OK Lliga

El projecte de la nova lliga europea s’ajorna un any

Hoquei sobre patins. La crisi porta l’associació de clubs (EHCA) a endarrerir la implantació de la competició, reservada a equips d’alta volada

La nova Associació de Clubs Europeus d’Hoquei sobre Patins (EHCA), constituïda el setembre de l’any passat i de la qual formen part tres conjunts catalans –el Barça, el Reus i el Noia–, el Deportivo Liceo i els quatre grans clubs portuguesos –Porto, Benfica, Sporting i Oliveirense–, ajorna un any el propòsit inicial i no engegarà el projecte de configurar una nova lliga europea fins al curs vinent. En condicions normals, és a dir, sense que la pandèmia del coronavirus hagués assotat el món, l’organisme tenia en el full de ruta intensificar les gestions amb la WSE-RH –comitè europeu– i les negociacions per instaurar la nova i prometedora lliga europea amb un grup únic de probablement deu equips el curs 2020/21. La força del G8 liderat pel Barça és evident i sembla que, si fa les coses bé, el comitè europeu s’hi haurà d’avenir.

L’EHCA té com a model, salvant totes les distàncies, sobretot econòmiques, la lliga europea de bàsquet, que garanteix espectacle i imprevisibilitat per la qualitat de tots els participants. Desmarcar-se en la nova competició d’equips de nivell prou inferior és un dels objectius per potenciar l’espectacle, amb els equips de l’OK Lliga, la lliga portuguesa i també algun representant de la italiana i la francesa, malgrat que, de les dues darreres federacions, encara no n’hi ha cap d’adscrit al nou organisme. Està demostrat que els conjunts febles mai accedeixen als quarts i tampoc atrauen l’interès dels aficionats. La teoria que milloraran a còpia d’enfrontar-se amb els grans és una fal·làcia que ha quedat demostrada a bastament.

França va ser quarta en el mundial i els equips francesos han mostrat un cert nivell en ocasions puntuals, però els limita la tendència a la fuga de talents, que els priva de disposar dels millors jugadors del planter –sobretot el trio de germans Di Benedetto–, que juguen en les lligues veïnes, amb més potencial. Els equips italians són més forts. El Follonica va ser campió el 2006 i aquest curs el Lodi, amb una gran trajectòria, ja havia arribat a quarts. L’altre equip capdavanter és el Forte dei Marmi, que estava eliminat.

L’EHCA mai es va pronunciar oficialment sobre la voluntat d’arrencar aquesta temporada per substituir o complementar l’actual competició que regeix la WSE- RH i, per això, tampoc ha fet cap comunicat per informar de l’ajornament de plans. El nou organisme europeu va anunciar durant el confinament el canvi de gerent i el nomenament de l’exmembre de la comissió esportiva del Barça d’hoquei Daniel Vives, que també és vicepresident de la Federació Catalana de Pàdel. Vives agafa el relleu del portuguès Rui Carvalho –president de l’Associació de Clubs Portuguesos de Patinatge–. El Barça n’assumeix la presidència, el Reus s’encarrega de la tresoreria i l’Oliveirense vetlla per les feines de secretaria.

Ja hi ha dates?

El lloc web portuguès hoqueipt.com ha publicat el calendari de dates de les diverses competicions del curs vinent per als equips portuguesos i hi ha inclòs, tot i que no hi ha cap confirmació oficial en el lloc web del comitè europeu, el 17 d’octubre com a data d’inici de la lliga europea diríem que tradicional. També hi apareixen les dates de la final a quatre, prevista per als dies 15 i 16 de maig.

Patrocini

Un producte competitiu per vendre’l als patrocinadors

Les visites constants de grans equips al Palau, el Palau d’Esports del Reus i l’Ateneu no sols atrauran més públic com s’ha demostrat en ocasions precedents. L’altre gran factor és poder vendre un producte atractiu als patrocinadors, un esport d’aventura en hoquei sobre patins que milloraria amb el nou format de lliga europea, que l’associació –que té el suport, no explicitat públicament, de la federació espanyola– encara no ha definit. El Noia-Porto del desembre passat, per exemple, va aplegar prou gent a l’Ateneu. I el Barça-Benfica (5-5) i el Reus-Sporting, amb empat contra l’encara vigent campió d’Europa (3-3) i que havia quedat eliminat poc abans del confinament a la pista del Lodi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)