OK Lliga

Fills de l’efecte 2000

Hoquei sobre patins. Els més joves fan parlar a l’OK Lliga. El gol de Canal, el trio de Thiel, González i Yeste –que ha fet eclosió–, exemples de notorietat

Amb públic, l’Oliveras de la Riva s’hauria enfonsat. El gol de la jornada, qui sap si de l’any, de Canal superant jugadors del Reus tot sol de cantó a cantó quan el seu equip estava en inferioritat i l’èxtasi final passen a l’imaginari del Voltregà, que recordarà aquell dia de crits ofegats per la pandèmia del 6-0 en què el porter Blai Roca (23 anys) va ser beatificat. Arnau Canal i els seus dos gols –n’acumula set– simbolitzen la notorietat que han adquirit en l’OK Lliga els jugadors que no sobrepassen els 20 anys. El Voltregà, sisè, en mescla i rendibilitza el seu ímpetu amb la saviesa i experiència d’homes com Teixidó i Vargas. Humbert Serra (19 anys) n’és un altre exemple, amb dos gols.

Cinc dels titulars del Lloret-Noia, per exemple, compleixen aquest requisit. Si repassem les plantilles d’altres cursos, el nombre de joves era si fa no fa similar. La diferència rau en el pes específic. Els factors de l’esclat són la precocitat, la valentia dels tècnics i la rotació, imprescindible en l’hoquei modern.

Marc González: pitxitxi

Marc González (Lloret), cedit pel Barça, és un líder i el pitxitxi d’entre els més joves de la lliga amb 10 gols. El club selvatà, a més, ha confiat la porteria al jove de 18 anys Andreu Ramon Muñoz, 27 anys més jove que el seu homòleg al Girona Jaume Llaverola. L’altre porter que trenca esquemes quant a rendiment en una posició tradicionalment reservada als veterans és el portuguès de 19 anys del Calafell cedit pel Barça Xano Edo. El Lloret també s’ha arriscat fitxant Max Thiel (Cronenberg), un alemany que s’havia foguejat al juvenil del Vic. Té 20 anys, ha fet vuit gols i dissabte en va fer tres al Calafell.

Al Noia, l’osonenc de 19 anys Quim Pujadas va ser l’estrella de l’equip estatal júnior campió dels World Roller Games i ja ha fet vuit gols en l’estrena a l’OK Lliga. Pol Manrubia –cinc gols– hi va debutar fa tres anys, en té 20 i ja hi havia militat en el Vic i el Voltregà. També acumula experiència Àlex Joseph, un altre cedit pel Barça que va ser el màxim golejador del Lleida el curs passat amb 15 gols –ara n’ha fet un– i que entra de ple en la rotació d’Albert Folguera. També ha marcat el seu fill Sergi (un), de 19 anys. Al Reus, Pablo del Río –20 anys i cinc gols– es va donar a conèixer en la final de la supercopa del 2019 contra el Barça. Amb 18, Hugo Laguna (Girona) va estrenar-se a Mataró. També han sucat als 18 els jugadors de l’Igualada Aleix Marimon (un) i Gerard Riba (tres). Un altre arlequinat, Bernat Yeste (20), mereix un capítol a part. Diumenge va fer un golàs al Palau. Un aixeca i pica irreverent davant de Sergi Fernández. Davanter nat, ha marcat en els últims quatre partits i dimecres va catapultar l’Igualada amb tres gols contra el Calafell (3-2). També té tres representants el Vic: Carles Litus Sánchez (20 anys i sis gols), Arnau Font (20 anys i quatre gols) i Oriol Ramírez (19 i tres).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)