit al temps afegit amb un gol a les acaballes. Rodrigues va sentenciar en la pròrroga.

Bàsicament, la primera part va ser prou ensopida i amb poques ocasions perquè tots dos equips van fer una defensa estricta i no van consentir el joc interior i també perquè els dos porters van resoldre la poca feina que van tenir. Espanya va dir el pes a còpia de llançament exteriors i va començar a agafar confiances en el tram final amb accions de Bargalló i Font. una blava per simular una caiguda al portuguès Jorge Silva, però, va obrir el partit a 1:30 de la mitja part. A Adroher, que fins a aquell moment duia 2/2 en faltes directes, se li va escapar la bola quan intentava executar el ganxo en la falta directa. Però en la superioritat i quan només faltaven 14 segons el maçanetenc va engaltar el 0-1. Bargalló va fer una passada ràpida sobre Font i l’osonenc va ser vir de primeres la bola al davanter català. El segon temps va arrencar amb inferioritat numèrica de 30 segons del lusitans.

Alves, tot potència, va progressar i va batre Fernández amb un gran tret exterior (1-1). Vint-i.set segons mes tard, a més, el conjunt d’Alejandro Domínguez va cometre la novena falta. Portugal va acabar de dinamitar el partit amb un gol al primer toc del jugador del Barça Joâo Rodrigues, sol davant de Fernández gràcies auna bona triangulació. Girâo va cometre un clar penal sobre Font (37’), que va entrar amb un malabarisme dins de la cuina. Casanovas, l’especialista, no va poder batre Girâo. El porter del Barça Sergi Fernández va salvar Espanya aturant-li una directa –10a d’equip– a Hélder Nunes en un moment crític (38’). Font va veure una blava estil Silva per simular una caiguda (42’). La directa la va assumir Joâo Rodrigues i Fernández, fabulós, la va tornar a treure. Espanya també va sobreviure a la inferioritat però no tenia prou empenta ni encert per forçar la pròrroga malgrat les grans aturades del seu porter, fins que a 1:35 Alabart va forçar el temps afegit (2-2). Portugal hi va entrar amb nou faltes. Espanya, amb deu. L’equip de Domínuez va proposar més en la primera part del temps afegit, però Joâo, ben assistit per Magalhâes, va clavar el 3-2. Bargalló va tenir una directa que Girâo va aturar i Silva va marcar a porta buida.

L’eficiència argentina deixa fora França

L’Argentina no va desaprofitar l’oportunitat i va batre França per un eloqüent 3-0. El campions del món del 2015 van neutralitzar el poder ofensiu dels tres germans Di Benedetto amb Valentín Grimalt ferm sota els pals i van ser eficients al davant. Els gols de la selecció que dirigeix el Negro Páez els van fer per aquest ordre Pablo Álvarez (26’), Gonzalo Romero (28’) i Carlos Nicolía (47’). El francès Remi hauria pogut avançar el seu equip de penal en els primers minuts del primer temps. Els argentins van fer una sortida fulgurant en el segon període i els gols d’Álvarez de falta directa arran d’una targeta blava a Carlo di Benedetto i de Romero, dos minuts més tard, van fer mal a la línia de flotació francesa. A més, Carlo di Benedetto, que havia marcat deu gols en els partits anteriors, va fallar una falta directa motivada per una targeta blava al blaugrana Matías Pascual. Quan faltaven 2:28 per al final, Carlos Nicolía va acabar d’arrodonir el triomf sud-americà.