OK Lliga

El millor inici del segle

Hoquei sobre patins.L’Igualada Rigat guanya els quatre primers partits de l’OK Lliga, és segon empatat amb el Liceo i el segon màxim golejador (21)

L’Igualada Rigat de Cesc Linares ha guanyat els quatre primers partits de l’OK Lliga i ha completat amb diferència el seu millor inici del segle a partir d’una aposta clara “pel joc d’atac” impulsat des de la banqueta pel nou tècnic i “consensuat a partir d’un diagnòstic inicial dels tres capitans: Ton Baliu, Sergi Pla i Elagi Deitg”. El darrer triomf, dissabte passat contra el Vic (3-2), en un partit en què l’equip va saber nedar i guardar la roba perquè no tenia l’espurna necessària pel “desgast del partit de dimecres a Lleida, en què vam remuntar un 5-2 en el segon temps a partir d’un canvi tècnic a la mitja part” –explica Linares–, va constatar l’ofici dels arlequinats en un dia precari i va ser el colofó de la gran arrencada de curs malgrat els dubtes inicials de la pretemporada. De fet, l’Igualada és l’únic conjunt que fins ara ha aguantat el ritme del Liceo, líder per diferència de gols i que visitarà les Comes d’aquí a dues jornades. Abans, l’Igualada juga a Suïssa contra el Wimmis dissabte vinent en l’Europa Cup i dimarts visita el Lloret. “Hem d’intentar sentenciar a Suïssa per oblidar-nos de la tornada i donar un plus a Lloret en una pista molt difícil. Així generaríem expectació davant del duel contra el Liceo a les Comes perquè ens hi jugaríem el lideratge”, afirma Linares. A pesar de tot, el tècnic recorda els objectius fundacionals de la temporada: “Encara no hem fet res. Lluitem, primer, per arribar als 30 punts i salvar-nos i, després, veure on estem i mirar més amunt.” És cert també que l’Igualada encara no ha jugat contra cap dels grans de la lliga, però no és menys veritat que la seva arrencada és prometedora. El curs passat, va ser el primer líder per millor diferència de gols –5-0 al Vic–, però en la segona jornada va perdre a l’Ateneu contra el Noia (6-4). Va acabar en un meritori cinquè lloc amb Ferran López a la banqueta.

L’Igualada té pólvora. Ha fet 21 gols en quatre partits i només el superen el Liceo (22) i el Barça (22). “Als jugadors els dic que si ho veuen clar encara en l’un contra un, que ho facin. Jo marco unes pautes però ells tenen les sensacions de dins de la pista i l’última paraula”, explica el tècnic, que relata la metamorfosi: “L’últim any meu al Voltregà vam fer un joc defensiu i de contraatac, però abans havíem atacat. Depèn dels jugadors que tens. Però també vull recordar que abans havia estat set anys al Barça, que és un model d’atac i pressió. Vaig parlar amb els capitans perquè em diguessin què pensaven i hem apostat per l’atac. Primer va costar i això es va veure en la lliga catalana. Però des de l’amistós que vam guanyar a Caldes, en la mateixa setmana de la supercopa, ja vam veure que havíem fet un pas endavant. Després, vam sortir reforçats de l’1-3 en contra davant del Barça en la supercopa, que ens va derrotar en els últims minuts.”

EL PROTAGONISTA

L’últim any meu al Voltregà vam fer un joc defensiu i de contraatac, però abans havíem atacat. Depèn dels jugadors que tens
Va costar perquè l’equip no hi estava acostumat però vam sortir reforçats contra el Barça en la supercopa
Cesc Linares
A l’Igualada vaig parlar amb els capitans perquè em diguessin què pensaven i hem apostat per fer un joc d’atac

Jordi Méndez, pitxitxi i del planter

Amb només 21 anys, Jordi Méndez s’està consagrant com un artiller de primer nivell i és el pitxitxi de l’OK Lliga amb nou gols. El curs passat ja va apuntar maneres amb 22 gols quan va fer el salt al primer equip arlequinat procedent del planter. Méndez, de fet, continua en l’estat de gràcia amb què va acabar el curs passat, ja que en les dues darreres jornades de l’exercici anterior va marcar tres gols en cadascuna. De fet, l’equip té sis jugadors formats a casa: Ton Baliu, Jordi Méndez, Tety Vives, Roger Bars, Bernat Yeste i el porter Manel del Valle. Els altres golejadors de l’Igualada han estat fins ara Ton Baliu, amb cinc gols i una actuació memorable dimecres a Lleida, Sergi Pla (quatre gols), Roger Bars (dos) i Marc Palau (un).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)